fbpx

Noorderlicht vakantie in Noorwegen (Senja en Tromsø)

 • Beschrijving
 • Dag tot dag
 • Accommodatie
 • Inbegrepen
 • Kaart
 • Activiteiten

Het noorderlicht ontdekken in Senja en Tromsø

“Beleef de magie van het Noorderlicht op Senja in Noord-Noorwegen!”

Waar: Tromsø (4 nachten) en Senja (3 nachten), Noord-Noorwegen
Vervoer: Amsterdam/Brussel/Düsseldorf – Tromsø
Aantal dagen: 8
Reissom: vanaf € 2.850,- p.p. (excl. bijkomende kosten voor de vlucht)
Inclusief: sneeuwscootertocht, husky tour, Noorderlichtexcursies en arctische boottocht

Weg van de beschaving in Noord-Noorwegen vind je het eiland Senja. Senja is gezegend met een ruig en wild berglandschap met scherpe kartelachtige graten. Het ongerepte eiland voor de kust van Tromsø ligt er betoverend bij in de winter. Overdag is het de blauwe arctische lucht die het besneeuwde landschap prachtige zachte kleuren geeft. In de avond worden de contouren van de bergen zichtbaar met het vallen van het licht van de maan en sterren. De natuurlijke kleurovergangen geven Senja in de winter een sprookjesachtige uitstraling. En als de omgeving wordt verrast door een bezoek van het Noorderlicht kleuren de bergen oranje en groen … magisch!

Mefjordbrygge Senja

Mefjordbrygge Senja naambordje

Verblijf 3 nachten op eiland Senja

Het verblijf is in een cabin van het prachtige Mefjordbrygge aan Mefjord op Senja, 60 km van Tromsø stad. Fjorden snijden hier diep het land in waar het vissersdorpje Mefjordvær omringd wordt door besneeuwde bergketens. De puntige bergtop Segla steekt er met 639 meters bovenuit en is populair bij klimmers en natuurfotografen. Het ijzige water zit vol kabeljauw, zalm en walvissen onderweg van de Barentszzee naar de warmere wateren rondom de Lofoten. Een verblijf hier is een spectaculaire natuurbeleving die je maar met weinig mensen deelt. Na een actieve dag buiten zijn in de kou kun je heerlijk opwarmen in de sauna van het hotel.

Bij een vertrek in december is het verblijf op Senja bij Hamn. Hamn I Senja is een resort gevestigd op een klein schiereiland dat via de weg is verbonden met het eiland. Het resort is aan de open zee en besneeuwde bergketens. De Sukkertoppen bergtop is met 382 meter prominent zichtbaar. Een Hamn I Senja is een familiebedrijf dat bestaat uit een hotel, cabins, een restaurant en een kade aan de open zee. Het resort heeft een activiteitencentrum met gidsen. Dagelijks vinden er excursies en in de avond (noorderlicht) excursies plaats voor de gasten.

✓ Noorderlichtexcursies op Senja

De gidsen van het verblijf bieden iedere avond een Noorderlicht Excursie aan waarbij je een wandeling maakt in de directe omgeving of je gaat met een busje naar de mooiste plekken op het eiland (Knuten, Tungeneset of Bergsbotn). Hopelijk ga je het Noorderlicht zien! Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om met sneeuwschoenen zelf een wandeling te maken. Van december tot maart kun je in de avond en ‘s nachts het Noorderlicht zien op Senja. Bij gebrek aan kunstmatig licht en bewolking kan de duisternis plotseling worden opgelicht door mystiek ogende groene en blauwe vegen in de lucht. Of je nu op een Noorderlichtexcursie bent of je staat voor je cabin het kan overal gebeuren tijdens je verblijf op Senja. Opletten dus! Het Noorderlicht begint vaak met een halve boog in de verte en kan snel veranderen in een spectaculaire lichtshow boven de bergtoppen.

