fbpx

Huskytocht in Noorwegen

 • Beschrijving
 • Dag tot dag
 • Accommodatie
 • Inbegrepen
 • Activiteiten

Winterreis Huskytocht in Noorwegen

Waar: Alta, Noord-Noorwegen
Vervoer: vlucht via Oslo
Aantal dagen: 6 (excl. overnachting Oslo heenreis)
Reissom: € 3.450 p.p.
Data beschikbaar: 12-1-25/ 26-1-25/ 2-2-25/ 2-3-25/ 16-3-25/ 6-4-25
Inclusief: 5-daagse huskysafari volpension, bezoek Iglo hotel, gebruik jacuzzi en sauna, sneeuwscootertocht, transfers en 1 nacht in Bjornfjell Mountain Lodge

“Beleef een meerdaagse Huskytocht in de arctische wildernis van Lapland op de Finnmarksvidda in Noorwegen!”

Deze reis is voor de echte husky liefhebber (!) die meer tijd met ze wilt doorbrengen en een life long experience wilt ervaren. In een kleine groep ga je met een team van Alaskan husky’s de Finnmarksvidda op. Het relatief vlakke bergplateau is één groot wildernisgebied en in de winter volledig bedolven onder de sneeuw. Overdag maak je lange tochten en ’s nachts overnacht je in een mountain lodge. Maak kennis met het leven als musher en ervaar hoe het is om met de honden de extremen van de natuur te ervaren. De ongekende schoonheid van een witte wondere wereld op de vidda en de arctische weersomstandigheden. Het is een aaneenschakeling van unieke momenten dat je altijd bij zal blijven!

Holmen Husky Lodge Noorwegen

Holmen Husky Lodge in Alta (Noorwegen)

De reis begint op de husky boerderij Holmen Husky Lodge in Alta. De lodge is op 15 min van de stad in de natuur. Het familiebedrijf is opgezet in de jaren 80 en draait volledig om het houden van husky’s. Naast de kennel met 70 – 110 Alaskan husky’s zijn er  luxe chalets gebouwd voor de gasten met een houten hoofdgebouw waar samen gegeten wordt. Het Scandinavische interieur is in harmonie met de beboste omgeving en geeft je een gevoel midden in de natuur te zijn. De husky’s, de begeleiders en de gasten verblijven hier en je leert elkaar kennen. De honden worden hier van jongs af aan opgevoed, getraind en helpen mee in het familiebedrijf. Naast de tochten met toeristen doen de honden ook mee aan wedstrijden. Hiervan is de Finnmarksløpet de bekendste waar jaarlijks in maart tot wel 150 hondensledeteams meedoen met de race waar 500 km of 1.200 km wordt afgelegd in 5 – 6 dagen over Finnmarksvidda.

Huskysafari Finnmark

Vertrek januari, februari of maart 2025

De maanden januari tot en met maart is deze reis op vaste data beschikbaar. Er is veel verse sneeuw en overdag veel zonlicht op de vlaktes. Extra bijzonder is de grote kans op het zien van het noorderlicht. Na de lange en donkere winterperiode waarin de zon niet opkomt voor 2 maanden wordt het in februari weer licht en warmer. De weersomstandigheden zijn dan perfect. Het klimaat is stabiel en ondanks dat de laagste temperatuur -44 graden ooit is gemeten is het normaal een paar graden onder het vriespunt. Arctische stormen komen in deze periode minder vaak voor. In maart zijn de dagen langer en zijn de luchten strakblauw terwijl je zoeft over de uitgestrekte sneeuwvelden. De periode van lange zonnige dagen met de aanwezigheid van veel sneeuw heet hier ook wel springwinter. Het is 1 van de 8 seizoenen en de overgang van winter naar de lente.

Het 6-daagse programma van de huskytocht

Dag 1: Aankomst Alta + kennismaking

De stad Alta heeft een internationale luchthaven dat goed bereikbaar is vanaf Oslo en Tromsø. Bij aankomst is er een transfer die je brengt naar het resort vlak buiten de stad. De stad is gebouwd aan de monding van een rivier die overgaat in Altafjord. Het familiebedrijf is opgezet in de jaren ’80 en draait volledig om het houden van husky’s. Naast de kennel met 70 – 110 Alaskan husky’s zijn er luxe chalets gebouwd voor de gasten met een houten hoofdgebouw waar samen gegeten wordt. Het Scandinavische interieur is in harmonie met de beboste omgeving en geeft je een gevoel midden in de natuur te zijn. Vandaag maak je kennis met de gids, de husky’s en Alta.

