fbpx

Huskysafari in Lapland

Ervaar een onvergetelijke huskytocht in Lapland

Voor veel mensen is een vakantie naar Lapland een droom die uitkomt. Een huskysafari is voor de meeste mensen onderdeel van de reis. De hondensledetocht over de sneeuwvelden is zeer populair. Maar wat kan je verwachten als je Lapland voor het eerst bezoekt? Hier worden ervaringen en tips met je gedeeld.

Husky Safari Lapland

Bekijk het volledige overzicht van alle Lapland Vakanties die worden aangeboden door Abel reizen.

Winter wonderland in Lapland

Je bent net aangekomen in Lapland en je begeeft je gelijk in een Winter Wonderland. Alles om je heen is wit, de meren zijn bevroren en je ziet gelijk dat de sneeuwscooter een populair vervoermiddel is. Wat goed is om van tevoren te doen, is om activiteiten te plannen. Doordat er weinig zonuren zijn heb je maar een beperkt aantal uur om activiteiten te gaan doen. Vaak is dit maar één activiteit per dag. Echter zijn er ook activiteiten die in het donker gedaan kunnen worden, zoals een sneeuwscootertocht.

Winters landschap Lapland bomen
Lapland winter landschap

Ontdek het landschap met een huskysafari

Een huskysafari is de manier om kennis te maken met de Laplandse cultuur en het landschap. De honden zijn van een afstandje al goed te horen en staan te springen als je aankomt. Sommige mensen vragen zich af of het niet zielig is om je te laten voorttrekken door de husky’s, maar dat is niet het geval. Voor een slee rennen 5 tot 6 husky’s, deze honden zijn erg energiek en kunnen hierdoor hun energie juist kwijt. Je merkt het al als je op de slee zit en wacht om te vertrekken, de husky’s zijn zo energiek dat ze aan de slee staan te trekken om te mogen gaan. Een slee deel je met zijn tweeën en vaak wordt er halverwege gewisseld. Dit betekent dat je eerst in de slee zit of er achterstaat en daarna wisselt van plek. Na de huskysafari is er vaak nog een mogelijkheid om de honden te knuffelen en te aaien.

Husky's hondensledetocht in Lapland

Genieten van het noorderlicht

Het zien van het noorderlicht is een van de voornaamste redenen waarom mensen graag op vakantie naar Lapland willen. Het heeft iets magisch en is zo uniek dat je het niet snel zult vergeten. Een handige tip voor als je in Lapland bent is om de Aurora-app te downloaden. In deze app wordt duidelijk weergegeven hoe groot de kans is, of het noorderlicht die avond op jouw bestemming te zien is. Als je het noorderlicht ziet vergeet niet om een paar mooie foto’s te maken, maar het belangrijkste is om zelf te genieten van dit mooie en bijzondere fenomeen.

Noorderlicht bomen Lapland

Noorderlicht in Lapland

Extra tips voor je Lapland vakantie

Vergeet niet om te blijven bewegen als je buiten bent. Door de lage temperaturen krijg je het sneller koud dan normaal. Belangrijk is om vooral je voeten en handen te blijven bewegen, ook als je stilstaat.

Om je handen warmer te houden is het een idee om thermohandschoenen te dragen en daaroverheen wanten. Wanten zorgen er sowieso voor dat je handen langer warm blijven.

Bewaar je telefoon en/of batterijen van je camera in de binnenzak van je jas. Door de lage temperaturen gaan je batterijen sneller leeg. Wat je ook kunt doen is je telefoon en/of batterijen in een sok of handschoen doen en die in de binnenzak van je jas bewaren voor extra warmte.

Download de Aurora-app. Zo kan je zelf in de gaten houden of en wanneer het noorderlicht te zien is op jouw bestemming.

Over de auteur:

Bianca werkte als stagiair bij Abel reizen in 2021. In de eerste helft van het jaar deed heeft zij onderzoek gedaan voor de opleiding Tourism Management. In 2019 ging Bianca zelf op reis naar Lapland in Zweden.

Bianca husky Safari 2019

Meer over Abel »

Abel Reizen is...

  • Reizen met meer natuurbeleving.
  • Betrokken bij het samenstellen van uw vakantie.
  • Maatwerk voor ieder reisgezelschap.
  • Van en voor natuurliefhebbers.

Ik help u graag verder

Daan Remijnse
Google Review Widget
bochure

Gratis de reisbrochure 2024 direct in je inbox!

  • Volledig reisaanbod
  • Laat je inspireren wanneer het jou uitkomt!
Vraag gratis brochure aan