Noorderlicht Senja en Tromsø

 • Beschrijving
 • Dag tot dag
 • Accommodatie
 • Inbegrepen
 • Kaart
 • Prijs

Noorderlichtvakantie Senja en Tromsø

✓ 4 Dagen verblijf Senja
✓ 3 Dagen verblijf Tromsø
✓ Inclusief wildlife boottocht of Husky Tour en Noorderlicht excursies
✓ Vertrek vanaf december 2021

“Beleef de magie van het Noorderlicht op Senja in Noorwegen!”

Weg van de beschaving in Noord Noorwegen vind je het eiland Senja. Senja is gezegend met een ruig en wild berglandschap met scherpe kartelachtige graten. Het ongerepte eiland voor de kust van Tromsø ligt er betoverend bij in de winter. Overdag is het de blauwe arctische lucht die het besneeuwde landschap prachtige zachte kleuren geeft. In de avond worden de contouren van de bergen zichtbaar met het vallen van het licht van de maan en sterren. De natuurlijke kleurovergangen geven Senja in de winter een sprookjesachtige uitstraling. En als de omgeving wordt verrast door een bezoek van het Noorderlicht kleuren de bergen oranje en groen … magisch !

Mefjordbrygge Senja

Mefjordbrygge Senja naambordje

Verblijf in Mefjordbrygge Senja

Je verblijft in een cabin van het prachtige Mefjordbrygge aan Mefjord op Senja, 60 km van Tromsø stad. Fjorden snijden hier diep het land in waar het vissersdorpje Mefjordvær omringd wordt door besneeuwde bergketens. De puntige bergtop Segla steekt er met 639 meters bovenuit en is populair bij klimmers en natuurfotografen. Het ijzige water zit vol kabeljauw, zalm en walvissen onderweg van de Barentszee naar de warmere wateren rondom de Lofoten. Een verblijf hier is een spectaculaire natuurbeleving die je maar met weinig mensen deelt. Na een actieve dag buiten zijn in de kou kun je heerlijk opwarmen in de sauna van het hotel.

Noorderlicht zien op Senja

De gidsen van het verblijf zullen iedere avond een Tour aanbieden waarbij je een wandeling maakt in de directe omgeving of je gaat met een busje naar de mooiste plekken op het eiland (Knuten, Tungeneset of Bergsbotn) om hopelijk het Noorderlicht te zien! Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om met sneeuwschoenen zelf op avontuur te gaan. Van december tot maart kun je in de avond en ‘s nachts het Noorderlicht zie op Senja. Bij gebrek aan kunstmatig licht en bewolking kan de duisternis plotseling worden opgelicht door mystiek ogende groene en blauwe vegen in de lucht. Of je nu op een Noorderlichtexcursie bent of je staat voor je cabin het kan overal gebeuren tijdens je verblijf op Senja. Opletten dus! Het Noorderlicht begint veelal als een halve boog in de verte en kan razendsnel veranderen in een spectaculaire lichtshow boven de bergtoppen.

Steinfjorden Noorderlicht
Foto: Henryk Bies

Excursie Wildlife Boottocht

Naast Noorderlichtactiviteiten staat er ook een boottocht op het programma. Tijdens deze 3 uur durende tocht bezichtig je de spectaculaire kust met afgelegen stranden en kliffen en gaat de kapitein op zoek naar wilde dieren in het water en aan land. Dieren die hier gespot kunnen worden zijn o.a. de zeearend, de bultrug, de orca. Een droogpak houdt je warm en het is mogelijk om buiten op het dek maar ook binnen te verblijven. Mefjordvær is een klein vissersdorpje en in de winter zijn de wateren rondom Senja rijk aan vele soorten vis. Walvissen zijn in december en januari op doorreis van de Barentszee naar de warmere wateren bij de Lofoten. De trek van de walvissen is afhankelijk van seizoensinvloeden en er kan niet gegarandeerd worden dat je ze gaat zien.

Sneeuwschoenwandelen op Senja

Tijdens je verblijf kun je met speciale sneeuwschoenen mooie wandelingen maken. In de directe omgeving ga je door het besneeuwde landschap naar meerdere uitzichtpunten en is er op een paar plekken een houten hut. Het levert prachtige plaatjes op van de omgeving en in de duisternis heb je grote kans om het Noorderlicht te zien.

Uitzicht over Mefjordvaer Senja

Hut Mefjord op Senja

Sneeuwschoenen Senja

Programma Noorderlichtvakantie Senja en Tromsø

Dag 1 Aankomst Tromsø

Aan het eind van de middag of in de avond kom je aan op de luchthaven. Op 15 min afstand is het het verblijf in het centrum van de stad. Een shuttlebus brengt je naar het hotel. Vanaf je verblijf wandel je zo de winkelstraten in waar ook de eetcafés en gezellige bars zijn te vinden.

