6-Daagse winterreis Huskysafari Noorwegen

 • Beschrijving
 • Dag tot dag
 • Accommodatie
 • Inbegrepen
 • Prijs

6-Daagse Husky Safari Lapland

Waar: Alta, Noord Noorwegen
Vervoer: vlucht vanaf Oslo
Aantal dagen: minimaal 6 (overnachting in Oslo op heenreis)
Reissom: € 2.350 p.p.
Data: 5/2, 19/2, 5/3, 26/3
Inclusief: 4-daagse huskysafari volpension, bezoek Iglo hotel, Aurora Safari, IJsvissen met sneeuwschoenwandeling en husky, 2 x overnachting Aurora Dome volpension, gebruik jacuzzi en sauna, transfers luchthaven (sneeuwscootertocht is op verzoek mogelijk)

“Beleef een meerdaagse Husky Safari in de arctische wildernis van Lapland op de Finnmarksvidda in Noorwegen!”

Deze reis is voor de echte husky liefhebber (!) die meer tijd met ze wilt doorbrengen en een life long experience wilt ervaren. In een kleine groep ga je met een team van Alaskan husky’s de Finnmarksvidda op. Het relatief vlakke bergplateau is één groot wildernisgebied en in de winter volledig bedolven onder de sneeuw. Overdag maak je lange tochten en ’s nachts overnacht je in een mountain lodge. Maak kennis met het leven als musher en ervaar hoe het is om met de honden de extremen van de natuur te ervaren. De ongekende schoonheid van een witte wondere wereld op de vidda en de arctische weersomstandigheden. Het is een aaneenschakeling van unieke momenten dat je altijd bij zal blijven!

Holmen Husky Lodge Noorwegen

Holmen Husky Lodge in Alta, Noorwegen

De reis begint op de husky boerderij Holmen Husky Lodge in Alta. De lodge is op 15 min van de stad in de natuur. Het familiebedrijf is opgezet in de jaren ’80 en draait volledig om het houden van husky’s. Naast de kennel met 70 – 110 Alaskan husky’s zijn er  Lavvo’s en Domes gebouwd voor de gasten met een houten hoofdgebouw waar samen gegeten wordt. Het Scandinavische interieur is in harmonie met de beboste omgeving en geeft je een gevoel midden in de natuur te zijn. De husky’s, de begeleiders en de gasten verblijven hier en je leert elkaar kennen. De honden worden hier van jongs af aan opgevoed, getraind en helpen mee in het familiebedrijf. Naast de tochten met toeristen doen de honden ook mee aan wedstrijden. Hiervan is de Finnmarksløpet de bekendste waar jaarlijks in maart tot wel 150 hondensledeteams meedoen met de race waar 500 km of 1.200 km wordt afgelegd in 5 – 6 dagen over Finnmarksvidda.

Huskysafari Finnmark

Vertrek februari of maart 2023

De maanden februari en maart is deze reis op vaste data beschikbaar. Er is veel verse sneeuw en overdag veel zonlicht op de vlaktes. Extra bijzonder is de grote kans op het zien van het noorderlicht. Na de lange en donkere winterperiode waarin de zon niet opkomt voor 2 maanden wordt het in februari weer licht en warmer. De weersomstandigheden zijn dan perfect. Het klimaat is stabiel en ondanks dat de laagste temperatuur -44 graden ooit is gemeten is het normaal een paar graden onder het vriespunt. Arctische stormen komen in deze periode minder vaak voor. In maart zijn de dagen langer en zijn de luchten strakblauw terwijl je zoeft over de uitgestrekte sneeuwvelden. De periode van lange zonnige dagen met de aanwezigheid van veel sneeuw heet hier ook wel springwinter. Het is 1 van de 8 seizoenen en de overgang van winter naar de lente.

