Noorderlicht Senja en Tromsø

 • Beschrijving
 • Dag tot dag
 • Accommodatie
 • Inbegrepen
 • Kaart
 • Prijs

Noorderlichtvakantie Senja en Tromsø

✓ 4 Dagen verblijf Senja volpension
✓ 4 Dagen verblijf Tromsø incl. ontbijt
✓ Arctische boottocht, Husky Tour en Noorderlicht excursies
✓ Vertrek december 2021 tot maart 2022

“Beleef de magie van het Noorderlicht op Senja in Noorwegen!”

Weg van de beschaving in Noord Noorwegen vind je het eiland Senja. Senja is gezegend met een ruig en wild berglandschap met scherpe kartelachtige graten. Het ongerepte eiland voor de kust van Tromsø ligt er betoverend bij in de winter. Overdag is het de blauwe arctische lucht die het besneeuwde landschap prachtige zachte kleuren geeft. In de avond worden de contouren van de bergen zichtbaar met het vallen van het licht van de maan en sterren. De natuurlijke kleurovergangen geven Senja in de winter een sprookjesachtige uitstraling. En als de omgeving wordt verrast door een bezoek van het Noorderlicht kleuren de bergen oranje en groen … magisch !

Mefjordbrygge Senja

Mefjordbrygge Senja naambordje

Verblijf in Mefjordbrygge Senja

Je verblijft in een cabin van het prachtige Mefjordbrygge aan Mefjord op Senja, 60 km van Tromsø stad. Fjorden snijden hier diep het land in waar het vissersdorpje Mefjordvær omringd wordt door besneeuwde bergketens. De puntige bergtop Segla steekt er met 639 meters bovenuit en is populair bij klimmers en natuurfotografen. Het ijzige water zit vol kabeljauw, zalm en walvissen onderweg van de Barentszee naar de warmere wateren rondom de Lofoten. Een verblijf hier is een spectaculaire natuurbeleving die je maar met weinig mensen deelt. Na een actieve dag buiten zijn in de kou kun je heerlijk opwarmen in de sauna van het hotel.

Noorderlicht op Senja

De gidsen van het verblijf bieden iedere avond een Noorderlicht Excursie aan waarbij je een wandeling maakt in de directe omgeving of je gaat met een busje naar de mooiste plekken op het eiland (Knuten, Tungeneset of Bergsbotn). Hopelijk ga je het Noorderlicht  zien! Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om met sneeuwschoenen zelf een wandeling te maken. Van december tot maart kun je in de avond en ‘s nachts het Noorderlicht zien op Senja. Bij gebrek aan kunstmatig licht en bewolking kan de duisternis plotseling worden opgelicht door mystiek ogende groene en blauwe vegen in de lucht. Of je nu op een Noorderlichtexcursie bent of je staat voor je cabin het kan overal gebeuren tijdens je verblijf op Senja. Opletten dus! Het Noorderlicht begint vaak met een halve boog in de verte en kan snel veranderen in een spectaculaire lichtshow boven de bergtoppen.

Steinfjorden Noorderlicht
Foto: Noorderlicht op Senja, Henryk Bies

Excursie Arctische Boottocht

Naast Noorderlichtactiviteiten staat er ook een boottocht op het programma. Tijdens deze 3 uur durende tocht bezichtig je de spectaculaire kust met afgelegen stranden en kliffen en gaat de kapitein op zoek naar wilde dieren in het water en aan land. Dieren die hier gespot  worden zijn o.a. de zeearend, de bultrug, de orca. Een droogpak houdt je warm en het is mogelijk om buiten op het dek maar ook binnen te verblijven. Mefjordvær is een klein vissersdorpje en in de winter zijn de wateren rondom Senja rijk aan vele soorten vis. Walvissen zijn in december en januari op doorreis van de Barentszee naar de warmere wateren bij de Lofoten. De trek van de walvissen is afhankelijk van seizoensinvloeden en er kan niet gegarandeerd worden dat je ze gaat zien.

