fbpx

Tromsø noorderlicht reis

 • Beschrijving
 • Dag tot dag
 • Accommodatie
 • Inbegrepen
 • Activiteiten

Noorderlicht in Tromsø

“Het noorderlicht zien in Noorwegen én avontuurlijke activiteiten vanuit een verrassende stad!”

Waar: Tromsø, Noord-Noorwegen
Vervoer: directe vlucht Amsterdam – Tromsø (vertrek op zondag)
Aantal dagen: 8
Reissom: vanaf € 2.300,- p.p. (excl. bijkomende kosten voor de vlucht)
Inclusief: sneeuwscootertocht, husky tour, Aurora Safari en walvis Safari Noorwegen

De toegang tot het arctische noorden. Tromsø is de grootste stad van Noord-Noorwegen en heeft altijd al een grote aantrekkingskracht gehad op avonturiers. Het is dé plek vanwaar de beroemde ontdekkingsreiziger Roald Amundsen vele expedities heeft opgezet richting het poolgebied. Tegenwoordig trekt de stad veel bezoekers door het noorderlicht. Tussen eind november en half januari komt de zon niet op en is alles bedolven onder een sneeuw- en ijslaag. Het is de beste tijd om het noorderlicht te zien en te genieten van de gezelligheid in de stad!

Tromsø noorderlicht

“Het uitzicht over Tromsø in de avond opgelicht door het noorderlicht.”

Tromsø is de stad van het noorderlicht

Niet voor niets heet Tromsø de stad van het noorderlicht in Europa. De noordelijke ligging is ideaal en de kans om de poollichten te zien in de winter is groot. Veel reizigers combineren een noorderlichtreis met een huskytocht of sneeuwschoenentocht. Ga je mee op een tocht? Dan word je in het centrum van de stad opgehaald om in een half uur tijd naar de wildernis te gaan vlak buiten de stad. Je bent zo midden in de Scandinavische wildernis omringd door besneeuwde bossen en bergen. Beschermende outdoorkleding voor de activiteiten krijg je op dat moment.

✓ Inclusief Huskytour in Lyngen Alpen

Een belevenis voor het leven! Met een slede ga je achter de energieke honden aan en beleef je het winterse landschap van Noorwegen. Voor velen een droom die werkelijkheid wordt. Met uitzicht op het bergachtige landschap van de Lyngen Alpen is dit een gave manier om de wildernis te ervaren. De rit naar de husky boerderij buiten de stad duurt circa 45 minuten en brengt je naar de husky boerderij. Hier maak je kennis met de husky’s en is er tijd om met ze op de foto te gaan. Je gaat over de sneeuwvelden van Breivikeidet vallei.

Husky Tour Tromso

✓ Inclusief walvissen spotten vanaf een stille boot

Bewonder de bultrugwalvis en de orka op een safari naar de fjorden. Met een stille hybride catamaran met elektrische aandrijving is het mogelijk om ongestoord dichtbij te komen. De fjorden zitten vol met haring en plankton tijdens de wintermaanden waar de walvissen op af komen. De reis naar de voedselrijke wateren en terug laat de arctische kustlijn met bergen zien.

Walvis safari Tromso

“Bewonder de bultrug en orca tijdens een walvis safari.”

✓ Inclusief Aurora Safari

De meest populaire noorderlicht excursie in Tromsø. De gidsen gaan op zoek naar het noorderlicht en vertellen enthousiast over de cultuur en het leven in het arctische noorden. Er zijn meerdere plaatsen vlak buiten de stad waar je heen rijdt. Vlak voor vertrek beslist de bestuurder waar heen te gaan op basis van de actuele weerberichten. Het doel is om het prachtige natuurverschijnsel te zien deze avond! Over de afgelopen jaren is de kans op het zien van het noorderlicht ongeveer 92%.

Aurora Safari Tromso

✓ Inclusief Sneeuwscootertour Lyngen Alpen

Verken de wildernis van de prachtige Lyngen Alpen op een sneeuwscooter. Je gaat met de groep naar het kamp wat 70 min verderop is in de wildernis. Dit bergachtige gebied buiten de stad is één van de mooiste natuurgebieden van Noord Noorwegen en is spectaculair. In een groep volg je de gids in een track door de sneeuwvelden. De krachtige machines gaan hard en je ziet dan ook veel van de omgeving. Per scooter zitten er 2 personen op. Tijdens de 1 à 1,5 uur durende tocht is er tijd om te wisselen en foto’s te maken. De safari begint met een uitvoerige instructie over de bediening en er is veel aandacht voor regels om de veiligheid te waarborgen.