Het 6-daagse programma Alta Noorwegen

Dag 1 Aankomst Alta  (+ husky tocht 10 km)

De stad Alta heeft een internationale luchthaven dat goed bereikbaar is vanaf Oslo en Tromsø. Bij aankomst is er een transfer die je brengt naar het resort vlak buiten de stad. De stad is gebouwd aan de monding van een rivier die overgaat in Altafjord. Vandaag doe je een beetje van alles. Bij aankomst leer je de gidsen en de husky’s kennen, je verblijf, je krijgt je kleding en instructie van het materiaal. Met 2 personen maak je in de middag een 60 min durende tocht waardoor je de honden leert kennen. In de avond is er een 2 gangen diner met de groep en is er tijd voor ontspanning (sauna en jacuzzi).

Lavvo Holmen Husky Lodge

Dag 2 Husky tocht 30 km Finnmarksvidda

In de ochtend krijg je in overleg meg de gids een team husky’s toegewezen waar je verantwoordelijk voor bent de komende dagen. Gezamenlijk wordt de planning voor de dag besproken en wat je kunt verwachten. Het doel is om Finnmarksvidda op te komen en de mountain lodge te bereiken. Afhankelijk van de weersomstandigheden wordt de route en tijden bepaald. Bij het ontbijt maak je ook je lunchpakket. De afstand dat je met het team overbrugt is 30 km. Onderweg stop je op een lunchplek waar je een kampvuurtje maakt. Na elke hondensledetocht worden de husky’s als eerste verzorgd. Je geeft ze te eten, masseert de spieren en ze vinden het heerlijk om te knuffelen. Vervolgens geniet je zelf in de avond van het diner in de berghut. Met wat geluk zie je in de avond het noorderlicht.

Husky Safari Finnmarksvidda

Dag 3 Husky tocht 30 km naar Alta (+bezoek Iglo Hotel)

In de ochtend geniet je tijdens het ontbijt van de intieme sfeer van de berghut op het bergplateau. Het is een bijzondere ervaring om zo ver noordelijk midden in de wildernis wakker te worden in een witte wereld volledig onder bedolven met sneeuw. Er is niemand om je heen. Op wat geblaf na van een enthousiaste husky is er niets dan uitgestrekte sneeuwvlaktes met volledige stilte. Na het ontbijt bereid je de honden voor op de tocht. Kleed je aan zet je lijnen. Je zult merken dat de honden er elke keer enorm veel zin in hebben. Het tijdstip van vertrek is afhankelijk van het weer en de teams gaan vanaf de lodge over het bergplateau weer terug naar het resort in Alta. Ook vandaag is de afstand 30 km. Eenmaal van Finnmarksvidda afgekomen breng je een bezoek aan het Iglo hotel van Sorrisniva. Het hotel is volledig van ijs en sneeuw gebouwd en de rondleiding volgt door de kamers en de ijsbar. Hierna word je naar je verblijf gebracht bij Holmen Husky Lodge waar de honden voldaan terug de kennel in gaan waar ze weer aan kunnen sterken. In de avond is er een 2 gangen diner en tijd voor ontspanning.

David Jensen Holmen Lodge

Dag 4 Alta vrije dag (+ Aurora Safari avond) óf sneeuwscootertocht

In de ochtend is er gezamenlijk ontbijt waarna je afscheid neemt van de gidsen en de honden. Het avontuur met het team zit erop. Een transfer is er aan het einde van de ochtend naar een activiteitencentrum met accommodatie genaamd Glød Explorer (1 km verderop). Hier verblijf je de komende 2 nachten en heb je de mogelijkheid om het gebied verder te verkennen. In de middag is er vrije tijd en kun je zelf plannen maken. Bezienswaardigheden zijn er genoeg. Zo kun je Alta museum bezoeken waar de beroemde rotstekeningen zijn te zien (UNESCO werelderfgoed) , op bezoek gaan bij Sami Siida om meer te weten te komen over de Sami gemeenschap en de rendieren of Alta stad ingaan en de noorderlicht kathedraal bezoeken. In de avond is er een geplande Aurora Safari vanuit het verblijf opgenomen in het programma. Met de gids ga je weg van de kunstmatige lichtbronnen en bezoek je de beste plekken in de omgeving waar de kansen het grootst zijn om het noorderlicht te zien.