Sneeuwschoenwandelen op Senja

Tijdens je verblijf kun je met speciale sneeuwschoenen mooie wandelingen maken. In de directe omgeving ga je door het besneeuwde landschap naar meerdere uitzichtpunten en is er op een paar plekken een houten hut. Het levert prachtige plaatjes op van de omgeving en in de duisternis heb je grote kans om het Noorderlicht te zien. Een setje sneeuwschoenen kun je tegen een dagtarief huren á EUR 15,-.

Uitzicht over Mefjordvaer Senja

Hut Mefjord op Senja

Sneeuwschoenen Senja

Programma Noorderlichtvakantie Senja en Tromsø

Dag 1 Aankomst Tromsø

Aan het eind van de middag of in de avond kom je aan op de luchthaven. Op 10 min afstand is het het verblijf in het centrum van de stad. Een privé transfer brengt je naar het hotel. Vanaf je verblijf wandel je zo de winkelstraten in waar ook de eetcafés en gezellige bars zijn te vinden.

Dag 2 Een sneeuwscootertocht Lyngen Alpen

Verken de wildernis van de prachtige Lyngen Alpen op een sneeuwscooter. Dit bergachtige berggebied buiten de stad is één van de mooiste natuurgebieden van Noord Noorwegen en is spectaculair. In een groep volg je de gids in een track door de sneeuwvelden. De krachtige machines gaan hard en je ziet dan ook veel van de omgeving. Per scooter zitten er 2 personen op. Tijdens de 1 á 1,5 uur durende tocht is er tijd om te wisselen en foto’s te maken. Kleding en transfers inbegrepen.

Tijdsduur: 8:30 – 16:30

Dag 3 t/m 6 Verblijf Senja

In de middag neem je de ferry naar Finnsnes waar een een minibusje van het resort klaarstaat. Je wordt naar het verblijf gebracht in het afgelegen noorden van Senja waar je in de avond rond 18:30 aankomt. Brede fjells en ondergesneeuwde berkenbossen van het vaste land maken op het eiland plaats voor een reeks van steile graten en puntige bergen onderbroken door diepen inhammen in het land van donkerblauwe fjorden. Het verblijf is een comfortabele cabin (2 of 4 ps) of hotelkamer.  Het resort heeft een restaurantgedeelte  en er is een lounge en bar. Het eten in het sfeervolle restaurant is traditioneel Noors met vis als specialiteit. Tijdens je verblijf is er een programma van 3 of 4 Noorderlicht excursies waar je aan mee kunt doen. In de avond volgt uitleg van het programma van de gids.

Dag 6 Transfer naar Tromsø

Een transfer van Senja naar Tromsø  kan met de Hurtigruten boot. De oude postboot gaat in 7 dagen tijd langs de kustlijn van Bergen naar Kirkenes. Heel gaaf om een kort stukje mee te pakken als transfer!

Het hotel in het centrum van de stad en is de ideale uitvalsbasis om Tromsø te ontdekken. Het stadscentrum is op een eiland omgeven door fjorden en het bergachtige vaste land en het eiland Kvaløya. De grootste stad van Noord Noorwegen is cultureel zeer divers met 70.000 inwoners en studenten van over de wereld die samen een gezellige sfeer creëren. Er zijn veel speciaalwinkels, traditionele kledingzaken, bruisende horeca en regelmatig worden er muzikale festiviteiten georganiseerd. Een absolute aanrader is een bezoek aan Fjellheisen, een uitzichtpunt op een heuvel 421 meter hoog. Vanaf hier kun je de stad en omgeving zien en het is de perfecte plek om het Noorderlicht te zien in Tromsø.