Husky Holmen Lodge sitting

Dag 2: Husky tocht Finnmarksvidda

Na een goed ontbijt ga je met de groep en de gidsen naar buiten. Hier krijg je een groep husky’s toegewezen waar je de komende dagen mee op avontuur gaat. Het verzorgen en het eten geven van de husky’s hoort daar bij. De gidsen vertellen in de ochtend hoe het programma eruit ziet en wat je onderweg kunt verwachten. Vandaag maak je een 3 uur durende tocht over het Beskades plateau en geniet je van een lunch met prachtig uitzicht over het landschap. Je overnacht in een berghut.

Husky Finnmark

Dag 3: Huskytocht op het Finnmarksvidda

Na het ontbijt ga je naar buiten om de honden voor te bereiden op de volgende tocht. Geniet nog even van de stilte en de arctische omgeving voordat je met de enthousiaste husky’s weer op pad gaat. De tocht is een 4 – 5 uur durende tocht in de richting van Kautokeino in het zuiden. Onderweg terug maak je een stop en wordt er lunch bereid in de wildernis. Kautokeino zelf wordt niet bezocht omdat het net even te ver is. Ook vandaag overnacht in een berghut.

Husky Safari Finnmarksvidda

Dag 4: Huskytocht naar Alta

In de ochtend geniet je tijdens het ontbijt van de intieme sfeer van de berghut op het bergplateau. Het is een bijzondere ervaring om zo ver noordelijk midden in de wildernis wakker te worden in een witte wereld volledig onder bedolven met sneeuw. Er is niemand om je heen. Op wat geblaf na van een enthousiaste husky is er niets dan uitgestrekte sneeuwvlaktes met volledige stilte. Na het ontbijt bereid je de honden voor op de tocht. Kleed je aan, zet je lijnen. Je zult merken dat de honden er elke keer enorm veel zin in hebben. Het tijdstip van vertrek is afhankelijk van het weer en de teams gaan vanaf de lodge over het bergplateau weer terug naar het resort in Alta. De hondensledetocht van de berghut terug naar Alta is 30 km.

Dag 5: Sneeuwscootertocht op Finnmarksvidda

In de ochtend is er gezamenlijk ontbijt waarna je afscheid neemt van de gidsen en de honden. Het avontuur met het team zit erop. De sneeuwscootertocht die jullie gaan doen is een 2,5 uur durende activiteit dat begint door de Alta vallei en op de Finnmark plateau gaat. Finnmarksvidda is een groot besneeuwd bergplateau en misschien wel Europa’s laatste echte wildernis. De krachtige machines gaan hard en er is dan aan het begin van de tocht ruim tijd voor veiligheidsinstructies. Bij terugkomst is er een heerlijke lunch bij in een Lavvu van het mooie Sorrisniva Resort. Na de lunch is er tijd om het IJshotel te bezoeken dat hier staat om daarna opgehaald te worden naar het laatste verblijf. Komende nacht verblijf je in een luxe bergboerderij dat aan een bergwand is gebouwd in een bebost gebied.

Sneeuwscootertocht Finnmarksvidda Alta

Bjørnfjell Mountain Lodge 1

Private cabin Bjornflell

Dag 6: Reisdag

In de ochtend check je na het ontbijt uit en neem je afscheid van het team. Een transfer brengt je naar de luchthaven van Alta. Als je langer wilt blijven kan dat natuurlijk. Geef dat van tevoren aan.

Programma 6-daagse reis Huskysafari Noorwegen

✓ 2 nachten verblijf husky boerderij
✓ 2 nachten verblijf berghut
✓ 1 nacht Bjornfjell Mountain Lodge (cabin of hotelkamer met uitzicht)
✓ 3 dagen huskysledetocht in een groep (max 10 deelnemers)
✓ volpension
✓ Bezoek IJshotel
✓ Lunch Sorrisniva Resort
✓ gebruik sauna en spa
✓ Alle benodigde transfers

Kun je niet op de voorgestelde data? Geen probleem. Informeer dan naar de mogelijkheden bij onze reisadviseur. We stellen dan samen jouw perfecte winterreis in Noorwegen samen.

