fbpx

Fietsvakantie Denemarken

 • Beschrijving
 • Dag tot dag
 • Inbegrepen
 • Kaart

Fietsvakantie Baltische Oostzeeroute Denemarken

“820 km Fietsen in 16 dagen over Funen, Ærø, Langeland, Seeland en Jutland. Geniet van mooi Denemarken op de fiets!”

De fietsvakantie in Denemarken is de volledige Baltische Oostzeeroute (N8) die in 2019 tijdens de Fiets- en Wandelbeurs in Utrecht is verkozen tot Fietsroute van het Jaar. De start is in Flensburg, Duitsland, dat te bereiken is met de trein of eigen auto en gaat door de regio’s Jutland, Funen en Seeland, het grootste eiland van Denemarken. In totaal fiets je circa 820 km. De eilanden zijn met ferry’s en bruggen met elkaar verbonden wat de tocht afwisselend maakt.

Het is ontspannen fietsen met een aangename temperatuur in de zomer. Geniet onderweg van kleurrijke dorpjes, imposante kastelen, bossen, graanvelden, zandstranden en de vele bezienswaardigheden. Het hoogtepunt is wellicht wel de kliffen van Møn die de status hebben van Unesco erfgoed. Maak verder kennis met Deense design en architectuur, Fika, de Nordic keuken en hoe de Denen invulling geven aan “Hygge”.

Nevrestien Ærøskøbing 2_©Michael Fiukowski and Sarah Moritz
Fietser onderweg naar Marstal, Ærø Foto VisitFyn

Programma 16-daagse fietsvakantie in Denemarken

Dag 1 Aankomst Flensburg, Duitsland

De stad aan de grens met Denemarken is gemakkelijk te bereiken per trein of auto.

Dag 2 Flensburg – Sønderborg 42 km

Je fietst door Kruså. Dit is het grensgebied met Duitsland en kent een roerige geschiedenis dat gekenmerkt wordt door strijd met het Pruisische rijk.

Dag 3 Sønderborg – Rudkøbing (Langeland) 68 km

Je fietst door het zuidelijke gedeelte van de Fyn archipel en maakt kennis met de ontspannen eilandsfeer en prachtige gekleurde vakantiewoningen. Sommigen daarvan zijn wel 100 jaar oud en behoren tot het culturele erfgoed.

Extra: Ferry Fynshav – Søby
Extra: Ferry Æroskøbing – Svendborg

Ærøskøbing
Ærøskøbing, foto B. Dalheim VisitDenmark

Dag 4 Rudkøbing – Nakskov (Lolland) 25 – 50 km

Langelang is een smal en uitgestrekt eiland met veel natuur. Bijzonder zijn de vele ronde heuvels tot 20 meter hoogte in het landschap gevormd door de IJstijd (‘Hat hills’). Je kunt in de ochtend extra km’s maken over het eiland voordat je de ferry neemt naar Lolland.

Extra: Ferry Spodsbjerg – Tårs

Dag 5 Nakskov – Maribo (Lolland) 80 km

Vandaag fiets je over de langste dijk van Denemarken met zicht over de Nakskov Fjord en vele kleine eilandjes in het water om uit te komen in Rødbyhavn. Hier ga je het binnenland in en gaat de fietsroute parallel aan de autoweg naar Maribo.

Dag 6 Maribo – Falster 67 km

De route gaat door het binnenland en via Sakskøbing volgt er een bebost landschap. Je blijft een stukje parallel aan de rivier fietsen en komt vervolgens uit in Nykøbing. De stad is gebouwd op de eilanden Lolland en Falster en wordt gescheiden door de zeestraat Guldborgsund.

Dag 7 Falster – Møn 65 km

Je fietst door een bebost landschap om uit te komen in Stubbekøbing. Vervolgens ga je via een boottocht naar Bogø en kom je uit op het eiland Møn.

Extra: Ferry Stubbekøbing – Bogø

Dag 8 Møn extra dag

Rustdag. Maak een wandeling door het bos en langs de krijtrotsen en geniet van het uitzicht.

mons-klint-Denemarken
Kliffen van Møns Klint

Dag 9 Møn – Køng (Seeland) 70 km

Op de sfeervolle eilanden Bogø en Møn zie je kunstgalerijen en boerderijen met lokale producten.  Op dit stuk fiets je door een bos met af en toe wat klimmen en een uitzichtpunt vanaf een 128 meter hoog klif over de zee.