Tromsø is goed bereikbaar

Tijdens de wintermaanden is Tromsø gemakkelijk te bereiken. De internationale luchthaven ligt op slechts 15 minuten afstand van het stadscentrum, waardoor je snel na aankomst in je accommodatie kunt zijn. Door de korte reistijd heb je meer tijd om de stad te verkennen, wat erg prettig is. Tromsø is rechtstreeks bereikbaar met een vlucht vanuit Amsterdam of vanuit Düsseldorf (Duitsland). Als je vanuit een andere locatie reist, willen we graag met je meedenken over vluchtmogelijkheden.

Garantieregeling

Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt Abel reizen gebruik van de garantieregeling VZR Garant (www.vzr-garant.nl). U kunt dit controleren via de deelnemerspagina van de website van VZR Garant. Binnen de grenzen van de Garantieregeling (te vinden op de website van VZR Garant) is de garantie van VZR Garant van toepassing. In de Garantieregeling leest u op welk (reis)aanbod de garantie van VZR Garant exact van toepassing is en wat deze garantie inhoudt. Wanneer diensten door financieel onvermogen van Abel Reizen niet worden verleend, kunt u contact opnemen met VZR Garant, gevestigd aan de Torenallee 20, 5617 BC te Eindhoven, Nederland, via info@vzr-garant.nl of +31 (0)85 13 07 630. Tevens is Abel reizen lid van de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (www.vvkr.nl), lidnummer 17032.

Hoogtepunten

De stad Tromsø

De binnenstad is gebouwd op Tromsøya. Een eiland midden in de fjord tussen het vaste land en Kvaløya. Al eeuwenlang komen Noren, Sami en buitenlanders naar Tromsø om te werken en te wonen. De stad is omgeven door de fjorden en besneeuwde bergtoppen en kent veel toerisme. De haven bevindt zich in het centrum waar cruises aanmeren. Er zijn dan ook aardig wat eetcafés, restaurants en hotels en het is er sfeervol.

De aanwezigheid van de universiteit leidt ook tot veel studenten en onderzoekers die in de stad te vinden zijn. Veel culturele activiteiten en muziekfestivals vinden er plaats en het geeft de groeiende stad een bruisende sfeer. En de natuur is altijd dichtbij. Wie door de straten loopt ziet de steile bergtoppen op afstand.

Foto’s afkomstig van O.Salomensen VisitNorway en buitensportzaak Tromsø Outdoor.

Dag 1
»
1 

Aankomst Tromsø

Bij aankomst op het internationale vliegveld in Tromsø is het een korte rit met een transfer naar het centrum (10 min).

Tromso stad winter

2 

Walvis Safari

Bewonder de bultrug walvis en de orca op een safari naar de fjorden. Met een stille hybride catamaranboot met elektrische aandrijving is het mogelijk om ongestoord dichtbij te komen. De fjorden zitten vol met haring en plankton tijdens de wintermaanden waar de walvissen op af komen. De moderne boot heeft meerdere dekken en een (verwarmde) loungeruimte waardoor iedereen genoeg ruimte heeft.

Tijd: 8:00 – 15:00

Orca Noorwegen
Orca’s spotten

3 

Huski Safari

Hondensleetocht met bezoek aan de huski boerderij. De tocht gaat dwars door de arctische Breivikeidet vallei met uitzicht over de Lyngen Alpen en de fjorden.  De tocht is circa 12 km en duurt ongeveer 1 á  1,5 uur. Tijdens de tocht is er een drankje en snack met de groep en kun je de honden en omgeving fotograferen.

Tijd: 8:30 – 14:30

Huski Safari Noorwegen

4 

Aurora Safari 

De meest populaire Noorderlicht excursie in Tromsø. De gidsen gaan op pad op jacht naar het noorderlicht en vertellen enthousiast over de cultuur en het leven in het arctische noorden. Er zijn meerdere plaatsen vlak buiten de stad waar je heen rijdt. Vlak voor vertrek beslist de bestuurder waar heen te gaan op basis van de actuele weerberichten. Het doel is om het prachtige natuurverschijnsel te zien deze avond!