Garantieregeling

Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt Abel reizen gebruik van de garantieregeling VZR Garant (www.vzr-garant.nl). U kunt dit controleren via de deelnemerspagina van de website van VZR Garant. Binnen de grenzen van de Garantieregeling (te vinden op de website van VZR Garant) is de garantie van VZR Garant van toepassing. In de Garantieregeling leest u op welk (reis)aanbod de garantie van VZR Garant exact van toepassing is en wat deze garantie inhoudt. Wanneer diensten door financieel onvermogen van Abel Reizen niet worden verleend, kunt u contact opnemen met VZR Garant, gevestigd aan de Torenallee 20, 5617 BC te Eindhoven, Nederland, via info@vzr-garant.nl of +31 (0)85 13 07 630. Tevens is Abel reizen lid van de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (www.vvkr.nl), lidnummer 17032.

Hoogtepunten

Finnmarksvidda in Noord Noorwegen

Dit is de naam voor het enorme bergplateau in Finnmark. De hoogte varieert tussen de 300 en 500 meters en is het voornamelijk bekend als leefgebied van de rendieren. De dieren verblijven in kuddes tijdens de winter op de vidda en worden verzorgd door Sami families die in de gemeenschappen in Finnmark wonen. Hier vindt de jaarlijkse migratie van de kuddes plaats wanneer de rendieren na de winter in april en mei van de bergen gaan op zoek naar lagergelegen gebieden op de eilanden in het noorden. Op de Finnmarksvidda is een toendra bied en je vindt er dan ook geen bomen. De hoogvlakte is bedekt met een laag mos, gras en dwergstruiken als begroeiing. Een gedeelte van de vidda is een beschermd natuurgebied en draagt de naam Stabbursdalen Nationaal Park. In dit gebied is er meer diversiteit aan landschap en zijn er wel naaldbossen, ravijnen, watervallen en een rivier op de vlakte te vinden.

Alta in Noord Noorwegen

Op 70 graden noorderbreedte is deze stad één van de meest noordelijk gelegen steden van Noorwegen en de grootste van Finnmark. De stad is gebouwd aan het einde van de Alta fjord. De fjord snijdt diep het vaste land in waar de Hurtigruten postboot niet aanmeert. De 20.000 inwoners van de gemeente wonen verspreid over het land tussen de fjord, de Alta rivier en Finnmarksvidda in. De aanvoer van het relatief warme zeewater houdt de fjord ijsvrij en trekt ’s winters verschillende soorten walvissen aan. Hier is ook de grootste canyon van Europa te vinden. De 12 km lange kloof gaat door het grensgebied van Finland en is zo’n 300 tot 420 meter diep. De aanwezigheid van de unieke rotstekeningen die teruggaan tot 6.000 jaar geleden hebben de UNESCO status gekregen. Het gebied dat is gevormd na de IJstijd werd al snel bewoond door de eerste inwoners van Europa die rituelen en hun leefstijl hebben vastgelegd met deze tekeningen.

Dag 1
»
 Dag 1 Aankomst Alta

De stad Alta heeft een internationale luchthaven dat goed bereikbaar is vanaf Oslo en Tromsø. Bij aankomst is er een transfer die je brengt naar het resort vlak buiten de stad. De stad is gebouwd aan de monding van een rivier die overgaat in Altafjord. Vandaag doe je een beetje van alles. Bij aankomst leer je de gidsen en de husky’s kennen, je verblijf, je krijgt je kleding en instructie van het materiaal. In de avond is er een 2 gangen diner met de groep en is er tijd voor ontspanning (sauna en jacuzzi)

Holmen Husky Lodge Noorwegen

 Dag 2 Husky tocht Finnmarksvidda

Na een goed ontbijt ga je met de groep en de gidsen naar buiten. Hier krijg je een groep husky’s toegewezen waar je de komende dagen mee op avontuur gaat. Het verzorgen en het eten geven van de husky’s hoort daar bij. De gidsen vertellen in de ochtend hoe het programma eruit ziet en wat je onderweg kunt verwachten. Vandaag maak je een 3 uur durende tocht over het Beskades plateau en geniet je van een lunch met prachtig uitzicht over het landschap. Na de lunch check je in bij de berghut “Suolovopmi Mountain Lodge” en wordt er een avondmaaltijd geserveerd. De historie van de hut gaat terug tot het jaar 1843.

De berghut wordt decennialang gebruikt door ‘mushers’ van lange afstandraces zoals de Finnmarksløpet die hier overnachten. Er is op de hut en de groep na helemaal niets of niemand in het arctische landschap. Geniet van de rust en stilte. Met wat geluk zie je het noorderlicht buiten.