Dag 2 t/m 5 Verblijf Senja

In de middag neem je de ferry naar Finnsnes waar een een minibusje van de lodge klaarstaat. Je wordt naar het verblijf gebracht in het afgelegen noorden van Senja waar je in de avond aankomt. Brede fjells en ondergesneeuwde berkenbossen van het vaste land maken op het eiland plaats voor een reeks van steile graten en puntige bergen onderbroken door diepen inhammen in het land van donkerblauwe fjorden. Het verblijf is een comfortabele cabin of appartement naast het hotel waar het restaurantgedeelte is en de lounge en bar. Het eten in het knusse restaurant is traditioneel Noors met vis als specialiteit. Tijdens je verblijf is er een programma van 3 of 4 Noorderlichtactiviteiten waaraan je mee kunt doen. In de avond volgt uitleg van het programma van de gids.

Dag 5 t/m 7 Verblijf Tromsø

Het hotel in het centrum van de stad en is de ideale uitvalsbasis om Tromsø te ontdekken. Het stadscentrum is op een eiland omgeven door fjorden en het bergachtige vaste land en het eiland Kvaløya. De grootste stad van Noord Noorwegen is cultureel zeer divers met 70.000 inwoners en studenten van over de wereld die samen een gezellige sfeer creëren. Er zijn veel speciaalwinkels, traditionele kledingzaken, bruisende horeca en regelmatig worden er muzikale festiviteiten georganiseerd. Een absolute aanrader is een bezoek aan Fjellheisen, een uitzichtpunt op een heuvel 421 meter hoog. Vanaf hier kun je de stad en omgeving zien en het is de perfecte plek om het Noorderlicht te zien in Tromsø.

Tromso haven met eetcafe

Tromsø O.C. Salomonsen

Foto: Tromso A.C. Salomonsen VisitNorway

Praktisch

Een vluchtschema naar Tromsø wordt opgestuurd met een prijs per persoon. Het verblijf op Senja is volpension en in het restaurant van het hotel. Er is geen supermarkt of andere horeca op loopafstand. Vervoer van de lodge en een ferry brengt je terug aan het einde van je verblijf naar Tromsø waar je in het centrum om 14:30 aankomt. De nachten in Tromsø zijn in een 2 persoonskamer in het centrum incl. ontbijt. Het openbaar vervoer heeft een zeer goede verbinding met het luchthaven.Extra kosten om naast de vluchten rekening mee te houden zijn de ferry overtochten, extra activiteiten, lunch en avondeten in Tromsø.

Activiteiten bij te boeken Senja:

Tijdens je verblijf kun je extra activiteiten doen om Senja te ontdekken. Zo kun je de wildernis actief beleven of fotograferen en pooldieren in hun natuurlijke leefomgeving van dichtbij zien. Extra activiteiten die vooraf geboekt kunnen worden zijn:

✓ Huskytocht
✓ Noorderlicht Sneeuwschoenwandeling

Activiteiten bij te boeken Tromsø:

De stad is de grootste stad van Noord Noorwegen en trekt jaarlijks veel toeristen. Er is van alles te doen en te zien en veel activiteiten worden in de omgeving georganiseerd.  Je kunt skiën en langlaufen in het nabijgelegen Tromsdalen vlak buiten de stad en er worden o.a. de volgende activiteiten aangeboden:

✓ Sneeuwwandelen op Kvaloya
✓ Bezoek Sami kamp en rendiersledetocht
✓ Huski tocht
✓ Sneeuwscootertocht
✓ Walvis safari
✓ Noorderlichtexcursies
✓ Langlaufen
✓ Fattbiken

Sneeuwmobieltocht
Garantieregeling

Het aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads). Tevens is Abel reizen lid van de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (www.vvkr.nl), lidnummer 17032.

STO garant

Hoogtepunten

Dag 1
»
Dag 1 

Aankomst Tromsø

Aan het eind van de middag of in de avond kom je aan op de luchthaven. Op 15 min afstand is het het verblijf in het centrum van de stad. Een shuttlebus brengt je naar het hotel. Vanaf je verblijf wandel je zo de winkelstraten in waar ook de eetcafés en gezellige bars zijn te vinden. Het stadscentrum is een eiland wat tevens een haven is voor de Hurtigruten boot.