Tromso haven met eetcafe

Tromsø O.C. Salomonsen

Foto: Tromso A.C. Salomonsen VisitNorway

Dag 7 Huski Safari

Hondensleetocht met bezoek aan de huski boerderij. De tocht vindt plaats buiten de stad in de Tamokvallei.  Met 2 personen vorm je een team op de slee en wissel je het aansturen van de honden af. De tocht is circa 12 km en duurt ongeveer 1 á  1,5 uur. Tijdens de tocht is er een drankje en snack met de groep en kun je de honden en omgeving fotograferen. Een huski safari is een unieke beleving om het arctische landschap mee te maken. Wanneer je reist met jonge kinderen (onder de 12 jaar) ga je naar het dichterbij gelegen Kvaloya eiland waar je samen in een slede zit en de gids de honden stuurt.

Tijd: 8:30 – 15:30

Dag 8 Reisdag

Een privé transfer brengt je naar de luchthaven van Tromsø.

Praktisch

Een vluchtschema naar Tromsø wordt opgestuurd met een prijs per persoon. Het verblijf op Senja is volpension en in het restaurant van het hotel. Er is geen supermarkt of andere horeca op loopafstand. Vervoer van de lodge en een ferry brengt je terug aan het einde van je verblijf naar Tromsø waar je in het centrum om 14:30 aankomt. De nachten in Tromsø zijn in een 2 persoonskamer in het centrum incl. ontbijt. Het openbaar vervoer heeft een zeer goede verbinding met het luchthaven.

Inbegrepen activiteiten:

✓ Huskytocht
✓ Sneeuwscootertocht
✓ Noorderlicht Sneeuwschoenwandeling
✓ Aurora Safari (excursie met minibusje)
✓ Arctische boottocht (spotten wilde dieren)

Extra bij te boeken:

✓ Bezoek Sami kamp en rendiersledetocht
✓ Overnachting Lavvu of Aurora cabin
✓ Walvis safari (alleen dec en jan)
✓ Langlaufen met gids
✓ Fattbike tocht Tromsdalen
✓ IJsvissen (vanaf half jan)

Sneeuwmobieltocht

Reizen met een Covid certificaat

Noorwegen heeft een positief reisadvies van de Nederlandse overheid en het is dus veilig om te reizen. Op de volgende manieren kun je het land inkomen:

✅ Volledig gevaccineerd  (Europese Covid Certificaat)

✅ Covid herstel certificaat (laatste 6 maanden Covid gehad)

Garantieregeling

Het aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads). Tevens is Abel reizen lid van de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (www.vvkr.nl), lidnummer 17032.

STO garant

Hoogtepunten

Dag 1
»
Dag 1 

Aankomst Tromsø

Aan het eind van de middag of in de avond kom je aan op de luchthaven. Op 15 min afstand is het het verblijf in het centrum van de stad. Een shuttlebus brengt je naar het hotel. Vanaf je verblijf wandel je zo de winkelstraten in waar ook de eetcafés en gezellige bars zijn te vinden. Het stadscentrum is een eiland wat tevens een haven is voor de Hurtigruten boot.

Haven van Tromso winter

Dag 2 

Sneeuwscootertocht Lyngen Alps

Verken de wildernis van de prachtige Lyngen Alpen op een sneeuwscooter. Dit bergachtige berggebied buiten de stad is één van de mooiste natuurgebieden van Noord Noorwegen en is spectaculair. In een groep volg je de gids in een track door de sneeuwvelden. De krachtige machines gaan hard en je ziet dan ook veel van de omgeving. Per scooter zitten er 2 personen op. Tijdens de 1 á 1,5 uur durende tocht is er tijd om te wisselen en foto’s te maken. Kleding en transfers inbegrepen.

Sneeuwscooter Tromso Noorwegen

Dag 3 

Aankomst Senja

In de middag neem je de ferry naar Finnsnes waar een een minibusje van de lodge klaarstaat. Je wordt naar het verblijf gebracht in het afgelegen noorden van Senja waar je in de avond aankomt. Brede fjells en ondergesneeuwde berkenbossen van het vaste land maken op het eiland plaats voor een reeks van steile graten en puntige bergen onderbroken door diepen inhammen in het land van donkerblauwe fjorden.