Dome Glod explorer Alta

Dag 5 Alta Sneeuwschoenwandeling met IJsvissen en husky

Na het ontbijt ga je in groepsverband een gave activiteit doen. Het ijsvissen is een echte Scandinavische sport die je geprobeerd moet hebben. Bij het resort krijg je warme kleding, handschoenen en warme sneeuwschoenen en volgt er een uitleg over het programma. Na een korte transfer wordt het materiaal uitgeladen en worden de sneeuwschoenen omgedaan. Als alles goed zit en de husky er ook klaar voor is gaan jullie samen een sneeuwschoenwandeling maken door het bos. De husky vindt de aandacht geweldig en begeleidt de groep tijdens deze activiteit. Hij helpt de gids met het vervoeren van het vismateriaal en de lunch. Onderweg maak je een korte beklimming voor een uitzichtpunt waar je uitkijkt over de fjord en het gebied. Na een paar km kom je aan op een groot bevroren meer. Boor een gat en werp je hengel uit terwijl de gids vertelt over de traditie van het ijsvissen en de historische betekenis voor de Sami. Ondertussen houden de rendiervellen je lekker warm. Geniet van de stilte en de puurheid van de natuur. Dit is het arctische leven en komt dichtbij de betekenis van Friluftsliv, de liefde van de Noren voor het buitenleven. Na het ijsvissen met hopelijk een forel of char als vangst ga je de Lavvu opzoeken waar je luncht en een kampvuur je warm houdt. In de avond is er diner in het resort.

IJsvissen Alta Noorwegen

Dag 6 Reisdag

In de ochtend check je na het ontbijt uit en neem je afscheid van het team. Een transfer brengt je naar de luchthaven van Alta. Als je langer wilt blijven kan dat natuurlijk. Geef dat van tevoren aan.

Programma 6-daagse reis Husky Safari Noorwegen

✓ 2 Nachten verblijf Lavvu Holmen Husky Lodge all-in
✓ 1 Nacht verblijf berghut Finnmarksvidda all-in
✓ 2 nachten verblijf activiteitenresort Gløt Explorer all-in
✓ 4 Daagse husky Tour (totaal circa 70 km)
✓ Bezoek Iglo hotel
✓ IJsvissen met sneeuwschoenwandeling en een husky
✓ Aurora Safari
✓ Transfers van en naar de luchthaven
✓ Gebruik jacuzzi en sauna Husky Holmen Lodge

Kun je niet op de voorgestelde data? Geen probleem. Informeer dan naar naar de mogelijkheden bij onze reisadviseur. We stellen dan samen jouw perfecte winterreis in Noorwegen samen.

Reizen met een Covid certificaat

Noorwegen heeft een positief reisadvies van de Nederlandse overheid en het is dus veilig om te reizen. Op de volgende manieren kun je het land inkomen:

✅ vanaf 12 februari 2022 zijn alle inreisbeperkingen opgeheven (geen testen bij aankomst, geen quarantaine, geen registratie)

Garantieregeling

Het aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads). Tevens is Abel reizen lid van de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (www.vvkr.nl), lidnummer 17032.

STO garant

Hoogtepunten

Finnmarksvidda in Noord Noorwegen

Dit is de naam voor het enorme bergplateau in Finnmark. De hoogte varieert tussen de 300 en 500 meters en is het voornamelijk bekend als leefgebied van de rendieren. De dieren verblijven in kuddes tijdens de winter op de vidda en worden verzorgd door Sami families die in de gemeenschappen in Finnmark wonen. Hier vindt de jaarlijkse migratie van de kuddes plaats wanneer de rendieren na de winter in april en mei van de bergen gaan op zoek naar lagergelegen gebieden op de eilanden in het noorden. Op de Finnmarksvidda is een toendra bied en je vindt er dan ook geen bomen. De hoogvlakte is bedekt met een laag mos, gras en dwergstruiken als begroeiing. Een gedeelte van de vidda is een beschermd natuurgebied en draagt de naam Stabbursdalen Nationaal Park. In dit gebied is er meer diversiteit aan landschap en zijn er wel naaldbossen, ravijnen, watervallen en een rivier op de vlakte te vinden.