Husky Safari Finnmarksvidda

 Dag 3 Husky tocht

Na het ontbijt ga je naar buiten om de honden voor te bereiden op de volgende tocht. Geniet nog even van de stilte en de arctische omgeving voordat je met de enthousiaste husky’s weer op pad gaat. De tocht is een 4 – 5 uur durende tocht in de richting van Kautokeino in het zuiden. Onderweg terug maak je een stop en wordt er lunch bereid in de wildernis. Kautokeino zelf wordt niet bezocht omdat het net even te ver is.

De totale afstand vandaag is afhankelijk van de fysieke conditie van de deelnemers en de weersomstandigheden. Kautokeino is een Sami gemeenschap samen met Kárášjohka-Karasjok in Noord Noorwegen en er wonen ongeveer 2.800 mensen. De Sami hier zijn rendierhouders.

Husky Safari Finnmarkvidda Noorwegen

 Dag 4 Husky Safari terug naar Alta

Na het ontbijt ga je naar buiten om de honden voor te bereiden op de volgende tocht. De tocht is een 3 uur durende tocht terug naar Alta. Geniet van de prachtige arctische landschappen onderweg en de tijd met de husky’s. Bij Alta aangekomen aan de voet van Finnmark is er een transfer van de groep naar de husky boerderij. Bij Husky Holmen Lodge is er een slotdiner in de avond met de groep deelnemers en wordt er teruggeblikt op het avontuur dat jullie hebben meegemaakt.

 

 Dag 5 Sneeuwscootertocht en bezoek IJshotel

In de ochtend is er gezamenlijk ontbijt waarna je afscheid neemt van de gidsen en de honden. Het avontuur met het team zit erop. De sneeuwscootertocht die jullie gaan doen is een 2,5 uur durende activiteit met de sneeuwscooter door de Alta vallei en op de Finnmark plateau gaat. Finnmarksvidda is een groot besneeuwd bergplateau en misschien wel Europa’s laatste echte wildernis.

na de excursie lunch je in een  (grote) authentieke Lavvu gebouwd met traditioneel Sami ontwerp. Geniet tijdens de lunch van de stijl en interieur en warm lekker op bij het kampvuur in het midden. De lunch is bereid op basis van verse ingrediënten uit de vallei, de rivier en de zee en de groentes van lokale boerderijen.

In de middag breng je een bezoek aan het Iglo hotel van Sorrisniva. Het IJshotel is volledig van ijs en sneeuw gebouwd. Je gaat door de kamers met sculpturen van ijs en de IJsbar. Sorrisniva heeft naast het IJshotel een schitterend en luxe hotel aan de rivier gebouwd voor de gasten.  Het hotel bij de rivier is ontworpen door lokale architecten met behulp van natuurlijk materiaal uit de regio. Hierna word je naar je verblijf gebracht bij Bjørnfjell Mountain Lodge.

Sneeuwscootertocht Finnmark ALta

Sorrisniva resort uitzicht

IJshotel Sorrisniva

 Dag 6 Reisdag

In de ochtend check je na het ontbijt uit en neem je afscheid van het team. Een transfer brengt je naar de luchthaven van Alta. Als je langer wilt blijven kan dat natuurlijk. Geef dat van tevoren aan.

Dag 1
»
 Dag 1 - 5 Husky Holmen Lodge

Centraal op de huskyboerderij is het verblijf van de husky’s met ernaast een hoofdgebouw waar het restaurant en een loungeruimte is. Eromheen aan de rand met het bos staan er suites van 50m2 opgesteld met de naam “Forest Suite”. Elke suite is een houten chalet met uniek design en grote glazen wanden dat uitzicht biedt op de beboste omgeving. Er is een hoge mate van comfort. Zo heeft de woonkamer een 5 meter hoog glazen wand, de slaapkamer is op 1 hoog en heeft een kingsize bed met uitzicht. Het is mogelijk om het noorderlicht te zien als dat zich voordoet (!).

Forest Suite Holmen Lodge
Forest Suite noorderlicht
Forest Suite Holmen Lodge 2

 Dag 5 - 6 Bjørnfjell Mountain Lodge

Op 20 km van het centrum van Alta ligt Bjørnfjell Mountain Lodge aan de voet van een heuvel omgeven door bos. Het resort heeft een historie als traditionele boerderij met vee dat is gemoderniseerd tot toeristisch verblijf met cabins en de aanleg van een skiresort. Je verblijft hier in een cabin of hotelkamer met uitzicht. Diner en ontbijt inbegrepen.

