Fietsvakanties met ebike

Bekijk het aanbod

Fietsvakantie met e bike in Europa

Vind hier een verrassend aanbod aan fietsvakanties met e-bike in Scandinavië, Schotland en Nederland waarbij individuele vrijheid en natuurbeleving voorop staat. Het groeiende aanbod van fietsvakanties met e-bike of elektrische fiets vindt plaats in Noorwegen, Zweden, Denemarken, Schotland en sinds 2020 ook Nederland. Vanaf 2018 weten steeds meer actieve reizigers in Nederland en België ons te vinden die behoefte hebben aan een specialist. Wij zorgen ervoor dat de fietsen bij aankomst klaar staan, de accommodaties geregeld zijn en er een duidelijke kaart is. Zo heb je meer tijd om te genieten tijdens je fietsvakantie in Europa!

“Vanaf 2018 weten steeds meer vakantiefietsers in Nederland en België ons te vinden die behoefte hebben aan een specialist.”

Fietsen in Vesterålen

Fietsvakantie e-bike van eiland naar eiland in Noord Noorwegen

Fietsvakantie e-bike in Scandinavië

De ruimte, rust en natuur in Scandinavië zijn dé ingrediënten voor een avontuur met de e-bike. Er zijn maar weinig plekken in Europa dat je in alle rust kunt genieten van de veelzijdigheid aan (berg) landschappen. Alle zintuigen worden tijdens het fietsen op scherp gezet! Verrassende uitzichten over water en land zonder massatoerisme zorgt voor intense belevenissen. Roel en Aartje maakten als eerste reizigers in 2018 met Abel reizen een fietsvakantie in Noorwegen van 650 km van Senja naar de Lofoten ten noorden van de poolcirkel in Noorwegen en maakten daar een prachtig reisverslag van.

Fietsvakantie met e bike in Nederland

Vanaf de zomer van 2020 is het mogelijk om ook een fietsvakantie in Nederland te boeken. Er zijn veel mooie natuurgebieden in ons land die we sinds kort opnieuw ontdekken. De fiets is uitermate geschikt om er voor een meerdaagse fietsvakantie uit te gaan. Net als bij de andere bestemmingen staat natuurbeleving en vrijheid centraal. Dat betekent fietsen zonder begeleiding door rivierlandschappen, langs plassen/meren en bossen met overnachtingen in afwisselende fietsvriendelijke verblijven. Deze laagdrempelige manier van een fietsvakantie in Nederland is mooi voor ouder(s) met kinderen die dit eens willen proberen. De e-bikes zijn geschikt voor kinderen met een lengte vanaf 1:50 meter. Het grote voordeel van de e-bike is dat ze hierdoor gemakkelijk langere afstanden meefietsen.

Fietsen door de wind, regen en zon

De groene landschappen met fjorden en rivieren die diep in de bergachtige kust steken vragen om een avontuurlijke ‘mindset’. Een spontane regenbui kan voor de één verschrikkelijk zijn terwijl de ander snel een regenjack aandoet en toch nog kan genieten. Het weer is op veel bestemmingen onvoorspelbaar en kan snel omslaan. Regen, windstoten en wisselende temperaturen vragen om een goede voorbereiding in o.a. de keuze van de route, kleding en materiaal. De meeste fietsvakanties zijn gebonden aan de zomermaanden wanneer de weersomstandigheden het meest gunstig zijn.

Fietsvakantie Abel reizen

Meer zien en doen tijdens je e-bike vakantie

Door de opkomst van de e-bike zijn meerdaagse fietsvakanties toegankelijker geworden. Met relatief weinig inspanning kun je een flinke afstand afleggen en veel zien en meer doen. Combineer een dag fietsen met een wandeling, kayaktocht of bezoek van een bezienswaardigheid. Je bepaalt zelf hoe krachtig de ondersteuning is en dus ook hoe actief je wilt zijn tijdens het fietsen. Een fietsvakantie met e-bike biedt in de praktijk meer mogelijkheden.

