fbpx

Cabins in Finland

Cabins in Finland

Er staan er wel meer dan 500.000 in het land.. De inwoners van het ‘land van de duizend meren’ zijn er gek op.  Het hebben van een cabin is dan ook onderdeel van de Finse levensstijl. Ideaal om te genieten van de natuur, te sporten en tijd door te brengen met vrienden en familie. En een sauna mag dan natuurlijk niet ontbreken. Veel privé cabins in Finland zijn te huur en toeristische resorts hebben ze beschikbaar voor een kort verblijf. De robuuste houten constructies kennen een traditioneel ontwerp en zijn gebouwd in harmonie met de natuurlijke omgeving. Nieuwere constructies hebben meer lichtinval, combineren beton met hout en hebben een strakke vormgeving en luxe uitstraling.

“Het hebben van een cabin is onderdeel van de Finse levensstijl.”

Verblijf in Saariselkå

In de meest noordelijk gelegen ski resort van Europa ligt het dorpje met een inwoneraantal van 350. Tegen de Russische grens en omgeven door oerbossen met een toendra klimaat. Het nationale park Urho Kekkonen geeft de bezoekers de gelegenheid om de wildernis van Lapland in te gaan. Bezoekers komen hier om te skiën, een sneeuwscootertocht te maken en om het noorderlicht te zien en hebben een ruime keuze uit een verblijf. Hier volgen  5 accommodaties om je vakantie in Fins Lapland aangenaam te maken.

De Silver Log cabin

silver log cabin Finland

silver log cabin Finland

De traditionele cabin en tot op de dag van vandaag zeer populair. De constructie is gemaakt van kelo hout van dennen en sparren uit de omliggende  bossen. Het hout met de ronde vormen is terug te zien in het interieur. De log cabin geeft het verblijf een echte wilderniservaring. Het hout wordt overigens ook gebruikt voor de bouw van de Finse sauna. Op de foto is cabin Luppokelo te zien. Gebouwd in 2013 op 2 km afstand van het dorpje. Met 70 m2 en 2 slaapkamers ideaal voor een gezinsvakantie.

De rowhouse appartement

Rowhouse cabin Finland

rowhouse Lomarti

Meerdere ruime  appartementen onder hetzelfde dak vind je deze vakantieverblijven. De tussenwoningen of rowhouses kennen één hoofdingang en hebben een eigen sauna, badkamer en 1 of meerdere slaapkamers. De houten constructie geeft een robuust uiterlijk en hebben vaak een moderne inrichting. Op de foto is Lomarti te zien. Met 54 m2 en 2 slaapkamers flink wat ruimte voor een stel of gezin. Vanuit je cabin ben je zo op een langlauf baan.

De wilderness cabin

wilderness cabin

wilderness cabin

Te vinden bij Kiilopää resort en is populair bij veel reizigers. Het resort is ongeveer 10 km van Saariselkå aan de voet van de Kiilopää berg (547 meter) en is voor velen de ingang tot het Nationaal Park Urho Kekkonen. De eerste hut werd gebouwd in 1963. Sindsdien is er naast een hoofdgebouw met appartementen en cabins ook een educatiecentrum en een traditonele Finse sauna gebouwd. Op de foto is de binnenkant van een wildernis cabin te zien. De 30 m2 cabin biedt plaats voor 4 personen en heeft een elektrische sauna, badkamer en moderne keuken.  De cabin is sfeervol en buiten ben je direct in de wildernis ver weg van het dorp.

Star Arctic Hotel – glazen cabin

star arctic hotel

star arctic hotel

Op de Kaunispää heuvel staat Star Arctic hotel met glazen cabins, ruime appartementen en restaurant. Hier op 400 meter hoogte kun je genieten van weidse uitzichten over het besneeuwde landschap. De laagstaande zon is in de winterperiode prachtig en het noorderlicht kun je midden in de nacht door het glazen dak perfect zien. Je hoeft de kou niet te trotseren om de poollichten te zien! De glazen cabins bieden 30 m2 ruimte en heeft een moderne inrichting met veel comfort.

Kakslauttanen – glazen iglo

glazen iglo Finland

Kakslauttanen (foto afkomstig van kakslauttanen.fi)

Ten zuiden van Saariselkå is in het bos een waar fenomeen ontstaan. Aan de rand van het bos vlakbij de snelweg zijn meerdere iglo’s met glazen constructies gebouwd waardoor je goed zicht hebt op het noorderlicht vanuit de slaapkamer. Het Kakslauttanen resort is een van de meest succesvolle en bekendste van Scandinavië en voor velen is het een droom om hier te overnachten. De verwarmde iglo’s zijn gedeeltelijk overkoepeld met een houten blokhut en voorzien van sauna, badkamer en keuken.

Ben je van plan om naar Fins Lapland te gaan? Dan is het zeker de moeite waard om goed te informeren naar je verblijf. De wildernis is in ieder geval altijd dichtbij!

Meer over Abel »

Abel Reizen is...

 • Reizen met meer natuurbeleving.
 • Betrokken bij het samenstellen van uw vakantie.
 • Maatwerk voor ieder reisgezelschap.
 • Van en voor natuurliefhebbers.

Ik help u graag verder

Daan Remijnse

Misschien is dit iets voor jou...

bekijk vakantie
Lapland-vakantie

Tromsø noorderlicht reis

 • 8 dagen
 • vanaf €2.300
bekijk vakantie
bekijk vakantie
Lapland-vakantie

Fins Lapland vakantie

 • 8 dagen
 • vanaf €1900
bekijk vakantie
bekijk vakantie
Lapland-vakantie

Winter in Zweeds Lapland 2024-2025

 • 8 dagen
 • vanaf €2500
bekijk vakantie
Google Review Widget
bochure

Gratis de reisbrochure 2024 direct in je inbox!

 • Volledig reisaanbod
 • Laat je inspireren wanneer het jou uitkomt!
Vraag gratis brochure aan