Tijd: 8:45 – 24:00

Aurora Safari bus

5 

Sneeuwscootertocht Lyngen Alpen

Verken de wildernis van de prachtige Lyngen Alpen op een sneeuwscooter. Je gaat met de groep naar het kamp wat 70 min verderop is in de wildernis. Dit bergachtige gebied buiten de stad is één van de mooiste natuurgebieden van Noord Noorwegen en is spectaculair. In een groep volg je de gids in een track door de sneeuwvelden. De krachtige machines gaan hard en je ziet dan ook veel van de omgeving.

Tijd: 8:30 -16:30

Sneeuwscooter Tromso Noorwegen

6 en 7 

Extra dagen

Vrije dag om de stad te verkennen. Bezoek de Fjellheisen aan het eind van de middag voor een mooi uitzicht over de stad. Overdag kun je de speciaalwinkels bezoeken in het centrum of nog een extra activiteit boeken. Wat te denken van een sneeuwwandeltocht op Kvaløya eiland of huur e-fattbikes voor een fietstocht in het nabijgelegen Tromsdalen vallei!

Tromsø sneeuwschoenwandeling

8 

Reisdag

Een transfer brengt je naar de luchthaven voor de aansluitende vlucht naar Nederland. Hopelijk heb je genoten van een prachtige reis in het arctische noorden!

8 dagen 

Ruime cabin (4 personen)

Vlak buiten de stad op 3 km van het centrum staan er verschillende type houten chalets opgesteld. De cabins zijn er van 20 tot 50 m2. Standaard gaan we uit van een ruime 4 persoons cabin met 2 slaapkamers met een grootte van 40 m2. Er is een keuken aanwezig met kookmateriaal, een woonkamer, badkamer en er is deels uitzicht op de bergen. Een verblijf hier betekent minder kunstmatig licht en je hebt meer kans op het zien van het noorderlicht. Op 10 minuten loopafstand is een bushalte waarmee je op eigen gelegenheid naar de stad kunt gaan. Bij het hoofdgebouw is een eetgelegenheid waar het ontbijt wordt geserveerd en bij de meeste excursies wordt je opgehaald bij de receptie.

Cabin Tromso Lodge

Cabin Tromso Lodge binnen

slaapkamer traditional lodge

Foto: traditional lodge, Tromso Lodge

Hotel

Bij de noorderlichtreis in Tromso kun je er ook voor kiezen om in een comfortabel hotel (3 of 4 sterren) te verblijven in het centrum van de stad. Een hotel in het centrum is voor de reiziger die houdt van de nabije aanwezigheid van eetgelegenheden, winkels en gezellige drukte. Een transfer brengt je in 10 a 15 minuten van de luchthaven naar het hotel en is inbegrepen. Alle excursies zijn op loopafstand eenvoudig te bereiken.

Scandic Tromso
Foto: Scandic Hotel

Belangrijk: bij de keuze van een hotel heeft de reis een vanaf prijs van € 2.950,- op basis van 2 personen.

Inclusief

 • 7 nachten verblijf in hotel (3/4 sterren) incl. ontbijt
 • Transfers van en naar luchthaven
 • Husky Safari
 • Walvis Safari
 • Aurora Safari
 • Sneeuwscootertocht
 • Bijdrage VZR garant

Exclusief

 • Vliegticktes Amsterdam of Düsseldorf - Tromsø (EUR 400 - EUR 1.000)
 • Lunch en diner
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Drankjes, snacks en fooi gidsen.
 • Aanvullende activiteiten (informeer naar beschrijving, tijdsduur en prijzen)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (EUR 2,50)

Optioneel

 • Sneeuwschoenwandeling
 • Bezoek rendierboerderij
 • Fjellheisen kabelbaan tickets
 • Bezoek Icedomes
 • Verblijf 1 nacht aurora cabin

Husky Safari (inbegrepen)

dogsledding
Husky Safari Breivikedet vallei
dogsledding 4

Sneeuwscootertocht (inbegrepen)