Bjørnfjell Mountain Lodge 3

Private cabin Bjornflell

Inclusief

 • 2 x overnachtingen Chalet husky boerderij volpension
 • 2 x overnachting berghut volpension
 • 1 x Overnachting Bjørnfjell Mountain Lodge met diner en ontbijt
 • 3 x Huskytocht in klein internationaal gezelschap max 10 personen
 • Bezoek Iglo hotel Sorrisniva met lunch
 • Sneeuwscootertocht Finnmarksvidda 2,5 uur
 • Gebruik Jacuzzi en sauna Husky Holmen Lodge
 • Transfers
 • Inclusief gebruik thermopak, handschoenen en sneeuwschoenen voor de activiteiten.
 • Bijdrage VZR garant

Exclusief

 • Internationale vluchten op Alta
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (EUR 2,50)

Optioneel

 • Bezoek Sami rendierenboerderij
 • Aurora Excursie
 • Extra overnachting Bjornfjell Mountain Lodge
 • Overnachting Oslo reisdagen

Bezoek Sami Siida met rendiersledetocht (optioneel)

Sami Siida Alta Lavvu
Sami Siida Alta rendieren
Sami Siida rendierenkamp 2 Alta
Sami Siida rendierenkamp Alta

Aurora Excursie (optioneel)

Aurora Excursie Glod Explorer Alta 1
Aurora Excursie Glod Explorer Alta 2
Aurora Excursie Glod Explorer Alta 3
Aurora Excursie Glod Explorer Alta 4

Sneeuwscootertocht 4,5 uur (optioneel)

Snowmobile to Jotka Fjellstue - Frozen Lakes & Finnmarksvidda14
Snowmobile to Jotka Fjellstue - Frozen Lakes & Finnmarksvidda
Snowmobile to Jotka Fjellstue - Frozen Lakes & Finnmarksvidda12

Bezoek IJshotel

IJshotel Sorrisniva
IJshotel Sorrisniva kamer
Sorrisniva resort uitzicht

Poolnacht kampvuur met diner (optioneel)

Poolnacht Bjornfjell diner Alta

Sneeuwschoenwandeling (optioneel)

Sneeuwschoenwandeling Alta Noorwegen

IJsvissen (optioneel)

IJsvissen Alta Bjornfjell
Bezoek Sami Siida met rendiersledetocht (optioneel)
Aurora Excursie (optioneel)
Sneeuwscootertocht 4,5 uur (optioneel)
Bezoek IJshotel
Poolnacht kampvuur met diner (optioneel)
Sneeuwschoenwandeling (optioneel)
IJsvissen (optioneel)
Eetzaal Husky Holmen Lodge
Forest suite husky boerderij
Forest suite husky boerderij
Eetzaal husky boerderij
Husky boerderij
Sneeuwscootertocht Finnmarksvidda

Huskytocht in Noorwegen

 • Chalet
 • Alta Noorwegen
 • vanaf 6 dagen
 • max. 10 personen
 • Januari - Maart
 • vanaf €3.450
Reisvoorstel aanvragen

  Vragen over deze reis
  Meer over Abel »

  Abel Reizen is...

  • Reizen met meer natuurbeleving.
  • Betrokken bij het samenstellen van uw vakantie.
  • Maatwerk voor ieder reisgezelschap.
  • Van en voor natuurliefhebbers.

  Dirk-Jan (2023)

  Wat een fantastische belevenis: 3 dagen Husky tocht , 1 dag snowscooter en 1 dag snowwandeling. Super ontvangst in eerder kleinschalige Holmen Husky Lodge (niet te commerciëel).
  Super lekker ontbijt en avondmaal met lokale producten (veel vis & rendierstoofpotje). En ja, 2 avonden Noorderlicht bij superkoud maar zonnig weer). Kortom, toptrip om nooit meer te vergeten.

  Ik help u graag verder

  Misschien is dit iets voor jou...

  Bekijk vakantie
  Lapland-vakantie

  Noorderlicht vakantie in Noorwegen (Senja en Tromsø)

  • Noorwegen
  • 8 dagen
  • vanaf €2850
  Bekijk vakantie
  Bekijk vakantie
  Lapland-vakantie

  Fins Lapland vakantie

  • Finland
  • 8 dagen
  • vanaf €1900
  Bekijk vakantie
  Bekijk vakantie
  Lapland-vakantie

  Winter in Zweeds Lapland 2024-2025

  • Zweden
  • 8 dagen
  • vanaf €2500
  Bekijk vakantie
  Google Review Widget
  bochure

  Gratis de reisbrochure 2024 direct in je inbox!

  • Volledig reisaanbod
  • Laat je inspireren wanneer het jou uitkomt!
  Vraag gratis brochure aan