Aankomst MefjordBrygge

Het verblijf is een comfortabele cabin of appartement naast het hotel waar het restaurantgedeelte is en de lounge en bar. Het eten in het knusse restaurant is traditioneel Noors met vis als specialiteit. Tijdens je verblijf is er een programma van 3 of 4 Noorderlichtactiviteiten waaraan je mee kunt doen.

Mefjord Brygge - eiland Senja

Dag 4  

Arctische Boottocht

Ga mee met een arctische boottocht om wilde dieren te zien (walvissen en zee-arenden worden er gespot in december/januari). Je gaat langs de kustlijn van het mooie eiland dat gevormd is door fjorden. Het is mogelijk om rendieren en poolvosjes te zien en de kapitein vertelt over het vissersleven en ontstaan van de kleine dorpjes.

In de avond staat er een noorderlicht safari op het programma. De gidsen nemen de gasten van het verblijf mee per minibusje naar afgelegen plaatsen op het eiland.

Arctische boottocht Senja
Foto Spotten van orca’s, H. Marens

Dag 5 

Overdag kun je buiten een mooie wandeling maken en het landschap verkennen. Er zijn sneeuwschoenen te huur (1 setje is circa € 15,- voor 1 dag ) die je zelfstandig kunt gebruiken voor de sneeuwvelden. Diverse routes zijn er in de directe omgeving.

Ook is er op 20 minuten afstand een aurora cabin bovenop een heuvel dat uitzicht biedt over de bergachtige kustlijn en de lucht. Binnen kun je een vuurtje maken en opwarmen.

Ook deze avond staat er weer een activiteit gepland waarbij jullie hopelijk het noorderlicht kunnen zien. Dit keer trekken jullie de sneeuwschoenen aan en wandelen jullie over de sneeuwvelden. De gidsen vertellen over de inwoners en de cultuur terwijl het noorderlicht kan worden gespot.

Mefjordvaer

Dag 6 

Dag 6 Hurtigruten of ferry naar Tromsø

Een transfer van Senja naar Tromsø kan met de prachtige Hurtigruten boot. Het is een korte tocht van 3 uur maar geeft een mooie indruk van de boottocht. je meert aan op loopafstand van het hotel rond 14:30.

Hurtigruten

Foto: Transfer van 3 uur met de Hurtigruten

Het hotel in het centrum van de stad en is de ideale uitvalsbasis om Tromsø te ontdekken. Het stadscentrum is op een eiland omgeven door fjorden en het bergachtige vaste land en het eiland Kvaløya. De grootste stad van Noord Noorwegen is cultureel zeer divers met inwoners en studenten van over de wereld die samen een gezellige sfeer creëren. Er zijn veel speciaalwinkels, traditionele kledingzaken, bruisende horeca en regelmatig worden er muzikale festiviteiten georganiseerd. Een absolute aanrader is een bezoek aan Fjellheisen, een uitzichtpunt op een heuvel 421 meter hoog. Vanaf hier kun je de stad en omgeving zien en het is de perfecte plek om het Noorderlicht te zien in Tromsø.

Tromsø stad

Foto: Tromso

Dag 7 

Husky Safari

Hondensleetocht met bezoek aan de huski boerderij. De tocht vindt plaats buiten de stad in de Tamokvallei.  Met 2 personen vorm je een team op de slee en wissel je het aansturen van de honden af. De tocht is circa 12 km en duurt ongeveer 1 á  1,5 uur. Tijdens de tocht is er een drankje en snack met de groep en kun je de honden en omgeving fotograferen. Een huski safari is een unieke beleving om het arctische landschap mee te maken. Wanneer je reist met jonge kinderen (onder de 12 jaar) ga je naar het dichterbij gelegen Kvaloya eiland waar je samen in een slede zit en de gids de honden stuurt.

Husky Safari Kvaloya

Dag 8 

Reisdag naar huis.