Snowscooter
Sneeuwscooter
Sneeuwscooter

Walvis safari (inbegrepen)

Whale Safari
Walvis spotten
Whale watching

Bezoek sami rendierenkamp

Sami culture and reindeer products
Sami kamp rendieren
sami

Aurora Safari minibus (inbegrepen)

aurora
Aurora
Aurora mini bus

IJsvissen

Ijsvissen
IJsvissen

Langlauftocht met gids

Cross country skiing
Langlaufen
cross country skiing

Sneeuwschoenwandeling

Tromso Sneeuwschoen trekking
wandeling
Sneeuwschoen wandeling

Aurora Safari Kamp

Aurora kamp

Bezoek Sami rendierboerderij met sledetocht

Sami met sledentocht
Rendieren Bezoek Sami Norwegian Travel
Sami in Ranua_1

Fjord and Wildlife Cruise

fjord en wildelife

Visexcursie op de Hermes II

Visexcursie op de Hermes II

Sneeuwschoen Trekking Tromsø – zonder hoogtemeters

sneeuwschoen trekking

Aurora Dinner Cruise

Aurora-Dinner-Cruise

Noorderlicht Photo Cruise

Strønstad Northern Lights
Boottocht noorderlicht Tromso 2
Boottocht noorderlicht Tromso 3

Overnachting Tamok Vallei in Aurora Dome met excursies

aurora dome
Aurora camp
Northern-Lights-Visit-at-Camp-Tamok
Husky Safari (inbegrepen)
Sneeuwscootertocht (inbegrepen)
Walvis safari (inbegrepen)
Bezoek sami rendierenkamp
Aurora Safari minibus (inbegrepen)
IJsvissen
Langlauftocht met gids
Sneeuwschoenwandeling
Aurora Safari Kamp
Bezoek Sami rendierboerderij met sledetocht
Fjord and Wildlife Cruise
Visexcursie op de Hermes II
Sneeuwschoen Trekking Tromsø – zonder hoogtemeters
Aurora Dinner Cruise
Noorderlicht Photo Cruise
Overnachting Tamok Vallei in Aurora Dome met excursies
Verblijf in cabin
sneeuwschoen trekking
Kvaloya sneeuwwandelen
Sami kamp met rendieren
Walvis safari Tromso
Husky tour

Tromsø noorderlicht reis

 • Cabin of Hotel incl. ontbijt
 • Tromsø, Noorwegen
 • vanaf 8 dagen
 • max. 10 personen
 • Dec t/m maart
 • vanaf €2.300
Reisvoorstel aanvragen

  Vragen over deze reis
  Meer over Abel »

  Abel Reizen is...

  • Reizen met meer natuurbeleving.
  • Betrokken bij het samenstellen van uw vakantie.
  • Maatwerk voor ieder reisgezelschap.
  • Van en voor natuurliefhebbers.

  Astrid (2023)

  Een fantastische reis gemaakt naar Noors Lapland met onze beste vrienden dankzij Abel Reizen. Daan had alles tot in de puntjes in orde gebracht waardoor we zonder zorgen van onze vakantie konden genieten. Het was een vakantie vol onvergetelijke activiteiten die bovendien perfect qua planning op elkaar waren afgestemd. Daarnaast reageerde Daan steeds vol geduld en heel snel op al onze vragen en raden we met heel veel plezier deze geweldige reis aan iedereen aan.

  Ik help u graag verder

  Misschien is dit iets voor jou...

  Bekijk vakantie
  Lapland-vakantie

  Noorderlicht vakantie in Noorwegen (Senja en Tromsø)

  • Noorwegen
  • 8 dagen
  • vanaf €2850
  Bekijk vakantie
  Bekijk vakantie
  Lapland-vakantie

  Fins Lapland vakantie

  • Finland
  • 8 dagen
  • vanaf €1900
  Bekijk vakantie
  Bekijk vakantie
  Lapland-vakantie

  Winter in Zweeds Lapland 2024-2025

  • Zweden
  • 8 dagen
  • vanaf €2500
  Bekijk vakantie
  Google Review Widget
  bochure

  Gratis de reisbrochure 2024 direct in je inbox!

  • Volledig reisaanbod
  • Laat je inspireren wanneer het jou uitkomt!
  Vraag gratis brochure aan