fbpx

Presentatie Lofoten Fiets en Wandelbeurs

Fiets en Wandelbeurs 2021

Tijdens de online experience van de Fiets en Wandelbeurs is Abel reizen aanwezig. Het is een mooie mogelijkheid om in contact te komen met actieve reizigers die meer willen weten over het aanbod van Abel reizen. Het is de 1e keer dat de reisspecialist op de beurs te vinden is. Naast een lezing is er een virtuele stand waar je informatie kan vinden over het aanbod en direct vragen kunt stellen.

Presentatie op de Fiets en Wandelbeurs

Titel: E-bike vakantie Lofoten, 23 april Zaal 1 13:30 – 14:00

Inleidende tekst: “Fietsen op de Lofoten is een unieke natuurervaring en met de e-bike toegankelijk voor veel mensen. Deze bestemming staat bij veel fietsers op de bucketlist. En terecht! Het eilandenrijk boven de poolcirkel zit vol verrassende bergketens en afgelegen witte stranden. Tijdens de presentatie vertelt Daan Remijnse van Abel reizen over de route van Svolvær naar Reine. Met behulp van foto- en videomateriaal ontstaat er een goed beeld wat je te wachten staat. In 30 minuten tijd krijg je een indruk van het landschap, de weersomstandigheden, de accommodaties, de huurfietsen en krijg je informatie over de beste reisperiode, kleding en hoe je er kunt komen.” De presentatie is 2 weken lang te zien op de website van de Fiets en Wandelbeurs.

Vind op deze pagina meer informatie over de fietsvakantie Lofoten.

Individuele Fietsvakanties Scandinavië en Schotland

Abel reizen is een kleinschalige reisorganisatie die actieve vakanties op maat aanbieden naar Scandinavië en Schotland. In de zomer zijn dit individuele rondreizen met de fiets van 1 tot 3 weken waarbij de huurfietsen klaarstaan bij aankomst en overnachtingen in B&B’s en kleinschalige hotels zijn gereserveerd. Het aanbod bestaat uit gemarkeerde Nationale fietsroutes maar ook routes die samen met lokale partners zijn uitgewerkt. Nationale Parken en natuurgebieden worden zo op een toegankelijke, veilige en duurzame manier aangeboden.

Doelgroep

Reisgezelschappen van 2 tot 8 personen die houden van actief, de natuur en het comfort van een verblijf na een dag buiten zijn. Reizigers die bij Abel reizen boeken vinden maatwerk belangrijk, de betrokkenheid en expertise van een specialist. Gezinnen met kinderen wordt geadviseerd om een minimum leeftijd van 11 jaar aan te houden. Ervaring met een meerdaagse fietsvakantie is geen vereiste. Een avontuurlijke mindset is genoeg!

Abel reizen is gids op afstand

In 2018 vond de eerste rondreis plaats van 650 km met e-bike in Noorwegen en het was een succes. Sindsdien komen er jaarlijks routes bij in Scandinavië en sinds 2020 ook Schotland. Uit feedback blijkt dat de reizigers de afwisseling van accommodaties erg fijn vinden en de persoonlijke betrokkenheid van de reisadviseur. Het gemak en comfort van de e-bike geeft de fietser de gelegenheid om meer de aandacht te besteden aan de omgeving ipv de fysieke inspanning. Met dagafstanden van 40 – 70 km is er tijd voor wandelingen, bezoek aan bezienswaardigheden en ontspanning. De routes zijn verrassend onderscheidend van elkaar maar altijd staat de beleving van de natuur voorop. Abel reizen treedt op als gids op afstand en verzorgt de fietsen, het verblijf en praktische informatie.

Als voormalige reisbegeleider op Scandinavië heeft eigenaar Daan veel kennis opgedaan over de bestemmingen.  Met de komst van de e-bike zag hij kansen om fietsvakanties aan te bieden voor een breder publiek waarbij de impact op mens en milieu minimaal is. De actieve fietsreizen zijn bedoeld voor vakantiefietsers én bieden een alternatief voor de reizigers die voorheen de auto of camper pakten voor vakantie.

Banner Fiets en Wandelbeurs 2021

Wat is mogelijk in de zomer van 2021?

Op dit moment worden alle fietsvakanties aangeboden. Met de huidige ontwikkelingen gaan we er vanuit dat er met een coronapaspoort er vanaf juli gereisd kan worden in Europa. Het negatieve reisadvies voor alle reizen naar het buitenland zal naar verwachting vanaf 15 mei vervangen worden door een advies per land volgens de ANVR. Mocht het zo zijn dat er toch een negatief reisadvies is of een land ‘op slot’ gaat voor inkomend toerisme wordt de vakantie geannuleerd en wordt de reissom teruggestort. Abel reizen is aangesloten bij de VvKR en Garantiefonds STO en als kleine specialist goed op de hoogte van de lokale situatie en kan snel inspelen op veranderingen.

 

Meer over Abel »

Abel Reizen is...

 • Reizen met meer natuurbeleving.
 • Betrokken bij het samenstellen van uw vakantie.
 • Maatwerk voor ieder reisgezelschap.
 • Van en voor natuurliefhebbers.

Ik help u graag verder

Daan Remijnse

Misschien is dit iets voor jou...

bekijk vakantie
E-bike / Fietsvakantie

Fiets de Kattegattleden

 • Zweden
 • 9 dagen
 • vanaf €1050
bekijk vakantie
bekijk vakantie
E-bike / Fietsvakantie

Fietsvakantie Schotland

 • Schotland
 • 14 dagen
 • vanaf €2700
bekijk vakantie
bekijk vakantie
E-bike / Fietsvakantie

Fietsen op de Lofoten

 • Noorwegen
 • 8 dagen
 • vanaf €1350
bekijk vakantie
Google Review Widget
bochure

Gratis de reisbrochure 2024 direct in je inbox!

 • Volledig reisaanbod
 • Laat je inspireren wanneer het jou uitkomt!
Vraag gratis brochure aan