fbpx

Werkwijze en Boekingsvoorwaarden

De algemene reisvoorwaarden van Abel reizen die op elke boeking van toepassing zijn worden altijd meegestuurd met een reisovereenkomst. Deze zijn in lijn met de voorwaarden van de VvKR. Hoe kan ik een reis boeken?

Bij Abel reizen is het mogelijk om een offerte op maat te laten maken via de website, telefonisch en per mail. Het is aan te raden om het formulier op de website te gebruiken. We zullen dan een offertevoorstel op maat maken en opsturen. De reisvoorwaarden zijn opgenomen in het offertevoorstel. Bij akkoord op het offertevoorstel krijgt de klant per email een boekingsbevestiging.

U heeft een aanvraag geplaatst, en dan?
Wij gaan direct aan de slag om te kijken of het mogelijk is om op de aangegeven reisdata te reizen. Binnen 2 – 5 werkdagen ontvangt de reiziger van ons een offertevoorstel van een programma met de reissom en voorwaarden. De inhoud van het offertereisvoorstel is de reisovereenkomst. De reisovereenkomst bevat inhoudelijk het programma, de persoonsgegevens en de vastgelegde data. Uiterlijk 4 weken voor vertrek ontvangt u de reisbescheiden met de details van de reserveringen, activiteiten en programma. Indien een accommodatie vol zit zoeken wij een gelijkwaardig alternatief. Mocht het alternatief erg afwijken en/of extra kosten met zich meebrengen dan nemen wij eerst telefonisch contact met u op om dit voor te leggen.

Wat houdt VZR Garant in?
Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt Abel reizen gebruik van de garantieregeling VZR Garant (www.vzr-garant.nl). U kunt dit controleren via de deelnemerspagina van de website van VZR Garant. Binnen de grenzen van de Garantieregeling (te vinden op de website van VZR Garant) is de garantie van VZR Garant van toepassing. In de Garantieregeling leest u op welk (reis)aanbod de garantie van VZR Garant exact van toepassing is en wat deze garantie inhoudt. Wanneer diensten door financieel onvermogen van Abel reizen niet worden verleend, kunt u contact opnemen met VZR Garant, gevestigd aan de Torenallee 20, 5617 BC te Eindhoven, Nederland, via info@vzr-garant.nl of +31 (0)85 13 07 630.

Wat houdt de VvKR in?
Abel reizen is aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties, lidmaatschap 17032. Dit is een vereniging met reisspecialisten dat een platform biedt voor kleinschalige reisorganisaties en ondersteuning biedt en kleine touroperators promoot.

Het overmaken van de reissom
Nadat u van Abel reizen de boekingsbevestiging heeft ontvangen krijgt u een factuur voor het overmaken van de aanbetaling. Dit is een bedrag van 20% van de reissom en dient binnen 2 weken te worden overgemaakt. Uiterlijk 6 weken voor aanvang dient het restant te worden overgemaakt. In het geval er een vlucht is bijgeboekt dient het volledige bedrag ten tijde van het boeken van de vlucht te worden betaald.

Wat als u een wijziging wilt aanbrengen na het boeken?
Wilt u na het boeken wijzigingen doorgeven dan is het advies om dat zo snel mogelijk te doen. Wij zullen de wijzigingen verwerken en koppelen dit terug naar u. Indien er extra kosten gemaakt worden zullen deze in rekening worden gebracht. Middels de website van Certow Escrow kunt u de reis annuleren en de vooruitbetaalde reissom (deels) terug krijgen, afhankelijk van de gemaakte kosten.

Wat voor informatie ontvang ik voor vertrek?
Circa 2-3 weken voor vertrek krijgt u van ons de reisbescheiden. Dit is een pakket dat per mail of post wordt opgestuurd met alle relevante gegevens om op reis te gaan. De reisbescheiden bestaat uit een document met gedetailleerde dag- tot dagbeschrijving met routeinformatie, reserveringen voor de accommodatie(s) en/of activiteiten en/of vervoersmaatschappijen zoals de ferry of de trein. Indien inbegrepen in de reissom ontvangt u een kaart waarop de route is gemarkeerd.

Hoe komt de prijs van de reis tot stand?
De gepubliceerde prijzen op de website is de prijs per persoon op basis van 2 personen die een accommodatie delen. Het betreft een totaalprijs. Belastingen, reserveringskosten, administratiekosten, calamiteitenfonds en kosten waarborgfonds zitten er bij in met uitsluiting van toeristenbelasting en tol. Houdt u er rekening mee dat in sommige landen er ter plekke een toeristenbelasting moet worden betaald. Dit zal duidelijk gecommuniceerd worden. De accommodaties worden beschreven op de website. De prijs op de website is de meeste actuele prijs. Nadat er geboekt is wordt de prijs van het moment van boeken aangehouden. De prijs bij de reis wordt toegelicht op de website.

Moet ik het heen- en terugvervoer zelf regelen?
De reissom is exclusief de kosten voor de heen- en terugvervoer. Het is belangrijk dat u weet waar u voor betaalt. Op de website is er dan ook een pagina aangemaakt per reis dat beschrijft wat er inclusief de reissom is maar ook exclusief en eventueel optioneel. Neemt u dit aandachtig door om misverstanden te voorkomen. Abel reizen kan op aanvraag vluchten boeken voor de klant. In eerste instantie zal Abel reizen tickets in optie nemen en dit per email communiceren met de hoofdboeker. Nadat de hoofdboeker de (persoons) gegevens, vluchttijden/data en prijs heeft gecontroleerd kan deze akkoord geven en het bedrag overmaken op de rekening van Abel reizen. Abel reizen zal bij ontvangst de tickets boeken en behoud het recht om een prijsverhoging van de maatschappij door te berekenen aan de klant.

Wat voor accommodatie zit er bij de reis?
De accommodaties die zijn opgenomen in de reis zijn met zorg uitgekozen. Er is gelet op de aanwezigheid van voorzieningen, de geografische ligging en het contact met de beheerder. Het verblijf is goed bereikbaar en in de meeste gevallen met mooi uitzicht, aan het water of juist tegen een berg aan. In de reisbescheiden is omschreven wat u kunt verwachten aan voorzieningen en de indeling van de accommodatie. U overnacht in een eigen kamer of blokhut met privacy. In de meeste gevallen heeft u de beschikking over een badkamer met wc en douche. Dit is helaas niet te garanderen.

 

Abel Reizen Voorwaarden

Meer over Abel »

Abel Reizen is...

  • Reizen met meer natuurbeleving.
  • Betrokken bij het samenstellen van uw vakantie.
  • Maatwerk voor ieder reisgezelschap.
  • Van en voor natuurliefhebbers.

Ik help u graag verder

Google Review Widget
bochure

Gratis de reisbrochure 2024 direct in je inbox!

  • Volledig reisaanbod
  • Laat je inspireren wanneer het jou uitkomt!
Vraag gratis brochure aan