fbpx

Abel reizen op Scandinavië XL 2019

Scandinavië XL – een verslag

Het event van en voor liefhebbers van Scandinavië was een succes. Er was een hoge opkomst van bezoekers met een passie voor het koude noorden naar Hoevelaken gekomen. Er werden verhalen uitgewisseld, reisinspiratie opgedaan, heerlijk gegeten en natuurlijk volop geshopt. Abel reizen was net als vorig jaar aanwezig om persoonlijk kennis te maken met belangstellenden voor een fiets- of noorderlichtreis en gaf tweemaal een lezing. Meer weten over de inhoud van de presentatie stuur een mail naar daan@abel-reizen.nl Volgend jaar zullen we weer aanwezig zijn!

De beurs

Het weekend van 26 en 27 oktober was er de zesde editie van de Scandinavië XL beurs. Het evenement in Expo Hoevelaken kent tientallen stands, workshops en lezingen met het thema ‘beleef het beste van het Noorden’. Voor de liefhebbers van het koude noorden is het evenement altijd een mooie gelegenheid om design- en lifestyle producten te kopen, een workshop te volgen of inspiratie op te doen op gebied van wonen en reizen. De stands waren aangekleed met producten van (Scandinavische) webshops, culinaire specialiteiten en dat samen met live muziek zorgde voor een ontspannen sfeer.

Reisinspiratie

Reisinformatie was er te vinden over kayaktochten, wandelreizen, noorderlichtreizen, cruises, walvis- en jeepsafari’s. Het is duidelijk dat er veel actieve reizen te organiseren zijn waarbij maatwerk belangrijk is. Iedereen wil zo zijn eigen unieke reiservaring. Ouders met kinderen staan open voor een georganiseerde reis waarbij natuurbeleving en avontuur centraal staan. Dit kan zijn een autorondreis met jeep in Ijsland, een noorderlichtreis in Zweden maar ook een fietsreis van meerdere weken aan de kust van Noorwegen is dan interessant. De beurs is dan ook voor Abel reizen een mooie gelegenheid om de fiets- en noorderlichtreizen in Scandinavië onder de aandacht te brengen.

Fietsreizen en praktische tips

Op beide dagen verzorgde Daan een lezing van circa 30 minuten over fietsen in Noorwegen. Tijdens de lezing werd er ingegaan op de infrastructuur, de regio’s, de weersomstandigheden en de algemene voorbereiding voor een fietsreis. Zo dient er rekening te worden gehouden met zeer onvoorspelbare weersomstandigheden. Het is aan te raden goede kleding mee te nemen en de weersvoorspelling via de website www.yr.no continu in de gaten te houden. Het bergachtige landschap kent een infrastructuur van vele tunnels (wel 1.100 !), lange en steile bruggen en veel ferry diensten die vooral geschikt zijn voor gemotoriseerd vervoer. Wie op fietsreis gaat doet er goed aan om goede kaarten mee te nemen en vooraf de website van Noorse ANWB www.vegvesen.no raad te plegen.

Fietsroute Tromsø – Lofoten

Speciaal aandacht was er voor de route over de eilandengroepen ten noorden van de poolcirkel. Vanuit de universiteitsstad Tromsø is het mogelijk om te fietsen over de bergachtige eilanden Kvaløya, Vesterålen en de Lofoten om vervolgens via de Hurtigruten terug te keren. Een avontuur van circa 650 km wat te doen is in 15 a 17 dagen. Met een dagafstand van gemiddeld 50 km is het fietsen mooi te combineren met wandelingen en andere activiteiten. Gezien het heuvelachtige karakter van het terrein en het weer is de mogelijkheid van trapondersteuning van een e-bike het overwegen waard. Vaststaat is dat de fietser een intense natuurbeleving te wachten staat wanneer men kiest voor een fietsreis in Noorwegen!

Gemist?

Mocht je de lezing van Scandinavië XL hebben gemist en meer willen weten over de inhoud neem dan contact op. De genoemdne fietsreis Tromsø naar Lofoten is hier te vinden. Abel reizen verzorgt individuele fietsreizen voor kleine gezelschappen in Noorwegen. Eigenaar Daan helpt graag bij het samenstellen van de ideale reis op maat waarbij vrijheid en natuurbeleving centraal staan.

Meer over Abel »

Abel Reizen is...

 • een enthousiaste gids op afstand.
 • een reisadviseur die luistert.
 • een specialist in Noorwegen.
 • van en voor natuurliefhebbers.

Ik help u graag verder

Daan Remijnse

Misschien is dit iets voor jou...

bekijk reis
E-bike vakantie

Trollstigen en Sunnmøre Alpen

 • Noorwegen
 • 12 dagen
 • vanaf €1.625
bekijk reis
bekijk reis
E-bike vakantie

Senja, Vesterålen en de Lofoten

 • Noorwegen
 • 18 dagen
 • vanaf €2600
bekijk reis
bekijk reis
Noorderlicht vakantie

Winterreis in Zweeds Lapland

 • Noorwegen
 • 8 dagen
 • vanaf €895
bekijk reis
Ontworpen en ontwikkeld in WordPress door Internetbureau Jun-E-Jay