fbpx

Over Abel Reizen

Filosofie Abel reizen: natuurbeleving en vrijheid

Bij Abel reizen geloven wij dat je meer kunt genieten van vrije tijd door actief de natuur te beleven. Als gids op afstand helpen we bij het samenstellen en uitvoeren van jouw reis. Tijdens de vakantie heb je daardoor meer tijd. Als fietser ervaar je daarnaast veel vrijheid. Je bepaalt zelf wanneer je op de fiets stapt, het tempo en hoe je de omgeving ervaart. Zo behoud je de regie over je eigen vakantie. En dat vinden we belangrijk bij Abel reizen.

“Abel reizen zorgt voor het kader en het is verder aan de reiziger om het land te ontdekken en plezier te hebben met respect voor de natuurlijke omgeving.”

Duurzaamheid
Als aanbieder van reizen naar kwetsbare natuurgebieden brengt dat een mate van verantwoordelijkheid met zich mee. Dit komt terug in de keuze van de regio, samenwerken met lokale partners en het informeren van de reizigers. Samen kunnen we ervoor zorgen dat de natuur op een duurzame wijze toegankelijk blijft voor toerisme. Niet alleen nu maar ook in de toekomst. Naast het informeren van reizigers ondersteunen we ook financieel duurzaamheidsprojecten. Zo wordt er vanaf 2020 bij elke boeking een bijdrage geleverd aan Trees for All.

Het ontstaan van Abel reizen

In 2018 gingen de eerste klanten van Abel reizen naar Noorwegen. Roel en Aartje, beiden 60+, gingen het avontuur aan door een fietsreis te maken van 650 km met de e-bike in Noord Noorwegen. De relatie met de reizigers voor en tijdens de reis beviel goed en ook de feedback was erg positief. Hier een verslag van hun fietsvakantie in Noorwegen. Het was duidelijk: de reis was geslaagd en dit kwam door maatwerk en betrokkenheid. De naam Abel reizen? Voor Daan is de natuur van Scandinavië vergelijkbaar met dat van Nieuw Zeeland, het land dat door Abel Tasman is ‘ontdekt’. In 2019 werd het zekere bestaan als docent op een middelbare school opgezegd om zo volledig aandacht te geven aan de klanten en de creatie van reizen op maat.

Reizigers Roel en Aartje in Noorwegen

Oprichter Daan Remijnse

Afgestudeerd in Accountancy aan de universiteit in Amsterdam verliep zijn carrière anders dan de meeste studenten. Het werk als consultant werd ingeruild voor een betekenisvolle baan als docent in het onderwijs. 11 Jaar lang gaf hij les aan jonge studenten. De zomervakanties gingen op aan het werk als reisbegeleider naar Scandinavië en Schotland en  het inwerken van nieuwe reisbegeleiders. Vanaf 2018 is hij actief met het aanbieden van fiets- en Lapland vakanties voor kleine gezelschappen. We zijn een kleine en zelfstandige reisorganisatie. We onderhouden goede relaties met onze klanten en partners in het buitenland en hechten veel waarde aan service en feedback. Wanneer het kan gaan we zelf ook naar het arctische noorden om de kennis op peil te houden. Vanaf 2020 publiceert Daan ook als reporter op online reismagazines Mountainreporters en Outdoordichtbij. Abel reizen is als specialist van e-bike fietsreizen tevens partner van Fietsvakanties.net en NatureScanner.nl Een beperkt aanbod van de fietsvakanties is in 2021 ook opgenomen op Fietsvakanties.nl.

“Het inspireren van reizigers en de creatie van een vakantie op maat geeft veel voldoening.”

 

Bezoek- en postadres:
Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam

Bezoektijden:
Maandag t/m vrijdag 8:30 – 17:00
Graag telefonisch contact op 06 19426303 om een afspraak in te plannen.

Bedrijf Abel reizen:
Abel reizen is een eenmanszaak met KVK nummer 67341497  en BTW/VAT nummer NL002085330B51.

 

Ik help u graag verder

Abel Reizen - Unieke reizen naar Scandinavië. Routes voor auto- en fietsreizen naar Noorwegen en Zweden
Meer over Abel »

Abel Reizen is...

  • Reizen met meer natuurbeleving.
  • Betrokken bij het samenstellen van uw vakantie.
  • Maatwerk voor ieder reisgezelschap.
  • Van en voor natuurliefhebbers.
Abel Reizen - Google Reviews
bochure

Gratis de reisbrochure 2023 direct in je inbox!

  • Volledig reisaanbod
  • Laat je inspireren wanneer het jou uitkomt!
Vraag gratis brochure aan