Dag 10 Køng – Korsør (Seeland) 86 km

De route gaat vandaag voor een groot gedeelte langs het water met af en toe een landgoed of indrukwekkend kasteel dat de aandacht trekt.  In de plaatsen die je aandoet geven de kleurrijke winkelpanden, markten en straatkunst een gezellige sfeer dat uitnodigt om een terrasje te pakken.

Dag 11 Korsør – Svendborg (Funen) 60 km

Via de indrukwekkende Storebælt brug kom je per trein aan in Nyborg op het eiland Funen. De verbinding van brug en tunnel tussen de eilanden is wel 18 km lang. Kasteelliefhebbers en historici zullen een bezoek willen brengen aan de historische Nyborg kasteel dat een geschiedenis heeft dat teruggaat tot de 12e eeuw. De route gaat zuidwaarts langs de kustlijn met af en toe een vissersdorpje en komt uit in Svendborg.

Extra: Trein Korsør – Nyborg

Storebælt brug Denemarken
Storebælt brug

Dag 12 Svendborg – Brydegård (Funen) 66 km

De tocht laat het mooiste zien van Funen met de vissersplaatsen, de kustlijn en de glooiende landschappen, ook wel bekend als de ‘Funen Alpen’.

Dag 13 Brydegård – Middelfart (Zuid Jutland) 55 km

De route gaat vandaag langs de westzijde van Funen naar het noorden. De gehele rit blijf je aan het water van de Kleine Belt (Lillebælt) langs inhammen, landtongen en de Gamborg fjord. Je kunt er in de ochtend voor kiezen om de stad Assens te bezoeken. Bezienswaardigheden zijn de oude binnenstad en bruisende haven.

Dag 14 Middelfart – Christiansfeld (Zuid Jutland) 55 km

Na de brug over de Kleine Belt (Lillebælt) kom je aan in Fredericia. De stad was eeuwenlang een fort met een leger dat het koninkrijk Denemarken verdedigde. Hierna steek je westwaarts het binnenland door en via het dorp Taulov kom je uit in Kolding. Hierna is het nog 23 km om in Christiansfeld uit te komen. De plaats staat sinds 2015 op de UNESCO Werelderfgoedlijst vanwege het unieke stadsbeeld.

Dag 15 Christiansfeld – Aabenraa 54 km

Na het verlaten van het verblijf kom je na ongeveer 20 km uit in Harderslev.  Het heuvelachtige terrein gaat langs Knivsbjerg (97 meter) wat mooie uitzichten biedt op de groene omgeving en de Genner baai. Verderop kun je het eilandje Kalvø bezoeken waar keien uit Noorwegen en Zweden zijn achtergebleven na de IJstijd. Het middeleeuwse Aabenraa was vroeger een belangrijk handelscentrum en havenstad van Zuid Jutland.

Knivsbjerg
Knivsbjerg foto R. Hirian

Dag 16 Aabenraa – Flensburg 40 km

De route gaat verder in zuidelijke richting het binnenland door langs meren en door bebost gebied. Na ongeveer 30 km verlaat je de N8 markering en volg je het fietspad naar Flensburg.

Garantieregeling

Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt Abel reizen gebruik van de garantieregeling VZR Garant (www.vzr-garant.nl). U kunt dit controleren via de deelnemerspagina van de website van VZR Garant. Binnen de grenzen van de Garantieregeling (te vinden op de website van VZR Garant) is de garantie van VZR Garant van toepassing. In de Garantieregeling leest u op welk (reis)aanbod de garantie van VZR Garant exact van toepassing is en wat deze garantie inhoudt. Wanneer diensten door financieel onvermogen van Abel Reizen niet worden verleend, kunt u contact opnemen met VZR Garant, gevestigd aan de Torenallee 20, 5617 BC te Eindhoven, Nederland, via info@vzr-garant.nl of +31 (0)85 13 07 630. Tevens is Abel reizen lid van de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (www.vvkr.nl), lidnummer 17032.