De stad Alta in Noord Noorwegen

Op 70 graden noorderbreedte is deze stad één van de meest noordelijk gelegen steden van Noorwegen en de grootste van Finnmark. De stad is gebouwd aan het einde van de Alta fjord. De fjord snijdt diep het vaste land in waar de Hurtigruten postboot niet aanmeert. De 20.000 inwoners van de gemeente wonen verspreid over het land tussen de fjord, de Alta rivier en Finnmarksvidda in. De aanvoer van het relatief warme zeewater houdt de fjord ijsvrij en trekt ’s winters verschillende soorten walvissen aan. Hier is ook de grootste canyon van Europa te vinden. De 12 km lange kloof gaat door het grensgebied van Finland en is zo’n 300 tot 420 meter diep. De aanwezigheid van de unieke rotstekeningen die teruggaan tot 6.000 jaar geleden hebben de UNESCO status gekregen. Het gebied dat is gevormd na de IJstijd werd al snel bewoond door de eerste inwoners van Europa die rituelen en hun leefstijl hebben vastgelegd met deze tekeningen.

Dag 1
»
 Dag 1 Aankomst Alta

De stad Alta heeft een internationale luchthaven dat goed bereikbaar is vanaf Oslo en Tromsø. Bij aankomst is er een transfer die je brengt naar het resort vlak buiten de stad. De stad is gebouwd aan de monding van een rivier die overgaat in Altafjord. Vandaag doe je een beetje van alles. Bij aankomst leer je de gidsen en de husky’s kennen, je verblijf, je krijgt je kleding en instructie van het materiaal. Met 2 personen maak je in de middag een 60 min durende tocht waardoor je de honden leert kennen. In de avond is er een 2 gangen diner met de groep en is er tijd voor ontspanning (sauna en jacuzzi)

Holmen Husky Lodge Noorwegen

 Dag 2 Husky tocht Finnmarksvidda

In de ochtend krijg je in overleg meg de gids een team husky’s toegewezen waar je verantwoordelijk voor bent de komende dagen. Gezamenlijk wordt de planning voor de dag besproken en wat je kunt verwachten. Het doel is om Finnmarksvidda op te komen en de mountain lodge te bereiken. Afhankelijk van de weersomstandigheden wordt de route en tijden bepaald. Bij het ontbijt maak je ook je lunchpakket. De afstand dat je met het team overbrugt is 30 km. Onderweg stop je op een lunchplek waar je een kampvuurtje maakt. Na elke hondensledetocht worden de husky’s als eerste verzorgd. Je geeft ze te eten, masseert de spieren en ze vinden het heerlijk om te knuffelen. Vervolgens geniet je zelf in de avond van het diner in de berghut. Met wat geluk zie je in de avond het noorderlicht.

Husky Safari Finnmarksvidda

 Dag 3 Husky tocht naar Alta

In de ochtend geniet je tijdens het ontbijt van de intieme sfeer van de berghut op het bergplateau. Het is een bijzondere ervaring om zo ver noordelijk midden in de wildernis wakker te worden in een witte wereld volledig onder bedolven met sneeuw. Er is niemand om je heen. Op wat geblaf na van een enthousiaste husky is er niets dan uitgestrekte sneeuwvlaktes met volledige stilte. Na het ontbijt bereid je de honden voor op de tocht. Kleed je aan zet je lijnen. Je zult merken dat de honden er elke keer enorm veel zin in hebben. Het tijdstip van vertrek is afhankelijk van het weer en de teams gaan vanaf de lodge over het bergplateau weer terug naar het resort in Alta. Ook vandaag is de afstand 30 km. Eenmaal van Finnmarksvidda afgekomen breng je een bezoek aan het Iglo hotel van Sorrisniva. Het hotel is volledig van ijs en sneeuw gebouwd en de rondleiding volgt door de kamers en de ijsbar. Hierna word je naar je verblijf gebracht bij Holmen Husky Lodge waar de honden voldaan terug de kennel in gaan waar ze weer aan kunnen sterken. In de avond is er een 2 gangen diner en tijd voor ontspanning.