Steinfjorden Noorderlicht
Foto: Noorderlicht op Senja, Henryk Bies

✓ Inclusief arctische boottocht

Naast Noorderlichtactiviteiten staat er ook een boottocht op het programma. Tijdens deze 3 uur durende tocht bezichtig je de spectaculaire kust met afgelegen stranden en kliffen en gaat de kapitein op zoek naar wilde dieren in het water en aan land. Dieren die hier gespot  worden zijn o.a. de zeearend, de bultrug, de orca. Een droogpak houdt je warm en het is mogelijk om buiten op het dek maar ook binnen te verblijven. Mefjordvær is een klein vissersdorpje en in de winter zijn de wateren rondom Senja rijk aan vele soorten vis. Walvissen zijn in december en januari op doorreis van de Barentszzee naar de warmere wateren bij de Lofoten. De trek van de walvissen is afhankelijk van seizoensinvloeden en er kan niet gegarandeerd worden dat je ze gaat zien.

✓ Inclusief Sneeuwschoenwandelen op Senja

Tijdens je verblijf kun je met speciale sneeuwschoenen mooie wandelingen maken. In de directe omgeving ga je door het besneeuwde landschap naar meerdere uitzichtpunten en is er op een paar plekken een houten hut. Het levert prachtige plaatjes op van de omgeving en in de duisternis heb je grote kans om het Noorderlicht te zien. Een setje sneeuwschoenen kun je tegen een dagtarief huren á EUR 15,-.

Uitzicht over Mefjordvaer Senja

Hut Mefjord op Senja

Sneeuwschoenen Senja

Het programma van jouw noorderlicht vakantie

Dag 1: Aankomst Tromsø

Aan het eind van de middag of in de avond kom je aan op de luchthaven. Op 10 min afstand is het het verblijf in het centrum van de stad. Een transfer brengt je naar het hotel. Vanaf je verblijf wandel je zo de winkelstraten in waar ook de eetcafés en gezellige bars zijn te vinden.

Dag 2: Een sneeuwscootertocht Lyngen Alpen

Verken de wildernis van de prachtige Lyngen Alpen op een sneeuwscooter. Dit bergachtige berggebied buiten de stad is één van de mooiste natuurgebieden van Noord Noorwegen en is spectaculair. In een groep volg je de gids in een track door de sneeuwvelden. De krachtige machines gaan hard en je ziet dan ook veel van de omgeving. Per scooter zitten er 2 personen op. Tijdens de 1 á 1,5 uur durende tocht is er tijd om te wisselen en foto’s te maken. Kleding en transfers inbegrepen.

Tijdsduur: 8:30 – 16:30

Dag: 3 t/m 6 Verblijf Senja

In de middag neem je de ferry naar Finnsnes waar een minibusje van het resort klaarstaat. Je wordt naar het verblijf gebracht in het afgelegen noorden van Senja waar je in de avond rond 18:30 aankomt. Brede fjells en ondergesneeuwde berkenbossen van het vaste land maken op het eiland plaats voor een reeks van steile graten en puntige bergen onderbroken door diepen inhammen in het land van donkerblauwe fjorden. Het verblijf is een comfortabele cabin (2 of 4 ps) of hotelkamer.  Het resort heeft een restaurantgedeelte  en er is een lounge en bar. Het eten in het sfeervolle restaurant is traditioneel Noors met vis als specialiteit. Tijdens je verblijf is er een programma van 3 of 4 Noorderlicht excursies waar je aan mee kunt doen. In de avond volgt uitleg van het programma van de gids.

Dag 6: Transfer naar Tromsø

Een transfer van Senja naar Tromsø  kan met de Hurtigruten boot. De oude postboot gaat in 7 dagen tijd langs de kustlijn van Bergen naar Kirkenes. Heel gaaf om een kort stukje mee te pakken als transfer!