Hoogtepunten

Dag 1
»
1 Aankomst Flensburg, Duitsland

Dag 1 Aankomst Flensburg, Duitsland

Flensburg is goed bereikbaar met auto of trein. Het treinstation is in het centrum van de stad. Met 6 km ben je over de grens en ben je op de route van de Oostzee. Volg de bordjes N8. Informatie over betaald parkeren dichtbij het verblijf volgt met de reisbescheiden.

Flensburg stad
Flensburg centrum

2 Flensburg – Sønderborg 42 km

Je fietst door de regio Kruså. Dit is het grensgebied met Duitsland en kent een roerige geschiedenis dat gekenmerkt wordt door strijd met het Pruisische rijk. Het stuk gaat langs de Flesborgfjord met vele historische bezienswaardigheden onderweg. In Gråstenop kom je langs het koninklijke paleis uit de 16e eeuw waar de tuinen vanaf de zomer 2020 open zijn voor publiek. Sønderborg is een fijne stad om te overnachten met veel bezienswaardigheden.

Verblijf: Sønderborg Hotel

Foto: Sarah Moritz

3 Dag 3 Sønderborg – Rudkøbing (Langeland) 68 km + ferry

Je fietst door het zuidelijke gedeelte van de Fyn archipel en maakt kennis met de ontspannen eilandsfeer en prachtige gekleurde vakantiewoningen. Sommigen daarvan zijn wel 100 jaar oud en behoren tot het culturele erfgoed. Over het eiland Als fiets je 27 km en gaat de route door bebost gebied en door kleine dorpjes om via een elektrisch aangedreven ferry vanuit Fynshav uit te komen op Æro. Op het eiland is het 18 km fietsen om uit te komen bij Æroskøbing. Hier neemt de ferry je mee naar Svendborg. Vanuit Svendborg is het 20 km fietsen via het eiland Tåsinge en kom je uit bij het verblijf in Rudkøbing.

Verblijf: Hotel Skandinavien
Het hotel bevindt zich in een 17e eeuws gebouw aan een plein. Mooi Deense stijl en inrichting met oog voor detail en goede service.

Nevrestien Ærøskøbing
Van Ærøskøbing naar Marstal

4 Rudkøbing - Nakskov (Lolland) 25 km + ferry

Langelang is een smal en uitgestrekt eiland met veel natuur. Bijzonder zijn de vele ronde heuvels tot 20 meter hoogte in het landschap gevormd door de IJstijd (‘Hat hills’) en de wilde paarden die rondlopen. Van Rudkøbing is het 9 km naar de haven van Spodsbjerg. De ferry brengt je naar het eiland Lolland. Van Tårs naar Nakskov is het 15 km.

Verblijf: Hotel in Nakskov

Kustlijn Langeland

5 Nakskov - Maribo 80 km

Vandaag fiets je over de langste dijk van Denemarken met zicht over de Nakskov Fjord en vele kleine eilandjes in het water om na 57 km uit te komen in Rødbyhavn. Hier ga je het binnenland in en gaat de fietsroute parallel aan de E 47 naar Maribo. Geniet onderweg van de vele wijngaarden waar de specialiteit van de regio kersenwijn is.

6 Maribo – Falster 67 km

De route gaat verder door het binnenland en via Sakskøbing volgt er een bebost landschap. Je blijft een stukje paralel aan de rivier fietsen en komt vervolgens uit in Nykøbing. De stad is gebouwd op de eilanden Lolland en Falster en wordt gescheiden door de zeestraat Guldborgsund. Geniet van de mooie uitzichten over de zee. 15 Km verderop bij het populaire strand Marielyst is het mogelijk een duik te nemen. Fiets aan de oostzijde van Falster langs het water naar het noorden en via 5 km door het binnenland kom je uit bij hetverblijf vlakbij Horreby.

Verblijf: B&B
Elegant en sfeervol B&B in een natuurrijke omgeving. De B&B is op een paar km van de kust en heeft een grote tuin. Restaurant en wellness faciliteiten zijn aanwezig.

