fbpx

Yoga trekking Noorwegen

Yoga trekking in de bergen van Noorwegen

Dag 5…6:30 uur en ik maak het kampvuur aan. De serene rust van het meer en de stilte van de vallei overheersen deze ochtend. Er hangt een ochtendnevel boven het meer en het gladgetrokken water wordt enkel doorbroken door rimpelingen veroorzaakt door een roeier in de verte. We zijn halverwege onze reis aangekomen in Vangshaugen. Een bemande hut die rond 1911 is gebouwd door een vermogende Brit en later is overgedragen aan de Kristiansund and Nordmøre Trekking Association. De hut dient als verblijf voor wandelaars en jagers in de bergen van Dovrefjell-Sunndalsøra. We zoeken elkaar op bij het kampvuur aan het meer. De warmte van het vuur en de eerste zonnestralen van de dag voelen aangenaam aan. Daphne begint de practice… we sluiten onze ogen en laten onze gedachten leiden.

“De serene rust van het meer en de stilte van de vallei overheersen deze ochtend.”

Het idee moet ergens in 2017 zijn ontstaan. Daphne en ik drinken een kop koffie in Haarlem. Een yoga reis opzetten in Noorwegen! Daar waar de krachten van de natuur voelbaar aanwezig zijn. Vele koffies en praatsessies verder is het enthousiasme voor deze reis meer een meer gegroeid en we vinden elkaar in een passie voor ongerepte Noorse natuur. De elementen aarde, water, vuur, wind en ruimte vormen Daphnes inspiratie en zijn de ingrediënten van de trainingen. De Yoga Nature Hiking Experience in Noorwegen vindt plaats in het hooggebergte van Zuid Noorwegen. Dovrefjell is de bestemming.

Dag 5…11 uur. Als kinderen zo blij beginnen we in de ochtend de wandeling naar het bergplateau op 1.200 meter hoogte. Het doel is Raubergshytta, een onbemande hut bovenop het gebergte op 14 km afstand. We verlaten het meer en voelen de eerste hoogtemeters in de benen. Het gebergte van ronde rotsblokken en keien blijkt prima geschikt voor een spontane training, zowel fysiek als mentaal.Voldaan en dankbaar nemen we afscheid van de groene vallei en onze bergschoenen nemen ons mee naar een maanlandschap.  Losliggende keien, besneeuwde bergtoppen, ijskoude meertjes en een gure wind testen ons doorzettingsvermogen. Een pittige klim verder en het hoogste punt van de route is bereikt. Zwijgzaam gaan de ogen van onze avontuurlijk ingestelde deelnemers in verschillende richtingen en het woeste berglandschap wordt volledig opgenomen. Gekleurde regenjassen en bijpassende mutsen verplaatsen zich vrolijk verder richting de volgende hut die we moe maar voldaan bereiken.

 “Losliggende keien, besneeuwde bergtoppen, ijskoude meertjes en een gure wind testen ons doorzettingsvermogen.”

De groep groeit naar elkaar toe en we genieten volop van deze ervaring. De tocht blijkt bovenal een reis van bezinning en ontspanning te zijn. De uitzichten onderweg vormen een spiegel van de mind en leiden tot betekenisvolle vragen, en misschien wel nieuwe inzichten. Hier, ver weg van de drukte van het stadse leven en deadlines van werk, vinden we (opnieuw) contact met onze innerlijke krachten. Obstakels worden overwonnen, grenzen verlegd en emoties gedeeld. De innerlijke geest wordt goed geprikkeld.

“De tocht blijkt bovenal een reis van bezinning en ontspanning te zijn.”

Dag 7… 8:30. Hier in Sunndalsøra aan de fjord eindigt ons avontuur. In de bus genieten we nog van het samenzijn en de omgeving. Bewuster van onze innerlijke krachten en natuurlijke omgeving treden we terug naar ons drukke bestaan. Een stukje Noorse rust nemen we voorgoed mee.

De Yoga Nature Hiking Experience is een co-creatie van Urban Nature Yogini Daphne Koken en Noorwegen reisspecialist Daan Remijnse.

Meer over Abel »

Abel Reizen is...

 • Reizen met meer natuurbeleving.
 • Betrokken bij het samenstellen van uw vakantie.
 • Maatwerk voor ieder reisgezelschap.
 • Van en voor natuurliefhebbers.

Ik help u graag verder

Daan Remijnse

Misschien is dit iets voor jou...

bekijk vakantie
Lapland-vakantie

Fins Lapland vakantie

 • 8 dagen
 • vanaf €1900
bekijk vakantie
bekijk vakantie
E-bike / Fietsvakantie

Fietsvakantie Senja, Vesterålen en de Lofoten

 • Noorwegen
 • 15 dagen
 • vanaf €2000
bekijk vakantie
bekijk vakantie
Lapland-vakantie

Winter in Zweeds Lapland 2024-2025

 • Noorwegen
 • 8 dagen
 • vanaf €2500
bekijk vakantie
Google Review Widget
bochure

Gratis de reisbrochure 2024 direct in je inbox!

 • Volledig reisaanbod
 • Laat je inspireren wanneer het jou uitkomt!
Vraag gratis brochure aan