Iglo ijsbar Alta

 Dag 4 Aurora Safari

In de ochtend is er gezamenlijk ontbijt waarna je afscheid neemt van de gidsen en de honden. Het avontuur met het team zit erop. Een transfer is er aan het einde van de ochtend naar een activiteitencentrum met accommodatie genaamd Glød Explorer (1 km verderop). Hier verblijf je de komende 2 nachten en heb je de mogelijkheid om het gebied verder te verkennen. In de middag is er vrije tijd en kun je zelf plannen maken. Bezienswaardigheden zijn er genoeg. Zo kun je Alta museum bezoeken waar de beroemde rotstekeningen zijn te zien (UNESCO werelderfgoed) , op bezoek gaan bij Sami Siida om meer te weten te komen over de Sami gemeenschap en de rendieren of Alta stad ingaan en de noorderlicht kathedraal bezoeken. In de avond is er een geplande Aurora Safari (4 – 6 uur) vanuit het verblijf opgenomen in het programma. Met de gids ga je weg van de kunstmatige lichtbronnen en bezoek je de beste plekken in de omgeving waar de kansen het grootst zijn om het noorderlicht te zien. De afgelopen 10 jaar werd er 90% keer het noorderlicht gespot!

Canvas Dome Glod Explorer Alta Noorwegen

 Dag 5 Sneeuwschoenwandeling en IJsvissen met husky

Na het ontbijt ga je in groepsverband een gave activiteit doen. Het ijsvissen is een echte Scandinavische sport die je geprobeerd moet hebben. Bij het resort krijg je warme kleding, handschoenen en warme sneeuwschoenen en volgt er een uitleg over het programma. Na een korte transfer wordt het materiaal uitgeladen en worden de sneeuwschoenen omgedaan. Als alles goed zit en de husky er ook klaar voor is gaan jullie samen een sneeuwschoenwandeling maken door het bos. De husky vindt de aandacht geweldig en begeleidt de groep tijdens deze activiteit. Hij helpt de gids met het vervoeren van het vismateriaal en de lunch. Onderweg maak je een korte beklimming voor een uitzichtpunt waar je uitkijkt over de fjord en het gebied. Na een paar km kom je aan op een groot bevroren meer. Boor een gat en werp je hengel uit terwijl de gids vertelt over de traditie van het ijsvissen en de historische betekenis voor de Sami. Ondertussen houden de rendiervellen je lekker warm. Geniet van de stilte en de puurheid van de natuur. Dit is het arctische leven en komt dichtbij de betekenis van Friluftsliv, de liefde van de Noren voor het buitenleven. Na het ijsvissen met hopelijk een forel of char als vangst ga je de Lavvu opzoeken waar je luncht en een kampvuur je warm houdt. In de avond is er diner in het resort.

Sneeuwschoenwandelen Husky Alta

 Dag 6 Reisdag

In de ochtend check je na het ontbijt uit en neem je afscheid van het team. Een transfer brengt je naar de luchthaven van Alta. Als je langer wilt blijven kan dat natuurlijk. Geef dat van tevoren aan.

Dag 1
»
 Dag 1 - 3 Husky Holmen Lodge

Het verblijf bij Husky Holmen Lodge  (dag 1 en 3) is in een Lavvo. De Lavvo is geinspireerd op de Sami tipi en heeft een comfortabel bed en ramen. Ze staan rondom het hoofdgebouw opgesteld waar de badkamer met gezamenlijke douches en wc is te vinden. Door het ontwerp en het zicht op de omgeving krijg je een gevoel van dichtbij de natuur te zijn. De ramen geven de mogelijkheid om het noorderlicht te zien.

Tegen een meerprijs is de ruimere Dome met meer luxe ook te reserveren.

Dag 2 verblijf je in de berghut op de hoogvlakte. Dit is een authentieke houten hut met meerdere slaapkamers en woonkamer. De hut wordt al decennia lang gebruikt voor mushers die met de honden op Finnmarksvidda verblijven.