Haven van Tromso winter

Dag 2 -5  

Verblijf op Senja

In de middag neem je de ferry naar Finnsnes waar een een minibusje van de lodge klaarstaat. Je wordt naar het verblijf gebracht in het afgelegen noorden van Senja waar je in de avond aankomt. Brede fjells en ondergesneeuwde berkenbossen van het vaste land maken op het eiland plaats voor een reeks van steile graten en puntige bergen onderbroken door diepen inhammen in het land van donkerblauwe fjorden. Het verblijf is een comfortabele cabin of appartement naast het hotel waar het restaurantgedeelte is en de lounge en bar. Het eten in het knusse restaurant is traditioneel Noors met vis als specialiteit. Tijdens je verblijf is er een programma van 3 of 4 Noorderlichtactiviteiten waaraan je mee kunt doen.

Mefjordvaer cabins met bergen Senja

Dag 5 - 7 

Dag 5 t/m 7 Verblijf Tromsø

Het hotel in het centrum van de stad en is de ideale uitvalsbasis om Tromsø te ontdekken. Het stadscentrum is op een eiland omgeven door fjorden en het bergachtige vaste land en het eiland Kvaløya. De grootste stad van Noord Noorwegen is cultureel zeer divers met inwoners en studenten van over de wereld die samen een gezellige sfeer creeren. Er zijn veel speciaalwinkels, traditionele kledingzaken, bruisende horeca en regelmatig worden er muzikale festiviteiten georganiseerd. Een absolute aanrader is een bezoek aan Fjellheisen, een uitzichtpunt op een heuvel 421 meter hoog. Vanaf hier kun je de stad en omgeving zien en het is de perfecte plek om het Noorderlicht te zien in Tromsø.

Tromso winter

Dag 1
»
Dag 1, 5 en 6 Tromsø 

In het stadscentrum op 15 minuten van de luchthaven zit je hier in het SmartHotel. Een 2 persoonskamer van circa 15m2 is geserveerd incl. eigen badkamer, wifi en ontbijtbuffet. Vanaf hier kun je zo het centrum in wandelen en naar de haven waar de ferry vertrekt naar Senja.

Smart Hotel Tromso

Dag 2,3 en 4 Senja 

Op Senja is het verblijf Mefjordbrygge. Het hotel is gebouwd aan het water en biedt mooie uitzichten op de bergen. Er zijn meerdere cabins en appartementen. Standaard wordt er een cabin gereserveerd of een hotelkamer met eigen badkamer.

Cabins Mefjordbrygge

Cabin Mefjord binnen

Loft Mefjord Brygge cabin

Foto: Loft met extra slaapkamer

Inclusief

 • 3 Nachten verblijf volpension Senja
 • 3 Nachten verblijf hotelkamer Tromsø
 • Wildlife boottocht á 3 uur
 • 3 a 4 Noorderlichtexcursies met gids
 • Transfers Finsness - Mefjordbrygge

Exclusief

 • Ferry Tromsø - Finssnes retour
 • Lunch en Avondeten Tromsø
 • Reis en annuleringsverzekering
 • Vluchten Tromsø
 • Bezoek Polar Park
Abel Reizen - Unieke reizen naar Scandinavië. Routes voor auto- en fietsreizen naar Noorwegen en Zweden
Prijs
 • Vanaf: € 1250
Mefjordvaer op Senja
Cabins op Senja
Mefjordbrygge Senja
Tromsø stad in de winter
Cabins Mefjordbrygge
Strand Senja

Noorderlicht Senja en Tromsø

 • Cabin en hotel
 • Senja Noorwegen
 • vanaf 7 dagen
 • max. 10 personen
 • December t/m Maart
 • vanaf €1250
Reisvoorstel aanvragen

  Vragen over deze reis


  Meer over Abel »

  Abel Reizen is...

  • Reizen met meer natuurbeleving.
  • Betrokken bij het samenstellen van uw vakantie.
  • Maatwerk voor ieder reisgezelschap.
  • Van en voor natuurliefhebbers.

  Ik help u graag verder

  Misschien is dit iets voor jou...

  Bekijk vakantie
  Lapland-vakantie

  Winterreis Tromsø Noorwegen

  • Noorwegen
  • 8 dagen
  • vanaf €950
  Bekijk vakantie
  Bekijk vakantie
  Lapland-vakantie

  Winter in Fins Lapland

  • Finland
  • 8 dagen
  • vanaf €825
  Bekijk vakantie
  Bekijk vakantie
  Lapland-vakantie

  Winter in Zweeds Lapland

  • Zweden
  • 5 dagen
  • vanaf €825
  Bekijk vakantie
  bochure

  Gratis de reisbrochure 2021 direct in je inbox!

  • Volledig reisaanbod
  • Laat je inspireren wanneer het jou uitkomt!
  Vraag gratis brochure aan