Het hotel in het centrum van de stad en is de ideale uitvalsbasis om Tromsø te ontdekken. Het stadscentrum is op een eiland omgeven door fjorden en het bergachtige vaste land en het eiland Kvaløya. De grootste stad van Noord Noorwegen is cultureel zeer divers met 70.000 inwoners en studenten van over de wereld die samen een gezellige sfeer creëren. Er zijn veel speciaalwinkels, traditionele kledingzaken, bruisende horeca en regelmatig worden er muzikale festiviteiten georganiseerd. Een absolute aanrader is een bezoek aan Fjellheisen, een uitzichtpunt op een heuvel 421 meter hoog. Vanaf hier kun je de stad en omgeving zien en het is de perfecte plek om het Noorderlicht te zien in Tromsø.

Tromso haven met eetcafe

Tromso stad winter

Foto: Tromso (opgestuurde foto reiziger januari 2022)

Dag 7: Husky Safari

Hondensleetocht met bezoek aan de husky boerderij. De tocht vindt plaats buiten de stad in de Tamok vallei.  Met 2 personen vorm je een team op de slee en wissel je het aansturen van de honden af. De tocht is circa 12 km en duurt ongeveer 1 á  1,5 uur. Tijdens de tocht is er een drankje en snack met de groep en kun je de honden en omgeving fotograferen. Een husky safari is een unieke beleving om het arctische landschap mee te maken. Wanneer je reist met jonge kinderen (onder de 12 jaar) ga je naar het dichterbij gelegen Kvaloya eiland waar je samen in een slede zit en de gids de honden stuurt.

Tijd: 8:30 – 15:30

Dag 8: Reisdag

Een transfer brengt je naar de luchthaven van Tromsø.

Praktische informatie

Het verblijf op Senja is volpension en in het restaurant van het hotel. Er is geen supermarkt of andere horeca op loopafstand. Vervoer van de lodge en een ferry brengt je terug aan het einde van je verblijf naar Tromsø waar je in het centrum om 14:30 aankomt. De nachten in Tromsø zijn in een 2-persoonskamer in het centrum of een cabin aan de rand van de stad incl. ontbijt. Het openbaar vervoer heeft een zeer goede verbinding met het luchthaven.

Inbegrepen activiteiten:

✓ Huskytocht
✓ Sneeuwscootertocht
✓ Noorderlicht Sneeuwschoenwandeling
✓ Aurora Safari
✓ Arctische boottocht

Extra activiteiten bij te boeken:

✓ Bezoek Sami kamp en rendiersledetocht
✓ Bezoek IJshotel Icedomes
✓ Overnachting Lavvu
✓ Walvis safari (alleen dec en jan)
✓ Langlaufen met gids
✓ Fattbike tocht Tromsdalen
✓ IJsvissen (vanaf half jan)

Sneeuwmobieltocht

Garantieregeling

Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt Abel reizen gebruik van de garantieregeling VZR Garant (www.vzr-garant.nl). U kunt dit controleren via de deelnemerspagina van de website van VZR Garant. Binnen de grenzen van de Garantieregeling (te vinden op de website van VZR Garant) is de garantie van VZR Garant van toepassing. In de Garantieregeling leest u op welk (reis)aanbod de garantie van VZR Garant exact van toepassing is en wat deze garantie inhoudt. Wanneer diensten door financieel onvermogen van Abel Reizen niet worden verleend, kunt u contact opnemen met VZR Garant, gevestigd aan de Torenallee 20, 5617 BC te Eindhoven, Nederland, via info@vzr-garant.nl of +31 (0)85 13 07 630. Tevens is Abel reizen lid van de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (www.vvkr.nl), lidnummer 17032.

Hoogtepunten

Dag 1
»
Dag 1 

Aankomst Tromsø

Aan het eind van de middag of in de avond kom je aan op de luchthaven. Op 15 min afstand is het het verblijf in het centrum van de stad. Een shuttlebus brengt je naar het hotel. Vanaf je verblijf wandel je zo de winkelstraten in waar ook de eetcafés en gezellige bars zijn te vinden. Het stadscentrum is een eiland wat tevens een haven is voor de Hurtigruten boot.

