fbpx

7 Activiteiten om te doen tijdens een winter vakantie in Lapland

7 Activiteiten om te doen tijdens een winter vakantie in Lapland

Wie eens een andere wintersportgebied wilt dan Oostenrijk of Zwitserland doet er goed aan Lapland te verkennen. de Alpen hebben de zekerheid van sneeuw, zijn goed bereikbaar met de auto en het apres skiën is natuurlijk gezellig. Maar wie wintersport wilt combineren met natuurbeleving en avontuurlijke activiteiten in de bergen is Scandinavië interessant om in te verdiepen. Hier zijn een aantal populaire activiteiten die je kunt doen tijdens je vakantie in Lapland.

Husky tocht door de wildernis

Een hondensleetocht met husky’s dwars door de wildernis van het uitgestrekte winterlandschap? De krachtige honden die in harmonie samenwerken en enthousiast reageren op de bestuurder is geweldig om mee te maken. Vaak staat de één die het overzicht houdt en de honden aanstuurt en remt terwijl de ander op de slede zit en geniet van de omgeving. Een kennismaking met de husky boederij vaak onderdeel van de tour om te zien hoe ze worden behandeld.

Hysky tour Lapland
Foto: Anna Öhlund, VisitSweden

Sneeuwscootertocht over de sneeuwvelden

De krachtige machines zijn gemaakt om met hoge snelheid over de sneeuwvelden te razen. Voel de ijzige wind onder je helm en de adrenaline in je lichaam opkomen. Heel cool! Leuk om te ervaren hoe de inwoners hier in de winter zich verplaatsen. Nooit gedaan? Neem dan een beginnerscursus om de basistechniek te leren. Enjoy the ride!

Sneeuwschoenwandeling in de bergen

De diepe sneeuw in het winterse landschap maakt het erg moeilijk om buiten een wandeling te maken in de natuur. Met sneeuwschoenen is dat geen probleem. Het is eenvoudig om hiermee lange wandeltochten te maken. Indien je een gids meeneemt krijg je vaak te horen welke wilde dieren er gespot kunnen worden en hoe mensen leven in de wildernis.

Noorderlicht – cursus fotografie

Tijdens je vakantie in Lapland heb je in tijdens de winter de mogelijkheid dit natuurverschijnsel te zien. Soms is het mogelijk om vanuit het resort een excursie te boeken met een lokale fotograaf. Echt een aanrader. Je krijgt dan tips en trucs van een local om het licht zo mooi mogelijk vast te leggen. De fotograaf kent de mooiste plekken in de regio waar echt complete duisternis heerst. Meer weten over het Noorderlicht? De beste periode en waar heen te gaan in Lapland? Lees hier meer.

Noorderlicht Lapland
Foto: Lola Akinmade Åkerstrøm, Visit Sweden

Ijsvissen op een bevroren meer

Met de sneeuwscooter kun je zo de wildernis in op zoek naar een bevroren meer. Er zijn er genoeg! Maak een wak, gooi je hengeltje uit en wachten maar. In de tussentijd kun je een vuurtje maken. Als je geluk hebt dan gaat je gevangen vis verpakt in aluminium op het vuur. Geniet van je zelf gevangen vis. Hoe gaaf is dat!?

Bezoek een Sami dorp in Lapland

Lapland is eenvan de oudst bewoonde gebieden van Europa. De oorspronkelijke bewoners worden Sami genoemd en zijn van oudsher nomaden. Zij zijn verspreid over Noorwegen, Zweden, Finland en Rusland en bestaan uit meerdere gemeenschappen met iedere hun eigen taal en gebruiken. Maak kennis met de Sami. Leer hoe ze leven met de rendieren en overnachten in een Lavvu tent. Vaak is het mogelijk om een ritje te maken met de sledetocht en de rendieren eten te geven. Verdiep je in de cultuur van de Sami tijdens je vakantie in Lapland. In het Sami dorp Rávttas ten oosten van Abisko in Zweeds Lapland is het mogelijk om op bezoek te komen.

Rendier sledetocht Lapland
Foto: Asa Kliger, VisitSweden

Paardentocht op de Lofoten in Noorwegen

Op de eilanden in Noord Noorwegen zijn de zandstranden geschikt voor paarden om een tocht te maken. Tussen de open zee en de bergtoppen is het een spectaculair gezicht om mee te maken. Geniet van de mooie uitzichten en de spot de zee arenden boven het water. Op de Lofoten kun je deze activiteit doen bij boerderij Hov Gård op het eiland Gimsøysand, 40 km van Svolvær.

Paardentocht Noorwegen
Foto: Svinøya Rorbuer Svolvær Lofoten

Meer over Abel »

Abel Reizen is...

 • een enthousiaste gids op afstand.
 • een reisadviseur die luistert.
 • een specialist in Noorwegen.
 • van en voor natuurliefhebbers.

Ik help u graag verder

Daan Remijnse

Misschien is dit iets voor jou...

bekijk reis
Noorderlicht vakantie

Winterreis in Noorwegen

 • Noorwegen
 • 7 dagen
 • vanaf €825
bekijk reis
bekijk reis
Noorderlicht vakantie

Winterreis in Fins Lapland

 • Noorwegen
 • 8 dagen
 • vanaf €795
bekijk reis
bekijk reis
Noorderlicht vakantie

Winterreis in Zweeds Lapland

 • Noorwegen
 • 8 dagen
 • vanaf €895
bekijk reis
Ontworpen en ontwikkeld in WordPress door Internetbureau Jun-E-Jay