fbpx

Wintervakantie in Zweden

Wintervakantie in Zweden

Noorderlicht
Een van de meest bijzondere natuurverschijnselen dat er is: het Noorderlicht. De hemel die in de donkere wintermaanden wordt opgelicht door het dansende poollicht heeft iets magisch. Altijd anders en nooit te voorspellen wanneer en waar het precies plaatsvindt. Het is een overweldigende ervaring wat je niet snel zal vergeten. Ringen van blauw, paars en rood dansen door de lucht en nemen verschillende vormen aan. De noordelijke ligging van Zweden zorgt ervoor dat er tijdens de winter maandenlang complete duisternis is. Ideale omstandigheden om het noorderlicht te aanschouwen. Een groot gedeelte van Zweeds Lapland is ten noorden van de poolcirkel en zelfs nog noordelijker dan Ijsland. Het bergmassief aan de Noorse kust houdt de bewolking tegen waardoor het binnenland vaak onbewolkt en droog is. Een mooie bestemming voor wie het Noorderlicht wilt zien tijdens de wintervakantie in Zweden.

Aurora Sky Station in Zweden
In 2015 had de Lonely Planet een lijst samengesteld van world’s most illuminating experiences waarbij Abisko Sky Station op 1 stond. Bovenop een berg op 900 meter hoogte is een uitzichtpunt en onderzoekscentrum gevestigd vanwaar je panoramische uitzichten hebt over de weidse omgeving. Als het Noorderlicht er is zit je hier dus goed!

Wanneer te gaan?
De wintermaanden december t/m maart in Noord Scandinavië is de meest geschikte periode om dit natuurfenomeen te bewonderen. De dagen worden korter en het arctische licht over het ondergesneeuwde landschap maakt de omgeving prachtig. In de avond of nacht kan het noorderlicht de hemel verlichten. Houdt er dan wel rekening mee dat het kwik kan dalen -25 graden Celsius! Björkliden, direct naast het Aurora Sky Station, is een klein dorpje in het noorden van Zweden en een perfecte plaats om het noorderlicht te zien. Meer weten over de beste periode om het noorderlicht te zien? Lees in deze blog meer.

Winterreis in Zweeds Lapland

Huskytochten, ijsvissen en meer activiteiten voor jong én oud!

Gelegen aan het bevroren Törnetrask meer is Björkliden een klein dorpje middenin een ongerept natuurgebied. Het landschap is het best te omschrijven als sprookjesachtig en mystiek. Het bevroren meer en de brede valleien die bedolven zijn onder een pak sneeuw maken dit allemaal een echt Scandinavische winterervaring. Bij Abel reizen stellen wij graag je droomreis samen. Activiteiten zijn er voor jong en oud. Denk dan aan : ijsvissen op het meer, ijsklimmen op een bevroren waterval, sneeuwscooteren, bezoek aan een Sami kamp of ga naar het Ijshotel! Kom helemaal tot rust in een sauna en geniet in de avond van het heerlijke eten. Een reis naar Lapland in de winter is een ervaring die je lang zal bijblijven.

Wintervakantie Zweden

Wilt u meer weten over een reis naar Noord Zweden? Bekijk dan hier de noorderlichtreis die wij aanbieden.

Ontworpen en ontwikkeld in WordPress door Internetbureau Jun-E-Jay