Haven van Tromso winter

Dag 2 

Sneeuwscootertocht Lyngen Alps

Verken de wildernis van de prachtige Lyngen Alpen op een sneeuwscooter. Dit bergachtige berggebied buiten de stad is één van de mooiste natuurgebieden van Noord Noorwegen en is spectaculair. In een groep volg je de gids in een track door de sneeuwvelden. De krachtige machines gaan hard en je ziet dan ook veel van de omgeving. Per scooter zitten er 2 personen op. Tijdens de 1 á 1,5 uur durende tocht is er tijd om te wisselen en foto’s te maken. Kleding en transfers inbegrepen.

Sneeuwscooter Tromso Noorwegen

Dag 3 

Aankomst Senja

In de middag neem je de ferry naar Finnsnes waar een een minibusje van de lodge klaarstaat. Je wordt naar het verblijf gebracht in het afgelegen noorden van Senja waar je in de avond aankomt. Brede fjells en ondergesneeuwde berkenbossen van het vaste land maken op het eiland plaats voor een reeks van steile graten en puntige bergen onderbroken door diepen inhammen in het land van donkerblauwe fjorden.

Aankomst MefjordBrygge

Het verblijf is een comfortabele cabin of appartement naast het hotel waar het restaurantgedeelte is en de lounge en bar. Het eten in het knusse restaurant is traditioneel Noors met vis als specialiteit. Tijdens je verblijf is er een programma van 3 of 4 Noorderlichtactiviteiten waaraan je mee kunt doen.

Mefjord Brygge - eiland Senja

Dag 4  

Arctische Boottocht

Ga mee met een arctische boottocht om wilde dieren te zien (walvissen en zee-arenden worden er gespot in december/januari). Je gaat langs de kustlijn van het mooie eiland dat gevormd is door fjorden. Het is mogelijk om rendieren en poolvosjes te zien en de kapitein vertelt over het vissersleven en ontstaan van de kleine dorpjes.

In de avond staat er een noorderlicht safari op het programma. De gidsen nemen de gasten van het verblijf mee per minibusje naar afgelegen plaatsen op het eiland.

Arctische boottocht Senja
Foto Spotten van orca’s, H. Marens

Dag 5 

Overdag kun je buiten een mooie wandeling maken en het landschap verkennen. Er zijn sneeuwschoenen te huur (1 setje is circa € 15,- voor 1 dag ) die je zelfstandig kunt gebruiken voor de sneeuwvelden. Diverse routes zijn er in de directe omgeving.

Ook is er op 20 minuten afstand een aurora cabin bovenop een heuvel dat uitzicht biedt over de bergachtige kustlijn en de lucht. Binnen kun je een vuurtje maken en opwarmen.

Ook deze avond staat er weer een activiteit gepland waarbij jullie hopelijk het noorderlicht kunnen zien. Dit keer trekken jullie de sneeuwschoenen aan en wandelen jullie over de sneeuwvelden. De gidsen vertellen over de inwoners en de cultuur terwijl het noorderlicht kan worden gespot.

Mefjordvaer

Dag 6 

Dag 6 Hurtigruten of ferry naar Tromsø

Een transfer van Senja naar Tromsø kan met de prachtige Hurtigruten boot. Het is een korte tocht van 3 uur maar geeft een mooie indruk van de boottocht. je meert aan op loopafstand van het hotel rond 14:30.

Hurtigruten

Foto: Transfer van 3 uur met de Hurtigruten

Het hotel in het centrum van de stad en is de ideale uitvalsbasis om Tromsø te ontdekken. Het stadscentrum is op een eiland omgeven door fjorden en het bergachtige vaste land en het eiland Kvaløya. De grootste stad van Noord Noorwegen is cultureel zeer divers met inwoners en studenten van over de wereld die samen een gezellige sfeer creëren. Er zijn veel speciaalwinkels, traditionele kledingzaken, bruisende horeca en regelmatig worden er muzikale festiviteiten georganiseerd. Een absolute aanrader is een bezoek aan Fjellheisen, een uitzichtpunt op een heuvel 421 meter hoog. Vanaf hier kun je de stad en omgeving zien en het is de perfecte plek om het Noorderlicht te zien in Tromsø.