OM House Denemarken
OM House

7 Nykøbing - Møn 65 km

Fiets aan de oostzijde van Falster langs het water naar het noorden door een groen landschap om uit te komen in Stubbekøbing. Hier ga je via een bijzondere boottocht naar eiland Bogø en fiets je door naar het eiland Møn. De fietsweg gaat via het binnenland over een heuvelachtig landschap, langs een meer en af en toe kom je langs de kust.

Extra: Ferry Stubbekøbing – Bogø (niet inbegrepen)

Verblijf: B&B (2 nachten)
De B&B bevindt zich op loopafstand van het Råbylille-strand aan de zuidzijde van het eiland. Luxe B&B met stijlvolle kamers en eetgelegenheid.

Ferry Stubbekøbing_Bogø
Ferry Stubbekøbing – Bogø

8 Møn

Rustdag

mons-klint-Denemarken

9 Møn - Køng (Seeland) 70 km

Op de sfeervolle eilanden zie je kunstgalerijen en boerderijen met lokale producten. Wat het landschap bijzonder maakt zijn de witte kliffen aan de 7 km lange kustlijn aan de oostzijde van Møn die zijn uitgeroepen tot Unesco werelderfgoed. Op dit stuk fiets je door een bos met af en toe wat klimmen en een uitzichtpunt vanaf een 128 meter hoog klif over de zee. De route gaat via Borre naar Stege. Verlaat het eiland Møn via een lange brug om op het eiland Seeland te komen.

Verblijf: Ny Øbjerggaard Bed & Breakfast
Sfeervolle B&B met stijlvolle kamers.

Ny Øbjerggaard
Ny Øbjerggaard B&B

10 Køng – Korsør (Seeland) 86 km

De route gaat vandaag voor een groot gedeelte langs het water met af en toe een landgoed of indrukwekkend kasteel dat de aandacht trekt.  Verder langs de kust kun je ook af en toe een strandje verwachten. Zwemkleding bij de hand houden dus!

Verblijf: Appartement Musholm Bugt Feriecenter
Het verblijf is in Korsør op 200 meter van een zandstrand en dichtbij de Storebælt (Grote Beltbrug) dat Funen verbindt met Seeland.

11 Korsør – Svendborg (Funen) 65 km

Via de Storebælt brug kom je per trein aan in Nyborg op het eiland Funen. Kasteelliefhebbers en historici zullen een bezoek willen brengen aan de historische Nyborg kasteel dat een geschiedenis heeft dat teruggaat tot de 12e eeuw. De route gaat zuidwaarts langs de kustlijn met af en toe een vissersdorpje en komt uit in Svendborg.

Verblijf: Hotel Troense
Hotel Troense is een kleinschalig hotel op het eiland Tåsinge met uitzicht op het water. De stad Svendborg is een paar km verderop en eenvoudig bereikbaar. Gezellige eetcafés, winkels en musea in stadscentrum te vinden

Storebælt brug Denemarken
Storebælt brug Denemarken

12 Svendborg – Brydegård (Funen) 66 km

De tocht laat het mooiste zien van Funen met de vissersplaatsen, de kustlijn en de glooiende landschappen, ook wel bekend als de ‘Funen Alpen’. Funen wordt ook wel tuineiland genoemd vanwege het groene heuvelachtige landschap met boomgaarden en boerderijen met rieten daken.

Verblijf: GI Brydegård
Het verblijf is 10 km voor de stad Assens tegen het schiereiland Helnæs aan in het dorpje.

Gl. Brydegaard. Fietsvakantie Denemarken
GI Brydegård

13 Brydegård - Middelfart (Zuid Jutland) 55 km

De route gaat vandaag langs de westzijde van Funen naar het noorden. De gehele rit blijf je aan het water van de Kleine Belt (Lillebælt) langs inhammen, landtongen en de Gamborg fjord. Je kunt er in de ochtend voor kiezen om de stad Assens te bezoeken. Bezienswaardigheden zijn de oude binnenstad en bruisende haven.

Verblijf: Hindsgavl Castle

14 Middelfart – Christiansfeld (Zuid Jutland) 55 km

Fiets over de kleine Beltbrug en kom aan in Fredericia. De stad was eeuwenlang een fort met een leger dat het koninkrijk Denemarken verdedigde. Hierna steek je westwaarts het binnenland door en via het dorp Taulov kom je uit in Kolding. Breng hier een bezoek aan het koninklijke kasteel Koldinghus van 700 jaar oud wat na een grote brand in 1808 is gerenoveerd. Hierna is het nog 23 km om in Christiansfeld uit te komen.

