fbpx

Lapland vakantie

De mooiste Lapland vakanties

Lapland staat bij vele reizigers op de bucketlist om naar toe te gaan. Voor sommigen is het maken van een huski tour in Zweden een droom die uitkomt. Voor anderen een bezoek aan het beroemde Ijshotel. Er is veel te zien en te ontdekken! Iedereen wordt enig moment betoverd door de magie van het arctische licht. Al bij het uitstappen van het vliegtuig merk je dat je in een andere wereld bent gekomen. De ijzige lucht in de longen en de heldere arctische luchten zijn intens om te zien en voelen. Terwijl je rondwandelt in een bevroren wereld worden de zintuigen voortdurend geprikkeld. Maak kennis met de verrassend mooie natuur en cultuur van Lapland. Ontdek de wondere wereld van noord Scandinavië !

Activiteiten Lapland Vakantie

Populaire activiteiten in Lapland

Er zijn veel activiteiten die je tijdens een week vakantie kunt ondernemen. Het is dé manier om buiten het land te leren kennen en plezier te hebben. Gezien alles buiten bevroren is en bedekt is met sneeuw is het zeer lastig om overdag een gewone wandeling te maken. Daarnaast is de temperatuur zeer laag en kan navigeren lastig zijn… je bent zo uit het dorp direct in de wildernis! Bij alle activiteiten dien je dus goed voorbereid te zijn, denk dan aan de juiste kleding, materiaal, instructie en in sommige gevallen een professionele gids ter begeleiding. De meeste mensen die op vakantie gaan in Lapland boeken 1 of meerdere van de volgende activiteiten:

* Noorderlicht excursies

* Sneeuwscootertocht

* Sneeuwschoenwandeling

* Huski Tour

* Ijsvissen

* Langlaufen

* bezoeken van een Sami dorp

* bezoeken Ijshotel

Lees hier meer over activiteiten in Lapland.

Duurzaamheid

Wij houden van de natuur en willen graag dat zij toegankelijk blijft voor de volgende generaties. We geloven dat toerisme een positieve bijdrage kan leveren aan het behoud van kwetsbare natuur, mens en lokale economie zolang dit op een verantwoorde manier plaatsvindt. Bij de selectie van onze partners met wie wij samenwerken letten wij dan ook nauwlettend op duurzaamheid. Partners die werken met schone technologie, actief betrokken zijn met certificering en werken met lokale gidsen en inwoners krijgen onze voorkeur.

 

Visit Lapland Logo

Individuele reizen van Abel reizen

De liefde voor de natuur in het hoge noorden brengen wij graag over op de reizigers. Lapland is groot en heeft veel te bieden… dat is mooi maar dat leidt ook tot het maken van keuzes.  We helpen je graag de ongerepte natuur op een duurzame wijze toegankelijk te maken. Zodat de mensen nu maar ook in de toekomst op een verantwoorde wijze blijven genieten. Als specialist in Scandinavië organiseren wij vanaf 2018 Lapland vakanties. Wij kennen het gebied, de resorts en de activiteiten. Samen met lokale partners en gidsen werken we samen om jou de beste reisbeleving mee te geven. De vakanties die we organiseren zijn voor kleine gezelschappen die houden van natuur, rust en ruimte. Ontdek de wondere wereld van het arctische noorden, de wilde dieren en culturele diversiteit.

Laat je reis door Abel reizen organiseren, dan kies je voor:

* individuele vrijheid

* natuurbeleving;

* maatwerk;

* betrokkenheid.

Kleinschalig, weg van de massa

We vermijden liever de grote resorts en horecagelegenheden. De beleving van de natuur, het noorderlicht meemaken in een klein gezelschap en afwisselende activiteiten zijn de motieven van onze reizigers. Buiten zijn, genieten van het landschap en actief. De bestemmingen in Lapland zijn kleine dorpjes in of vlakbij een Nationaal Park wat goed te bereiken is vanaf een luchthaven. Weinig kunstmatig licht en daardoor heb je een grote kans op het zien van het Noorderlicht.

Waar heen te gaan in Lapland?