Tromsø stad

Foto: Tromso

Dag 7 

Husky Safari

Hondensleetocht met bezoek aan de huski boerderij. De tocht vindt plaats buiten de stad in de Tamokvallei.  Met 2 personen vorm je een team op de slee en wissel je het aansturen van de honden af. De tocht is circa 12 km en duurt ongeveer 1 á  1,5 uur. Tijdens de tocht is er een drankje en snack met de groep en kun je de honden en omgeving fotograferen. Een huski safari is een unieke beleving om het arctische landschap mee te maken. Wanneer je reist met jonge kinderen (onder de 12 jaar) ga je naar het dichterbij gelegen Kvaloya eiland waar je samen in een slede zit en de gids de honden stuurt.

Husky Safari Kvaloya

Dag 8 

Reisdag naar huis.

Een prive transfer brengt je weer terug naar de luchthaven. Hopelijk heb je genoten van een prachtige reis in Noord Noorwegen en de activiteiten!

Dag 1
»
Tromsø 

In het stadscentrum op 10 minuten van de luchthaven zit je hier in een luxe hotel. Een 2-persoonskamer met uitzicht is geserveerd incl.  badkamer, wifi en ontbijtbuffet. Vanaf hier kun je zo het centrum in wandelen en naar de haven waar de ferry vertrekt naar Senja.

Scandic Tromso

Scandic Ishavshotel Tromso

Senja 

Op Senja is het verblijf Mefjordbrygge. Het hotel is gebouwd aan het water en biedt mooie uitzichten op de bergen. Er zijn meerdere cabins en appartementen. Standaard wordt er een cabin gereserveerd of een hotelkamer met eigen badkamer.

Cabins Mefjordbrygge

Cabin Mefjord binnen

Loft Mefjord Brygge cabin

Foto: Loft met extra slaapkamer

Inclusief

 • 3 Nachten verblijf cabin/appartement volpension Senja
 • 4 Nachten verblijf hotelkamer (4 sterren) incl. ontbijt Tromsø
 • Arctische boottocht
 • Noorderlichtexcursies met gids
 • Transfers Finsness - Resort
 • Sneeuwscootertocht Lyngen Alpen
 • Husky Safari
 • Ferry overtochten en Hurtigruten tocht
 • Bijdrage VZR garant

Exclusief

 • Lunch en Avondeten Tromsø
 • Reis en annuleringsverzekering
 • Vluchten Tromsø (vanaf EUR 400 tot EUR 1.000)
 • Alcoholische dranken en frisdrank bij maaltijden
 • Gebruik jacuzzi
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (EUR 2,50)

Optioneel

 • Walvis Safari vanuit Tromsø (December en Januari)
 • Sneeuwschoenwandeling met gids op Kvaløya eiland
 • Bezoek Sami rendierenboerderij met sledetocht
 • Overnachting aurora cabin in wilderniskamp
 • Aurora Safari met minibusje
 • IJsvissen (vanaf half januari)
 • Huur kleding (snowboots, jas en handschoenen) voor meerdere dagen in Tromsø.
Abel Reizen - Unieke reizen naar Scandinavië. Routes voor auto- en fietsreizen naar Noorwegen en Zweden

Husky Safari (inbegrepen)

Husky Senja sneeuwvelden
Husky Senja
Husky honden op Senja

Sneeuwscootertocht Lyngen Alpen (inbegrepen)

Snowscooter
Sneeuwscooter
Sneeuwscooter

Arctische boottocht Senja (inbegrepen)

Arctische boottocht dek Senja
Arctische boottocht op Senja
Orca boottocht Senja
Visarend Senja

Noorderlicht excursies Senja (inbegrepen)

Noorderlicht Knuten uitzicht Senja
Noorderlicht Mefjord Brygge groen
Noorderlicht Mefjord Brygge

