fbpx

Wintervakantie Ranua Resort

 • Beschrijving
 • Accommodatie
 • Inbegrepen
 • Kaart
 • Activiteiten

Een vakantie in Fins Lapland betekent een vakantie in een wondere witte sprookjeswereld. Rovaniemi ligt op de Poolcirkel, vlakbij Santa Claus Village, het dorp waar de Kerstman woont. Eenmaal buiten het stadje ben je gelijk in de ongerepte, witte wildernis. De noordelijke ligging zorgt voor een goed pak sneeuw en bij een heldere nacht licht de hemel geregeld op met de spectaculaire kleuren van het noorderlicht. Er zijn volop activiteiten mogelijk, zoals een sneeuwscootertocht, husky safari, een rendiersledetocht met bezoek aan rendierenboerderij en natuurlijk kun je een bezoek brengen aan de Kerstman. Ook kun je sneeuwwandelen, skiën of langlaufen. Volop mogelijkheden dus!

Ranua Resort in Fins Lapland

Het verblijf is bij het prachtige Ranua Resort. Het resort is op ongeveer 1 uur afstand van de luchthaven en is  bekend vanwege de aanwezigheid van een dierenpark met arctische diersoorten. In 1983 is het park opgericht en inmiddels zijn er vele verschillende diersoorten die worden gehouden in een natuurlijke omgeving (o.a. beren, rendieren, sneeuwuilen, vossen én de gevaarlijk ogende muskusos). Ranua Resort ligt tegenover de ingang van het park en omgeven door een groot bos. In de winter is alles compleet bedolven onder de sneeuw. Naast de houten lodges zijn er op 6 km afstand meerdere glazen iglo’s te vinden aan het meer Ranuanjärvi aan de rand van het bos. Hier kun je optioneel een nacht verblijven en heb je kans op het zien van het noorderlicht vanuit je slaapkamer !

Holiday Villa Ranua Resort

Jullie verblijven in een ruime (semi-zelfstandig) houten villa met eigen sauna de rand van een bos. Ranua Resort heeft meerdere villa’s en appartementen opgesteld en kent een restaurant, receptie en kampeerterrein voor in de zomer. De villa is erg ruim met ramen die uitkijken op de besneeuwde omgeving en binnen een houten interieur met open haard om het lekker warm te houden. De 2 slaapkamers zijn verdeeld over de begane en eerste verdieping en hebben bedden die apart of aan elkaar kunnen worden geplaatst. Er is ook een loftruimte op de eerste verdieping wat slaapruimte biedt voor 2 personen. Er kunnen in totaal 6 personen verblijven.

Holiday Villa Ranua_1

8 Daags Programma Wintervakantie Ranua Resort

Dag 1 Aankomst

Nadat jullie zijn geland op de luchthaven van Rovaniemi worden jullie opgewacht door een chauffeur en naar jullie accommodatie gebracht, een rit van ongeveer 1 uur. Je bevindt je meteen in een hele andere wereld!

Dag 2 Sneeuwscootertocht

Maak een avontuurlijke tocht in de wildernis met de sneeuwscooter! Allereerst gaan jullie de kleding passen die je aan hebt bij de tocht. Je krijgt onder meer een winterse overal/thermopak, sneeuwlaarzen en dikke wanten. Na de veiligheidsbriefing van de gids gaan jullie op pad. Twee mensen delen één scooter, om de sneeuwscooter te besturen moet je in het bezit zijn van een rijbewijs. Het is een geweldige ervaring door de bossen te rijden en langs de meren te rijden. De tour is bedoeld voor beginners en ervaring is geen vereiste.

Sneeuwscooter Ranua_1

Dag 3 Paardensledetocht en op zoek naar het noorderlicht !

Combineer een paardensledetocht met een zoektocht naar het prachtige noorderlicht deze avond! De sterke  Finse trekpaarden trekken de slede door het bos waar je bij een kampvuurtje aankomt. In de slede houden rendiervachten je warm en geniet je van de omgeving. Bij het kampvuur is er een open plek en met de juiste weersomstandigheden is er een heldere hemel en laat Aurora Borealis zich zien! Geniet van de dansende lichten die boven je hoofd te zien zijn. Bij het kampvuur is er koffie, thee en warme sap.

Dag 4 Huskysledetocht

Je rijdt met een eigen team husky’s door prachtige winterse bossen. Nadat de gids heeft uitgelegd hoe je de husky slee bestuurt, ga je op pad. Je rijdt zo’n 14 – 20 kilometer met je eigen husky-team. Twee personen delen een slee en halverwege kun je desgewenst van chauffeur wisselen. Het geluid van de husky’s en de sneeuw onder je slee zijn de perfecte soundtrack voor dit husky-avontuur. Na de tocht kunnen jullie de honden knuffelen, ze gaan er graag lekker voor liggen! De gids vertelt je meer over de husky’s en hun levensstijl, en wat er allemaal komt kijken bij het houden van husky honden.

