fbpx

Glazen iglo’s van Kakslauttanen Arctic Resort

De glazen iglo’s van Kakslauttanen Arctic Resort

Over een paar weken ga ik overdag op bezoek bij Kakslauttanen Arctic Resort in Finland. Bekend vanwege de glazen iglo’s die verspreid staan opgesteld waar je kunt overnachten. Een echt unieke ervaring om van onder de dekens te genieten van de blauwgroene stroken in de hemel mocht het noorderlicht verschijnen. Samen met het Ice Hotel in Zweden misschien wel de bekendste resorts van Lapland. De aantrekkingskracht van een overnachting in een iglo tussen de bomen is enorm. Toerisme is ‘booming’ in het land van Santaclaus.

“Samen met het Ice Hotel in Zweden misschien wel de bekendste resorts van Lapland.”

glazen iglo's Kakslauttanen

glazen iglo’s Kakslauttanen arctic resort bron: kakslauttanen.fi

“Een wandeling door extreme kou en sneeuw zul je moeten trotseren om bij het toilet te komen in het hotel.”

Noorderlicht in je slaapkamer

Vele reizigers zijn het er overigens wel over eens: het uitzicht overdag is al bijzonder, maar helemaal als de hemel in de nacht wordt opgelicht door het dansende vuur van de magische poollichten dat zo je slaapkamer inkomt. Voor velen staat een verblijf dan ook met recht op de bucketlist.  Sinds de publicatie van een aantal foto’s in 2017 moet je anno 2018 diep in de buidel tasten voor een nacht waarin je wakker wilt blijven… Maar mocht je onverhoopt midden in de nacht gebruik willen maken van de wc dan heb je wel een probleem, die is er namelijk niet. Een wandeling door extreme kou en sneeuw zul je moeten trotseren om bij het toilet te komen in het hotel. Succes.

Saariselkä

Het resort is 250 km ten noorden van de poolcirkel en op een paar km afstand van het dorpje Saariselkä. Een geliefd skigebied op een half uur van luchthaven Ivalo. Hier vind je gunstige sneeuwcondities, schitterende langlaufpaden en de ligging tussen de bergen Kaunispää en Iisakkipää is idyllisch. Als echte natuurliefhebber zal ik ook Urho Kekkonen Nationaal Park bezoeken, het grootste park van Finland en met de sneeuwscooter een bezoek brengen aan Inarijärvi. Het één na grootste meer van Finland. Tijd om het land van de duizend meren te ontdekken! Een fotoverslag van Finland in de winter laat overigens een mooi beeld zien hoe het er werkelijk uitziet in Lapland.

Meer over Abel »

Abel Reizen is...

 • Reizen met meer natuurbeleving.
 • Betrokken bij het samenstellen van uw vakantie.
 • Maatwerk voor ieder reisgezelschap.
 • Van en voor natuurliefhebbers.

Ik help u graag verder

Daan Remijnse

Misschien is dit iets voor jou...

bekijk vakantie
Lapland-vakantie

Winterreis Tromsø Noorwegen 2023

 • 8 dagen
 • vanaf €2.500
bekijk vakantie
bekijk vakantie
Lapland-vakantie

Fins Lapland winter vakantie

 • 8 dagen
 • vanaf €1800
bekijk vakantie
bekijk vakantie
Lapland-vakantie

Winter in Zweeds Lapland 2023

 • 8 dagen
 • vanaf €2500
bekijk vakantie
Abel Reizen - Google Reviews
bochure

Gratis de reisbrochure 2023 direct in je inbox!

 • Volledig reisaanbod
 • Laat je inspireren wanneer het jou uitkomt!
Vraag gratis brochure aan