Een prive transfer brengt je weer terug naar de luchthaven. Hopelijk heb je genoten van een prachtige reis in Noord Noorwegen en de activiteiten!

Dag 1
»
Tromsø 

In het stadscentrum op 10 minuten van de luchthaven zit je hier in een luxe hotel. Een 2-persoonskamer met uitzicht is geserveerd incl.  badkamer, wifi en ontbijtbuffet. Vanaf hier kun je zo het centrum in wandelen en naar de haven waar de ferry vertrekt naar Senja.

Scandic Tromso

Scandic Ishavshotel Tromso

Senja 

Op Senja is het verblijf Mefjordbrygge. Het hotel is gebouwd aan het water en biedt mooie uitzichten op de bergen. Er zijn meerdere cabins en appartementen. Standaard wordt er een cabin gereserveerd of een hotelkamer met eigen badkamer.

Cabins Mefjordbrygge

Cabin Mefjord binnen

Loft Mefjord Brygge cabin

Foto: Loft met extra slaapkamer

Inclusief

 • 3 Nachten verblijf volpension Senja
 • 4 Nachten verblijf hotelkamer Tromsø
 • Arctische boottocht
 • Dagelijks Noorderlichtexcursies met gids op Senja
 • Transfers Finsness - Mefjordbrygge
 • Sneeuwscootertocht Lyngen Alpen
 • Husky Safari
 • Ferry overtochten en Hurtigruten tocht

Exclusief

 • Lunch en Avondeten Tromsø
 • Reis en annuleringsverzekering
 • Vluchten Tromsø (vanaf EUR 400 tot EUR 1.000)
 • Alcoholische dranken en frisdrank bij maaltijden
 • Gebruik jacuzzi

Optioneel

 • Walvis Safari vanuit Tromsø (December en Januari)
 • Sneeuwschoenwandeling met gids op Kvaløya eiland
 • Fattbike dagtocht in Tromsø Tromsdalen
 • Bezoek Sami rendierenboerderij
 • Overnachting in aurora cabin met activiteiten
 • Aurora Safari met minibusje vanuit Tromsø
 • IJsvissen (vanaf half januari)
 • Huur kleding (snowboots, jas en handschoenen) voor meerdere dagen in Tromsø.
Abel Reizen - Unieke reizen naar Scandinavië. Routes voor auto- en fietsreizen naar Noorwegen en Zweden
Prijs
 • Vanaf: € 2300
Mefjordvaer op Senja
Cabins op Senja
Mefjordbrygge Senja
Tromsø stad in de winter
Cabins Mefjordbrygge
Strand Senja

Noorderlicht Senja en Tromsø

 • Cabin en hotel
 • Senja Noorwegen
 • vanaf 8 dagen
 • max. 10 personen
 • December t/m Maart
 • vanaf €2300
Reisvoorstel aanvragen

  Vragen over deze reis


  Meer over Abel »

  Abel Reizen is...

  • Reizen met meer natuurbeleving.
  • Betrokken bij het samenstellen van uw vakantie.
  • Maatwerk voor ieder reisgezelschap.
  • Van en voor natuurliefhebbers.

  Ik help u graag verder

  Misschien is dit iets voor jou...

  Bekijk vakantie
  Lapland-vakantie

  Winterreis Tromsø Noorwegen

  • Noorwegen
  • 8 dagen
  • vanaf €2200
  Bekijk vakantie
  Bekijk vakantie
  Lapland-vakantie

  Winter in Fins Lapland

  • Finland
  • 8 dagen
  • vanaf €825
  Bekijk vakantie
  Bekijk vakantie
  Lapland-vakantie

  Winter in Zweeds Lapland

  • Zweden
  • 5 dagen
  • vanaf €2000
  Bekijk vakantie
  bochure

  Gratis de reisbrochure 2021 direct in je inbox!

  • Volledig reisaanbod
  • Laat je inspireren wanneer het jou uitkomt!
  Vraag gratis brochure aan