Verblijf: Hotel Tyrstrup Kro
Kleinschalig hotel vlak buiten Middelfart. Historische Inn/Hotel (oorspronkelijk uit de 17e eeuw) in een open landschap met bos. Het hotel is stijlvol ingericht en heeft een goed restaurant.

15 Christiansfeld - Aabenraa 54 km

Na het verlaten van het hotel kom je na ongeveer 20 km uit in Harderslev. Het heuvelachtige terrein gaat langs Knivsbjerg (97 meter) wat mooie uitzichten biedt op de groene omgeving en de Genner baai. Het middeleeuwse Aabenraa was vroeger een belangrijk handelscentrum en havenstad van Zuid Jutland.

Verblijf: Hotel Europa
Prachtig 4 sterren hotel in een historisch pand gelegen in het centrum van Aabenraa.

16 Aabenraa – Flensburg 40 km

De route gaat verder in zuidelijke richting het binnenland door langs meren en door bebost gebied. Na ongeveer 30 km verlaat je de N8 markering en volg je het fietspad naar Flensburg.

Optioneel is een extra overnachting in Hotel Am Fjord

 

Inclusief

 • 15 nachten verblijf in hotel en/of B&B incl. ontbijt
 • Standaard 2 persoonskamer met eigen badkamer
 • GPX bestanden
 • Boekje met fietskaarten 1:75.000 en bezienswaardigheden
 • Informatie over heen- en terugreis met parkeergelegenheid
 • Tickets Ferry overtocht Fynshav – Søby (vast tijdstip)
 • Tickets Ferry overtocht Æroskøbing – Svendborg (vast tijdstip)
 • Tickets Ferry overtocht Spodsbjerg – Tårs (vast tijdstip)
 • Tickets Trein Korsør – Nyborg (vast tijdstip)
 • Bijdrage VZR garant

Exclusief

 • Heen- en terugvervoer Flensburg
 • Lunch en avondeten
 • Parkeerkosten
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bagagetransport
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (EUR 2,50)

Optioneel

 • Huur e-bike of hybride fiets met waterdichte tassen
 • Extra overnachting Flensburg dag 16
Abel Reizen - Unieke reizen naar Scandinavië. Routes voor auto- en fietsreizen naar Noorwegen en Zweden

Fietsvakantie Denemarken

 • Hotel en B&B
 • Flensburg, Duitsland
 • vanaf 16 dagen
 • max. 6 personen
 • Mei t/m Oktober
 • vanaf €1950
Reisvoorstel aanvragen

  Vragen over deze reis
  Meer over Abel »

  Abel Reizen is...

  • Reizen met meer natuurbeleving.
  • Betrokken bij het samenstellen van uw vakantie.
  • Maatwerk voor ieder reisgezelschap.
  • Van en voor natuurliefhebbers.

  Leo (2021)

  De tocht door Denemarken was geslaagd. Wel veel minder vlak dan we dachten. Geluk gehad met het weer.  Bedankt! Zonder jullie bemiddeling was het nooit gelukt!

  Ik help u graag verder

  Misschien is dit iets voor jou...

  Bekijk vakantie
  Fietsvakantie

  Oostzeeroute fietsvakantie

  • Denemarken
  • 9 dagen
  • vanaf €1.150
  bekijk vakantie
  Bekijk vakantie
  Fietsvakantie

  Fiets de Kattegattleden

  • Zweden
  • 9 dagen
  • vanaf €1050
  bekijk vakantie
  Bekijk vakantie
  Fietsvakantie

  Fietsvakantie Senja, Vesterålen en de Lofoten

  • Noorwegen
  • 15 dagen
  • vanaf €2000
  bekijk vakantie
  Google Review Widget
  bochure

  Gratis de reisbrochure 2024 direct in je inbox!

  • Volledig reisaanbod
  • Laat je inspireren wanneer het jou uitkomt!
  Vraag gratis brochure aan