fbpx

Kerst in Lapland

Tijdens de koude donkere maanden denk je er misschien niet aan, maar de liefhebbers van Kerst weten het allang. De stad Rovaniemi ligt precies op de poolcirkel in het noorden van Lapland en is de thuisbasis van de Kerstman. In Finland hebben ze bedacht dat de goedheiligman die met vliegende rendieren en elfjes pakketjes bij de kinderen bezorgd hier is geboren. Een mooie plaats om met Kerst naar Lapland op vakantie te gaan.

“De kerst doorbrengen in Rovaniemi Finland is de perfecte bestemming voor een wintervakantie.”

Combineer een bezoek aan Santa Claus Village met een verblijf in design hotel Arctic TreeHouse Hotel. Gegarandeerd  schitterende uitzichten over de omgeving en met wat geluk ook het Noorderlicht! Lees meer over wat de beste periode is om het Noorderlicht in Lapland te zien.

De Kerstman in Rovaniemi

Het kantoor van Santa Claus heeft een echt postadres waar jaarlijks vele duizenden brieven naartoe worden gestuurd. Met een beetje geluk is de Kerstman thuis en kun je op bezoek. Zijn huis is overigens gemakkelijk herkenbaar… Tussen de verlichte kerstbomen zie je van een afstand de neonverlichting van het Santa Village waar bussen vol toeristen naartoe rijden. De plek is een favoriete stop voor iedereen die naar het noorden gaat. Geen zin om te wachten? Ga naar het postkantoor en verstuur een brief naar vrienden en familie met een unieke postzegel van Santa. Tijdens de zomer is het overigens ook mogelijk om langs te komen.

“Rovaniemi is een stad van circa 35.000 inwoners en tevens de hoofdstad van Lapland.”

Verblijf in Arctic TreeHouse

De inwoners zijn trots op hun bekende inwoner en zijn populariteit. Een bezoek aan Santa Claus Village op 8 km afstand van de stad is een leuke beleving voor de kinderen. Vanwege de noordelijke ligging ligt hier altijd sneeuw en de sfeervolle straten worden verlicht door de maan en de sterren. De stad heeft een eigen internationale luchthaven met goede verbindingen. Wie met de kerst naar Lapland gaat combineert een bezoek aan Santa Village met een rendierentocht of een sneeuwscootertocht wat hier goed te doen is. Slapen kan in een van de hotels of houten blokhutten. Wie op zoek is naar een bijzonder verblijf boekt bij Arctic TreeHouse Hotel. Een luxueus ingericht design hotel in de vorm van een kubus met een glazen wand gericht op het noorden. Met uitzichten over de boomtoppen en de sneeuwvelden komen de lichtbundels van het Noorderlicht zo je huiskamer in! En uiteraard ontbreekt een heerlijk warme Finse sauna niet.

Arctic TreeHouse Hotel

Reizen naar Lapland met kerst

De kerstvakantie is een populaire reisperiode voor gezinnen met kinderen. De kans op het zien van het noorderlicht is groot en er zijn veel activiteiten om overdag te ondernemen. De keuze voor een bestemming is vaak afhankelijk van de beschikbare vluchten en de accommodatie. Bij veel resorts zul je vroeg in het jaar een reservering moeten maken om zeker te zijn van een betaalbare lodge. In het noorden van Finland vind je in Saariselkä de meest noordelijk gelegen skiresort van Europa. In tegenstelling tot het toeristische Rovaniemi zul je hier meer rust en ruimte vinden. Voor de mensen die houden van natuur een aanrader.

Zonlicht door bossen Finland

Bekijk het volledige aanbod van wintervakanties Abel reizen op Lapland vakanties.

Meer over Abel »

Abel Reizen is...

 • Reizen met meer natuurbeleving.
 • Betrokken bij het samenstellen van uw vakantie.
 • Maatwerk voor ieder reisgezelschap.
 • Van en voor natuurliefhebbers.

Ik help u graag verder

Daan Remijnse

Misschien is dit iets voor jou...

bekijk vakantie
Lapland-vakantie

Tromsø noorderlicht reis

 • 8 dagen
 • vanaf €2.300
bekijk vakantie
bekijk vakantie
Lapland-vakantie

Fins Lapland vakantie

 • 8 dagen
 • vanaf €1900
bekijk vakantie
bekijk vakantie
Lapland-vakantie

Winter in Zweeds Lapland 2024-2025

 • 8 dagen
 • vanaf €2500
bekijk vakantie
Google Review Widget
bochure

Gratis de reisbrochure 2024 direct in je inbox!

 • Volledig reisaanbod
 • Laat je inspireren wanneer het jou uitkomt!
Vraag gratis brochure aan