Walvis Safari

Whale Safari
Whale watching
Walvis spotten

Bezoek Sami rendierenkamp

Sami culture and reindeer products
Sami kamp rendieren
sami

Aurora Safari minibus

aurora
Aurora
Aurora mini bus

IJsvissen

Ijsvissen
IJsvissen

Langlauftocht met gids

Langlaufen
Cross country skiing
cross country skiing

Sneeuwschoenwandeling

Sneeuwschoenwandeling
Sneeuwschoen wandeling
wandeling

Aurora Safari Kamp

Aurora kamp

Bezoek Sami rendierboerderij met sledetocht

Sami met sledentocht
Rendieren Bezoek Sami Norwegian Travel
Rendiersledetocht met Sami in Ranua

Fjord and Wildlife Cruise

fjord en wildelife

Visexcursie op de Hermes II

Visexcursie op de Hermes II

Sneeuwschoen Trekking Tromsø – zonder hoogtemeters

sneeuwschoen trekking

Aurora Dinner Cruise

Aurora-Dinner-Cruise (1)

Noorderlicht Photo Cruise

Boottocht noorderlicht Tromso 3
Strønstad Northern Lights
Boottocht noorderlicht Tromso 2

Overnachting Tamok Vallei in Aurora Dome met excursies

Aurora camp
aurora dome
Northern-Lights-Visit-at-Camp-Tamok
Husky Safari (inbegrepen)
Sneeuwscootertocht Lyngen Alpen (inbegrepen)
Arctische boottocht Senja (inbegrepen)
Noorderlicht excursies Senja (inbegrepen)
Walvis Safari
Bezoek Sami rendierenkamp
Aurora Safari minibus
IJsvissen
Langlauftocht met gids
Sneeuwschoenwandeling
Aurora Safari Kamp
Bezoek Sami rendierboerderij met sledetocht
Fjord and Wildlife Cruise
Visexcursie op de Hermes II
Sneeuwschoen Trekking Tromsø – zonder hoogtemeters
Aurora Dinner Cruise
Noorderlicht Photo Cruise
Overnachting Tamok Vallei in Aurora Dome met excursies
Mefjordvaer op Senja
Cabins op Senja
Mefjordbrygge Senja
Tromsø stad in de winter
Cabins Mefjordbrygge
Strand Senja

Noorderlicht vakantie in Noorwegen (Senja en Tromsø)

 • hotel
 • Senja Noorwegen
 • vanaf 8 dagen
 • max. 10 personen
 • December t/m Maart
 • vanaf €2850
Reisvoorstel aanvragen

  Vragen over deze reis
  Meer over Abel »

  Abel Reizen is...

  • Reizen met meer natuurbeleving.
  • Betrokken bij het samenstellen van uw vakantie.
  • Maatwerk voor ieder reisgezelschap.
  • Van en voor natuurliefhebbers.

  Marjanne (2023)

  “Met de Fam. een super vakantie gehad! Daan heeft een mooi programma gemaakt. Je krijg een goede app met het programma en tickets van de gehele reis. Hij is goed bereikbaar mocht dat mogelijk zijn. Echt een Topreisbureau!”

  Ik help u graag verder

  Misschien is dit iets voor jou...

  Bekijk vakantie
  Lapland-vakantie

  Tromsø noorderlicht reis

  • Noorwegen
  • 8 dagen
  • vanaf €2.300
  Bekijk vakantie
  Bekijk vakantie
  Lapland-vakantie

  Fins Lapland vakantie

  • Finland
  • 8 dagen
  • vanaf €1900
  Bekijk vakantie
  Bekijk vakantie
  Lapland-vakantie

  Winter in Zweeds Lapland 2024-2025

  • Zweden
  • 8 dagen
  • vanaf €2500
  Bekijk vakantie
  Google Review Widget
  bochure

  Gratis de reisbrochure 2024 direct in je inbox!

  • Volledig reisaanbod
  • Laat je inspireren wanneer het jou uitkomt!
  Vraag gratis brochure aan