Dag 5 Bezoek Ranua Wildlife Park

Ranua Wildlife Park is op loopafstand van de lodge in het bos. Het biedt een thuis voor ongeveer 50 soorten en in totaal 200 Arctische dieren zoals ijsberen, bruine beren, lynxen, vossen en talrijke vogels en muskusossen. De dierentuin is de meest noordelijk gelegen dierentuin van de wereld. De lengte van het pad door het park is 3 km. Een restaurant is aanwezig. Houdt er rekening mee dat de dieren schuw zijn en ze zich niet altijd laten zien aan toeristen. Een rondleiding met een gids komt met uitleg over de dieren en worden de dieren gevoed.

Dag 6 Sneeuwschoenwandeling

Ervaar het echte arctische gevoel tijdens dit sneeuwschoenavontuur door de schilderachtige sneeuwlandschappen van Lapland, terwijl je geniet van de stilte en schoonheid van winterse bossen. De gids leert je de basistechnieken van het wandelen op de verse sneeuw met de schoenen. Je merkt al snel dat het vrij eenvoudig is om buiten de gebaande paden te lopen. Na de wandeling kun je op eigen gelegenheid tijdens het verblijf sneeuwschoenen huren en langere tochten maken.

Dag 7 Vrije dag

Vandaag kunnen jullie naar eigen inzicht besteden. Bezoek vandaag Rovaniemi Santa Claus Village op eigen gelegenheid of informeer naar de mogelijkheid van een extra excursie of overnachting in een glazen iglo.  Bij het resort zelf is kun je ook langlaufski’s huren of fattbikes om het beboste landschap verder te ontdekken.

Sami met rendieren Ranua_2

Dag 8 Reisdag

Helaas, jullie Fins Lapland vakantie zit er al weer op. Een transfer brengt jullie naar het vliegveld van Rovaniemi. In het vliegtuig geniet je nog na van de prachtige ervaringen in deze witte wereld op de Poolcircel.

Hoogtepunten

Verblijf in Ranua Resort (4 -6 personen) 

Holiday Villa

Het verblijf is een ruime (semi-zelfstandig) houten villa met eigen sauna de rand van een bos. Ranua Resort heeft in totaal 15 villa’s opgesteld en kent een restaurant, receptie en kampeerterrein voor in de zomer. De villa is 65m2 groot met ramen die uitkijken op de besneeuwde omgeving en binnen een houten interieur met open haard om het lekker warm te houden. De 2 slaapkamers zijn verdeeld over de begane en eerste verdieping en hebben bedden die apart of aan elkaar kunnen worden geplaatst. Er is ook een loftruimte op de eerste verdieping wat slaapruimte biedt voor 2 personen. Er kunnen in totaal 6 personen verblijven.

Holiday Village Ranua_2

Holiday Villa Ranua_3

Iglo Village

Op 6 km afstand staan er een aantal prachtige glazen iglo’s opgesteld aan de rand van het Ranuanjärvi meer. Hier ben je middenin de wildernis op een open plek waar je vrij zicht hebt op de hemel vanaf je bed in de iglo. Mocht je geluk hebben tijdens je verblijf dan geniet je van de dansende kleuren in de lucht en is het één van de hoogtepunten van je Lapland ervaring!

Het type “familie iglo”  bevat een slaapkamer met een double bed en er zijn 2 extra bedden beschikbaar zodat er zowel stellen als een gezin in kan overnachten (2 volwassenen en 2 kinderen 4 – 14 jaar). De iglo’s zijn 36 m2 groot en hebben een moderne keuken, badkamer met douche, wc, minibar, wifi en een privé sauna. Binnen geven de ramen vrij zicht op de omgeving met het bevroren meer en de hemel. De glazen panelen worden verwarmd zodat ze niet beslaan of dat er sneeuw op komt te liggen. He type “twin iglo” is een vergelijkbare iglo maar dan met 2 bedden.

Een verblijf van 1 nacht kan worden bijgeboekt (onder voorbehoud van beschikbaarheid) met avondeten in het Iglo Village restaurant en in de ochtend kun je een ontbijtbox ophalen om mee te nemen naar de iglo. Een overnachting kan vanaf € 650,- worden bijgeboekt.

igloo area in winter buiten 2
igloo interior Ranua

Inclusief

 • Transfers luchthaven Rovaniemi - Ranua Resort
 • Verblijf in een ruime chalet inclusief ontbijt en 3 gangen buffetdiner
 • Verblijf inclusief bedlinnen, handdoeken en schoonmaakkosten bij vertrek
 • Sneeuwscootertocht
 • Husky hondensledetocht
 • Paardensledetocht in de avond met kans op zien van noorderlicht
 • Sneeuwschoenwandeling met gids
 • Excursies zijn inclusief Engelstalige gids
 • Warme kleding (o.a. thermopak, snowboots, wanten) voor gebruik tijdens verblijf