Abel Reizen - Unieke reizen naar Scandinavië. Routes voor auto- en fietsreizen naar Noorwegen en Zweden
 Dag 4 en 5 resort GLØD Explorer

Op dag 4 ga je naar een basiskamp vanaf waar activiteiten worden georganiseerd door GLØD Explorer. Het is 1 km verderop in de bossen. Je verblijft hier in een Aurora Canvas Dome. De stijlvolle domes zijn zo ontworpen dat je als gast een bijzondere natuurbeleving ervaart. Ze staan opgesteld in de besneeuwde bossen en je hoort en ziet het arctische landschap om je heen. Grote kans dat je in de avond of nacht vanuit je bed het noorderlicht gaat meemaken! Een houtgestookt kacheltje is aanwezig om de dome van warmte te voorzien. Een toilet is aanwezig in de dome en een smal pad van hout vlak boven de grond verbindt de domes in het bos met de grotere Lavvo, de keuken en het hoofdgebouw.

Het bed is een kingsize bed van 180 x 200 cm en kan als twin worden neergezet. Verder is er vloerverwarming, elektriciteit en wifi aanwezig.

 

Abel Reizen - Unieke reizen naar Scandinavië. Routes voor auto- en fietsreizen naar Noorwegen en Zweden

Inclusief

 • 2 overnachting Lavvu in Husky Holmen Lodge volpension
 • 1 overnachting berghut volpension
 • 2 overnachtingen Aurora Canvas Dome volpension
 • 3 x Husky Safari tocht (totaal ongeveer 70 km)
 • Bezoek Iglo hotel Sorrisniva
 • Sneeuwschoenwandeling, IJsvissen en begeleiding van een husky
 • Aurora Safari
 • Gebruik Jacuzzi en sauna Husky Holmen Lodge
 • Transfers luchthaven op de reisdagen
 • Inclusief gebruik thermopak, handschoenen en sneeuwschoenen voor de activiteiten.
 • STO Garant bijdrage

Exclusief

 • Tickets vluchten
 • Niet genoemde maaltijden
 • Extra activiteiten en/of overnachtingen
 • Toeslag 1 persoons kamer
 • Reis- en annuleringsverzekering
Prijs
 • Vanaf: € 2.350
Eetzaal Husky Holmen Lodge
Kennel Husky Holmen Lodge
Dome met noorderlicht
Eetzaal Husky Holmen Lodge
Gezamenlijke badkamer met douches
Tipi verblijf Husky Holmen Lodge

6-Daagse winterreis Huskysafari Noorwegen

 • Lavvu/ Dome
 • Alta Noorwegen
 • vanaf 6 dagen
 • max. 6 personen
 • December, februari
 • vanaf €2.350
Reisvoorstel aanvragen

  Vragen over deze reis


  Meer over Abel »

  Abel Reizen is...

  • Reizen met meer natuurbeleving.
  • Betrokken bij het samenstellen van uw vakantie.
  • Maatwerk voor ieder reisgezelschap.
  • Van en voor natuurliefhebbers.

  Ik help u graag verder

  Misschien is dit iets voor jou...

  Bekijk vakantie
  Lapland-vakantie

  Noorderlicht Senja en Tromsø 2022

  • Noorwegen
  • 8 dagen
  • vanaf €2300
  Bekijk vakantie
  Bekijk vakantie
  Lapland-vakantie

  Fins Lapland winter vakantie

  • Finland
  • 8 dagen
  • vanaf €1600
  Bekijk vakantie
  Bekijk vakantie
  Lapland-vakantie

  Winter in Zweeds Lapland 2023

  • Zweden
  • 8 dagen
  • vanaf €2500
  Bekijk vakantie
  Abel Reizen - Google Reviews
  bochure

  Gratis de reisbrochure 2022-2023 direct in je inbox!

  • Volledig reisaanbod
  • Laat je inspireren wanneer het jou uitkomt!
  Vraag gratis brochure aan