fbpx

Scandinavië XL 2018: beurs maakt kennis met Abel reizen

Scandinavië XL beurs, Hoevelaken, maakt kennis met Abel reizen.

De jaarlijkse beurs van Scandinavië XL trekt veel bezoekers. Wie naar Scandinavië is geweest blijft terugkeren. Het is een honger die niet te stoppen is. De opgedane indrukken van landschappen, de verwondering over natuurverschijnsels en ontmoetingen met de rijke historie  zijn hier verantwoordelijk voor. Het contrast met ons land waar over elke m2 is nagedacht is groot. Het koude noorden trekt de aandacht en vraagt erom om ontdekt te worden. Maar al te graag gaan we dan ook al in Nederland op zoek naar inspiratie en wisselen we ervaringen uit over nieuwe bestemmingen. Bij aankomst van de exporuimte in Hoevelaken wordt direct duidelijk waar de ingang is. Enorme campers met staande banners van Noorwegenvlaggen staan naast de deur. De camper is razend populair onder reislustige Nederlanders die dwars door het noorden trekken. Mijn missie? De camper en auto thuislaten en op de fiets Scandinavië ontdekken!

De liefhebber

De dag ervoor en de ochtend hebben de standhouders alles opgezet en mooi versierd. Rendierhuiden, muzikanten, Zweedse lekkernijen, Noorse kunst en de vele banners van reisorganisaties met de mooiste foto’s. De sfeer is geweldig. Als specialist in fietsvakanties op maat in Noorwegen heb ik een Merida e-bike geregeld. De splinternieuwe fiets valt op en trekt veel bekijks. Geen brochure, maar een reisverslag en een fotoboek van bestaande klanten liggen op tafel klaar om bekeken te worden. De stands zijn zo ingedeeld dat mensen een rondje kunnen maken en zo alle stands zien. Bij de fiets blijven velen vragend staan…en er ontstaat een interessant gesprek. Nieuwsgierig en gretig wordt er geluisterd naar mijn verhaal over e-bike reizen. Waar dan? Hoe zijn de wegen? En de kinderen dan? De foto’s van de arctische kustroute van Noorwegen worden aandachtig bekeken. Het comfort van de camper inwisselen voor het comfort van de e-bike is teveel gevraagd voor sommigen. Toch wordt een visitekaartje meegenomen..

Presentatie e-bike reizen Noorwegen

Mijn presentatie over 2 fietsroutes aan de kust wordt goed ontvangen. Enthousiast vertel ik over mijn pioniersreizen en neem de zaal mee in mijn verhaal. Ik vertel over nieuwe bestemmingen, dagafstanden, ferry overtochten en probeer de reisbeleving van het fietsen onder woorden te brengen. Ondersteund met foto’s en video’s van mijn klanten raakt de zaal enthousiast. Geen kant en klare vakanties in een resort of een fly and drive door Fjord Noorwegen waar de mensen uit volle parkeerplaatsen de populaire hikes doen en must see plekken fotograferen. Ongerept, woest en avontuurlijk Noorwegen ervaar je met de fiets. Ik herhaal mijn missie en sluit af met de boodschap dat de routes van mij een reis zijn en geen vakantie. Er is animo voor maatwerk fietsreizen voor kleine gezelschappen…. zoveel is duidelijk.

Lofoten, de mooiste eilanden?

Veel vragen gaan over de eilandengroep de Lofoten. Op circa 250 km van de kust van Bodø liggen meerdere bergachtige eilanden die inmiddels zeer bekend zijn. De witte zandstranden, de kliffen en de groene kartelachtige bergen die uit de zee de hemel inschieten spreekt tot de verbeelding. Al eeuwenlang is de archipel een geliefd oord voor kunstenaars en schrijvers op zoek naar rust en inspiratie, maar ook een geliefd vakantieoord voor vele staatshoofden. De Duitse keizer Wilhem 2 was regelmatig in het noorden ter ontspanning. In 2007 zijn alle eilanden officieel met elkaar verbonden met tunnels en bruggen, waardoor de E10 vanuit het meest westelijke dorp Å naar het vaste land kan. De inwoners kunnen sindsdien meer handel voeren en gemakkelijker verplaatsen. Het toerisme is sindsdien booming business. Auto’s, campers en zwaar verkeer volgen de National Tourist Route van circa 200 km naar hun eindbestemming. Toeristisch verkeer stopt op de aangewezen parkeerplekken voor een Kodak moment. De fietsers wijken van de gebaande paden af en hebben alle tijd om de kleinere eilanden aan te doen. Wie meerdere weken de tijd heeft verlaat de E10 en gaat noordwaarts naar de Vesterålen en Senja. Hier vind je ruimte en rust. Het is maar goed dat Scandinavië zo groot is…. er is zoveel ongerepte natuur.

De uitdaging?

De Scandinavië fietser weet het.. hoe noordelijker je komt hoe ruiger en rustiger het wordt met de Noordkaap als eindbestemming. De camperfan is echter niet alleen loyaal en verliefd op Scandinavië, maar ook op zijn vervoermiddel. Het worden nog vele interessante gesprekken om in te zien dat de e-bike ook een fantastische manier is om comfortabel door het land te reizen met een minimale impact op de natuur. Ik ben er in ieder geval klaar voor.

Meer over Abel »

Abel Reizen is...

 • Reizen met meer natuurbeleving.
 • Betrokken bij het samenstellen van uw vakantie.
 • Maatwerk voor ieder reisgezelschap.
 • Van en voor natuurliefhebbers.

Ik help u graag verder

Daan Remijnse

Misschien is dit iets voor jou...

bekijk vakantie
Lapland-vakantie

Tromsø noorderlicht reis

 • 8 dagen
 • vanaf €2.300
bekijk vakantie
bekijk vakantie
E-bike / Fietsvakantie

Fiets de Kattegattleden

 • Zweden
 • 9 dagen
 • vanaf €1050
bekijk vakantie
bekijk vakantie
E-bike / Fietsvakantie

Fietsen op de Lofoten

 • Noorwegen
 • 8 dagen
 • vanaf €1350
bekijk vakantie
Google Review Widget
bochure

Gratis de reisbrochure 2024 direct in je inbox!

 • Volledig reisaanbod
 • Laat je inspireren wanneer het jou uitkomt!
Vraag gratis brochure aan