Exclusief

 • Reis en annuleringsverzekering
 • Internationale vluchten
 • Extra excursies
 • Lunch

Optioneel

 • Sneeuwscootertocht met bezoek Sami rendierenboerderij
 • Rendiersledetocht van 3 km
 • Sneeuwscootertocht – langere tocht
 • Bezoek Santa Claus Village met transfer
 • Sneeuwscootertocht en kans op zien noorderlicht in de avond
 • Langlauftocht met gids
 • IJsvissen in combinatie met sneeuwscootertocht
 • Overnachting Arctic Iglo
 • Sneeuwschoenwandeling in het Korouoma National Park
 • Tickets Bezoek Ranua dierenpark
 • Gebruik traditionele Finse sauna met mogelijkheid van ijszwemmen onder begeleiding
Abel Reizen - Unieke reizen naar Scandinavië. Routes voor auto- en fietsreizen naar Noorwegen en Zweden

Husky Safari – 2 uur

Husky Safari Ranua_6
Husky Safari Ranua_2
Husky Safari Ranua_3

Husky Safari – 5 uur

Husky Safari Ranua_4

Sneeuwscootertocht met bezoek Sami rendierenboerderij

Sami in Ranua_1
Sneeuwscooter Ranua_4
Sami met rendieren Ranua_2

Rendiersledetocht van 3 km – 45 min

Rendiersledetocht met Sami in Ranua
Sami in Ranua_1
Sami met rendieren Ranua_2

Sneeuwscootertocht– 1 uur

Sneeuwscooter Ranua_4
Sneeuwscooter Ranua_3

Sneeuwscootertocht - 2 uur

Sneeuwscooter Ranua_1
Sneeuwscooter Ranua_6

Bezoek Santa Claus Village

Bezoek Santa Claus Village Ranua_1
Bezoek Santa CLaus Village_3
post-office Santa Claus Village

Paardensledetocht en aurora excursie

Paardensledetocht en noorderlicht Ranua
Paardensledetocht Ranua_1

Sneeuwscootertocht en op zoek naar het noorderlicht

Kampvuur paardensledetocht
Sneeuwscooter Ranua_3

Sneeuwschoenwandeling met gids

Sneeuwschoenwandelen
Uitzicht boomtoppen Fins Lapland
Sneeuwschoenwandelen in Ranua

Langlauftocht met gids

Langlauf skis Ranua
snow-in-rovaniemi

IJsvissen in combinatie met sneeuwscootertocht

Ijsvissen Ranua
Sneeuwscooter Ranua_4
Sneeuwscooter Ranua_3

Overnachting Arctic Iglo

igloo area by lake ranuanjärvi buiten
Ranua-Resort-arctic-igloos-e1651567553592
igloo area in winter buiten 2
Husky Safari – 2 uur
Husky Safari – 5 uur
Sneeuwscootertocht met bezoek Sami rendierenboerderij
Rendiersledetocht van 3 km – 45 min
Sneeuwscootertocht– 1 uur
Sneeuwscootertocht - 2 uur
Bezoek Santa Claus Village
Paardensledetocht en aurora excursie
Sneeuwscootertocht en op zoek naar het noorderlicht
Sneeuwschoenwandeling met gids
Langlauftocht met gids
IJsvissen in combinatie met sneeuwscootertocht
Overnachting Arctic Iglo
Holiday Villa Ranua Resort
IJsvissen tijdens een sneewscootertocht
Husky Safari
Glazen iglo Ranua Resort
Langlaufing in Ranua
Paardensledetocht

Wintervakantie Ranua Resort

 • Chalet
 • Fins Lapland
 • vanaf 8 dagen
 • max. 6 personen
 • december - maart
 • vanaf €2.000
Reisvoorstel aanvragen

  Vragen over deze reis
  Meer over Abel »

  Abel Reizen is...

  • Reizen met meer natuurbeleving.
  • Betrokken bij het samenstellen van uw vakantie.
  • Maatwerk voor ieder reisgezelschap.
  • Van en voor natuurliefhebbers.

  Ik help u graag verder

  Misschien is dit iets voor jou...

  Bekijk vakantie
  Lapland-vakantie

  Huskytocht in Noorwegen

  • Noorwegen
  • 6 dagen
  • vanaf €3.450
  Bekijk vakantie
  Bekijk vakantie
  Lapland-vakantie

  Tromsø noorderlicht reis

  • Noorwegen
  • 8 dagen
  • vanaf €2.300
  Bekijk vakantie
  Bekijk vakantie
  Lapland-vakantie

  Winter in Zweeds Lapland 2024-2025

  • Zweden
  • 8 dagen
  • vanaf €2500
  Bekijk vakantie
  Google Review Widget
  bochure

  Gratis de reisbrochure 2024 direct in je inbox!

  • Volledig reisaanbod
  • Laat je inspireren wanneer het jou uitkomt!
  Vraag gratis brochure aan