fbpx

Vakantie naar Noorwegen

Op vakantie naar Noorwegen

In het lijstje van meest populaire vakantiebestemmingen zien we Noorwegen ergens onderaan in de top 20. Circa 200.000 Nederlanders kiezen ervoor om jaarlijks op vakantie te gaan naar Noorwegen en het aantal is stijgende. Populaire gebieden, volgens Tripadvisor, zijn Oslo, Tromsø in het noorden en Bergen aan de kust. Toeristen geven de natuur aan als voornaamste reden om op vakantie naar Noorwegen te gaan. We gaan er graag heen om de fjorden te zien, het Noorderlicht te zien of voor een Lapland vakantie. De polder staat dan ook in  schril contrast met het indrukwekkende berglandschap en de vele Nationale Parken waar alle rust en ruimte te vinden is.

Natuur: fjorden, gletsjers en bergen

Door National Geographic uitgeroepen tot mooiste ongerepte reisbestemming ter wereld. De diep ingesneden inhammen aan de kust met bergwanden die hoog uit het water rijzen zijn maken indruk op de natuurliefhebber. Fjorden als het Nærøfjord of het Geirangerfjord zijn geliefde plekken voor toeristen en staan vanwege hun schoonheid op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het landschap kenmerkt zich verder door uitgestrekte hoogvlaktes, blauwe gletsjers en dichte bossen waar elanden vrij bewegen. Boven de poolcirkel bevindt zich het ruige toendralandschap waar de zon het ritme van de dag bepaalt.

“Fjorden als het Nærøfjord of het Geirangerfjord zijn geliefde plekken voor toeristen en staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst.”

Noorwegen is dichterbij dan je denkt!

Wie met de auto naar Noorwegen gaat kan bij vroeg vertrek later op de dag in Denemarken bij de ferry inchecken. De overtocht is ontspannend en de kustlijn is schitterend om te zien bij aankomst. In 3 uur tijd met de boot kom je aan in Kristiansand of je kiest ervoor om noordelijker aan te meren bij Stavanger of Bergen. Het zuiden is met het fjordenlandschap een ideale kennismaking met het land. Met de auto ben je vervolgens zo bij bekende bezienswaardigheden als de Preikestolen of de Kjerag. Een alternatieve wijze van reizen voor wie geen auto heeft is de Hurtigruten. Deze cruise vertrekt dagelijks vanaf Bergen om na 7 dagen en 17 stops aan te meren in Kirkenes. Een efficiënte manier om de schitterende kustlijn en de fjorden te zien!

Noorwegen is een veilig land

Bij het bepalen van onze bestemming is het veiligheidsaspect steeds belangrijker geworden. Conflictgebieden worden gemeden ondanks het mooie klimaat en de witte strandjes. Wie op reis is wil ontspanning, plezier en nieuwe ervaringen opdoen. Denk dan aan een fietsen op de Lofoten of een wintervakantie in Tromso waar toeristen komen om walvissen te spotten en het noorderlicht te zien. Wie buiten in de Noorse natuur is ervaart vooral rust en ruimte. Goed onderwijs, hoge lonen en een sterk sociaal stelsel waarin de ongelijkheid minimaal is draagt bij aan een veilig klimaat.

Noorwegen is goedkoper geworden

De prijsbewuste vakantieganger zal tegenwoordig eerder Scandinavië overwegen als bestemming dan een aantal jaar geleden. Waar je in 2013 nog ongeveer 7,5 Noorse Kronen kreeg voor je euro is dat in 2018 bijna 10 Kronen geworden. Wel zo fijn! Het neemt niet weg dat veel producten die moeilijk verkrijgbaar zijn of hoog belast worden extreem duur blijven, zoals groente, fruit en alcohol.

Foto: Chris Craggs, Nordnorge.com

Meer over Abel »

Abel Reizen is...

 • Reizen met meer natuurbeleving.
 • Betrokken bij het samenstellen van uw vakantie.
 • Maatwerk voor ieder reisgezelschap.
 • Van en voor natuurliefhebbers.

Ik help u graag verder

Daan Remijnse

Misschien is dit iets voor jou...

bekijk vakantie
Lapland-vakantie

Tromsø noorderlicht reis

 • 8 dagen
 • vanaf €2.300
bekijk vakantie
bekijk vakantie
E-bike / Fietsvakantie

Fietsen op de Lofoten

 • Noorwegen
 • 8 dagen
 • vanaf €1350
bekijk vakantie
Google Review Widget
bochure

Gratis de reisbrochure 2024 direct in je inbox!

 • Volledig reisaanbod
 • Laat je inspireren wanneer het jou uitkomt!
Vraag gratis brochure aan