Fietsvakantie met gezin

De e-bike fietsvakanties van Abel reizen zijn samengesteld voor jong en oud. De routes gaan over verharde wegen en zijn bewegwijzerd. Altijd gaat er een gedetailleerde fietskaart mee en blijven de dagafstanden, tot max 80 km, goed te doen. De meeste routes zijn geschikt voor fietsvakanties met gezinnen met kinderen vanaf 12 jaar. Voor de keuze van de fiets is met name de lengte van belang. Afstanden worden afgestemd op individuele wensen. Dat is maatwerk dat we als kleinschalige reisorganisator belangrijk vinden. Het programma, fietsen en accommodaties wordt altijd persoonlijk doorgenomen met het reisgezelschap.

fietsvakantie e-bike gezin

Fietsvakantie e-bike met gezin

Duurzaamheid en fietsvakanties

Dat een e-bike fietsvakantie een duurzame manier is van reizen mag duidelijk zijn. Je maakt geen gebruik van de auto of camper en belast de natuur minimaal. Scandinavië investeert steeds vaker in fietsvriendelijke infrastructuur en zo wordt het ook veiliger en aantrekkelijker. We vinden het belangrijk om een positieve bijdrage te leveren aan het behoud van de fragiele natuur. Niet alleen de huidige reizigers maar ook de toekomstige generaties moeten kunnen genieten van al het moois in Scandinavië en Schotland. Duurzaamheid betekent ook samenwerken met lokale partners aan een langdurige relatie. In Schotland krijgen de fietsvriendelijke lodges met het keurmerk Cyclists Welcome voorrang.

Cyclists welcome logo

Vanaf 2018 kiezen reizigers een e-bike vakantie met Abel reizen 

✔  Individuele vrijheid

Tijdens je fietsvakantie ben je alleen met je reisgezelschap. Er gaat geen gids mee. Je gaat zelf het avontuur aan en behoudt de regie over de invulling van de dagen. Je bepaalt zelf wanneer je op de fiets stapt, het tempo en hoe je de omgeving ervaart. Wij zijn de gids op afstand.

✔  Natuurbeleving

De fietsvakanties van Abel reizen zijn van en voor natuurliefhebbers. De (fietsvriendelijke) accommodaties zijn zelfvoorzienende cabins, B&B’s of kleine hotels op mooie natuurplekken langs de route. De routes gaan door afwisselende landschappen en laten de bijzondere natuur van het land zien. Laat de natuur je verrassen! En met de e-bike is het mogelijk een grotere afstand af te leggen en meer te zien en te doen.

✔  Maatwerk

Ieder reisgezelschap heeft zijn eigen wensen en fysieke conditie. Met onze kennis van het gebied gaan we in gesprek om tot een mooi passend programma te komen met een mix van inspanning en ontspanning. Iedere reis is uniek en dat maakt een vakantie ook zo bijzonder.

✔  Professioneel en betrokken

Een meerdaagse fietsreis is iets om naar uit te kijken en vraagt om een gedegen voorbereiding. We helpen met keuzes maken en zorgen ervoor dat je zonder zorgen op vakantie kunt gaan. Zo ontstaat er tijdens de vakantie meer tijd om te genieten van elkaar en de omgeving.

Reisaanbod Fietsvakanties E-bike in Europa 2021:

TONEN ALS
bekijk vakantie
Fietsvakantie

10 Daagse Fietsvakantie Jotunheimen

10 Daagse fietsvakantie door de Jotunheimen in Noorwegen. In totaal fiets je 250 km door het Scandinavische hooggebergte de Mjølkevegen. Een gemarkeerde fietsroute over gravelwegen met mountainbike waar de bagage wordt vervoerd.

 • Noorwegen
 • 10 dagen
 • vanaf €1.975
bekijk vakantie
bekijk vakantie
Fietsvakantie

Fietsvakantie Limburg

In 275 km en 6 dagen fiets ga je door bossen, langs rivieren, landgoederen en kastelen en volg je een gedeelte van de Hanzeroute en de Maasroute door Limburg om uit te komen in pittoresk Valkenburg.

 • Nederland
 • 6 dagen
 • vanaf €625
bekijk vakantie
bekijk vakantie
Fietsvakantie

Oostzeeroute fietsvakantie

De 9 daagse fietstocht van 450 km is een afsplitsing van de Baltische Zeeroute (N8) die in 2019 tijdens de Fiets- en Wandelbeurs in Utrecht is verkozen tot Fietsroute van het Jaar. De start is vanuit Sønderborg.