Lapland is een groot dunbevolkt gebied ten noorden van de poolcirkel en strekt zich uit van Noorwegen tot aan Rusland. Het westen is bergachtig en kent een mild klimaat aan de kust. Liefhebbers van het Noorderlicht en Noorwegen gaan in de winter naar Tromsø. De stad is gemakkelijk te bereiken en staat bekend als toegangspoort van het noorden. Over de grens in Zweden ben je in Björkliden aan een groot bevroren meer met uitzicht op de prachtige Lapporten Vallei omgeven door gletsjers en de hoogste bergen van het land. Landinwaarts daalt de temperatuur en verandert het landschap. Bergen gaan over in weidse sneeuwvelden met grote bevroren meren, dichte bossen en heuvels. Alles is bedolven onder een dikke laag sneeuw.

Lapland op vakantie

Daan is een fijn persoon om mee te schakelen. De informatie vooraf is duidelijk en prettig en de service voelt persoonlijk aan. En (zeker niet onbelangrijk) de reis heeft al onze verwachtingen overtroffen. Absoluut een aanrader!” Pauline, Fins lapland 2019

Tijdens je vakantie in Fins Lapland overnacht je in een houten blokhut aan de rand van een Nationaal Park en op wandelafstand van het centrum van Saariselkå. Veel privacy in de wildernis en toch dichtbij de bewoonde wereld om boodschappen te doen. Vanuit het dorp kun je verschillende activiteiten en Noorderlichttours van tevoren boeken.

Vanaf 2018 kiezen reizigers voor een Lapland vakantie van Abel reizen. Dit is waarom:

Individuele vrijheid

Tijdens je vakantie ben je alleen met je reisgezelschap. Geen gids of groep. Je kiest bewust voor een reis waarmee je avonturen met je vrienden of familie beleeft die je kent. Dat geeft een vertrouwd gevoel. De rust en ruimte in Lapland is fijn om met elkaar te delen en te genieten.

Natuurbeleving

De vakanties van Abel reizen zijn voor natuurliefhebbers. Je accommodatie begeeft zich in of vlakbij een Nationaal Park waar de wildernis altijd dichtbij is. Laat je verrassen door de stilte en de natuurlijke kleuren van het ruige landschap. De mogelijkheid is er om winterse activiteiten te ondernemen maar ook om een wandeling te maken zonder gestoord te worden.

Maatwerk

Er is veel te doen en te zien in Lapland. En dat betekent vaak keuzes maken. Iedere reis heeft mooie bezienswaardigheden en avontuurlijke activiteiten en het is belangrijk om te weten wat je te wachten staat. Wij leggen graag uit wat je ter plekke kunt doen en stellen een passend programma samen. Iedere reis is uniek.

Professioneel betrokken

We zetten onze kennis op een enthousiaste wijze in om alles goed te regelen voor vertrek. Een reis naar Lapland is iets om naar uit te kijken en kost veel geld. Samen maken we een perfect programma en zorgen we ervoor dat je zonder zorgen op vakantie kunt gaan.

“Abel reizen zorgt voor het kader en het is aan de reiziger om het land te ontdekken en plezier te hebben met respect voor de natuurlijke omgeving.”

Videoclip Lapland:

In Björkliden ben je tussen de hoogste bergen van Zweden. Dichtbij de grens met Noorwegen en aan de rand van Nationaal Park Abisko is een hondensleetocht een avontuurlijke manier om het landschap te verkennen. De tocht neemt je mee over de sneeuwvelden en geven een indruk van de weidsheid van het land. Lees meer over het reisprogramma van Zweeds Lapland.

 

Reisaanbod Lapland Vakanties 2020/2021:

TONEN ALS
Meer over Abel »

Abel Reizen is...

  • Reizen met meer natuurbeleving.
  • Betrokken bij het samenstellen van uw vakantie.
  • Maatwerk voor ieder reisgezelschap.
  • Van en voor natuurliefhebbers.

Ik help u graag verder

Abel Reizen - Unieke reizen naar Scandinavië. Routes voor auto- en fietsreizen naar Noorwegen en Zweden