 • Denemarken
 • 9 dagen
 • vanaf €1.250
bekijk vakantie
bekijk vakantie
Fietsvakantie

Fietsvakantie op de Faeröer eilanden

8 Daagse fietsvakantie op de Faeröer met e-bike. Het verblijf is in comfortabele hotels in Sandavágur, Torshavn en Klaksvik zodat je gemakkelijk meerdere dagtochten naar de eilanden kunt ondernemen.

 • Denemarken
 • 8 dagen
 • vanaf €1.250
bekijk vakantie
bekijk vakantie
Fietsvakantie

Fietsvakantie Nederland

Mooie route van 5 dagen met e-bike die gaat van Arnhem/Rheden naar Leeuwarden. 300 Km van fietspaden dwars door een rivierenlandschap, historische handelssteden en de Friese meren.

 • Nederland
 • 5 dagen
 • vanaf €495
bekijk vakantie
bekijk vakantie
Fietsvakantie

Fiets de Kattegattleden

9-Daagse fietstocht met e-bike van Helsingborg naar Göteborg in het zuiden van Zweden. In totaal fiets je 375 – 400 km langs de kust en overnacht je in vissersdorpjes of kleine steden aan de zee. De trein brengt je terug naar Helsingborg.

 • Zweden
 • 9 dagen
 • vanaf €1050
bekijk vakantie
bekijk vakantie
Fietsvakantie

Fietsvakantie Senja en Vesterålen

9-Daagse fietsreis die van Tromsø over de ongerepte eilanden voor de kust gaat. In totaal is de route circa 360 km die in 6 fietsdagen worden afgelegd.

 • Noorwegen
 • 9 dagen
 • vanaf €1275
bekijk vakantie
bekijk vakantie
Fietsvakantie

Fietsvakantie Schotland

13-Daagse e-bike fietsvakantie Schotland van Fort William naar de Hebride eilanden. In totaal fiets je ruim 450 km door de Schotse Hooglanden, Skye en de buiten Hebride eilanden om via Glencoe terug te komen.

 • Schotland
 • 13 dagen
 • vanaf €1600
bekijk vakantie
bekijk vakantie
Fietsvakantie

Trollstigen en Sunnmøre Alpen

Maak kennis met de fjorden en de bergen van west Noorwegen! In 250 km kom je langs de mooiste natuur die deze regio te bieden heeft. De route brengt je door afwisselende landschappen van de kust via

 • Noorwegen
 • 12 dagen
 • vanaf €1.625
bekijk vakantie
bekijk vakantie
Fietsvakantie

Atlantic Ocean Road

Fiets de Atlantic Ocean Road aan de Noorse kust met de e-bike. Volg de 130 km fietsroute langs de kust van Ålesund naar Kristiansund in 7 dagen. De e-bikes staan

 • Noorwegen
 • 7 dagen
 • vanaf €1225
bekijk vakantie
bekijk vakantie
Fietsvakantie

Fietsvakantie Senja, Vesterålen en de Lofoten

Avontuurlijke fietstocht 18 dagen met de e-bike over Senja, Vesterålen en de Lofoten. Geniet van de rotsachtige kust waar de bergen uit de zee steken, afgelegen witte stranden en de vissersdorpjes.

 • Noorwegen
 • 18 dagen
 • vanaf €2600
bekijk vakantie
bekijk vakantie
Fietsvakantie

Fietsen op de Lofoten

Fietsen van eiland naar eiland op de Lofoten is een onvergetelijke ervaring en staat bij menig fietser op de ‘bucketlist’. Het eilandenrijk boven de Poolcirkel zit vol puntige bergketens

 • Noorwegen
 • 8 dagen
 • vanaf €1250
bekijk vakantie
bekijk vakantie
Fietsvakantie

Fiets de Aursjøvegen

Een individuele mountainbiketocht over de steile Aursjøvegen en langs de fjorden van 7 dagen en 170 km.

 • Noorwegen
 • 7 dagen
 • vanaf €750
bekijk vakantie

Kies de bestemming van uw Fietsvakantie

Ik help u graag verder

Abel Reizen - Unieke reizen naar Scandinavië. Routes voor auto- en fietsreizen naar Noorwegen en Zweden
bochure

Gratis de reisbrochure 2021 direct in je inbox!

 • Volledig reisaanbod
 • Laat je inspireren wanneer het jou uitkomt!
Vraag gratis brochure aan