fbpx

Finland

Wintervakantie in Finland

Fins Lapland is een aantrekkelijke bestemming voor mensen die op zoek zijn naar ruimte en rust. Hier kun je de ongerepte natuur beleven en ontsnappen aan de drukte en hectiek van thuis. Het poolgebied in het noorden van Finland is een aantrekkelijke bestemming voor een wintervakantie.

Finland

Blokhut in Finland

Natuur en rust

Fins Lapland bestaat uit uit vele oeroude bossen en ontelbare meren. Het wordt dan ook wel het land van de duizend meren genoemd. Tijden de winter is het besneeuwde landschap compleet bevroren en ligt er overal een dik pak sneeuw. Het witte landschap wordt regelmatig in het donker opgelicht door de dansende kleuren van de poollichten. Ontspan en kom tot rust in één van de vele houten blokhutten midden in de natuur. Grote kans dat er een open haard bij zit en sauna om lekker op te warmen binnen. Een goede indruk krijgen kan door het bekijken van een fotoverslag van een winter in Finland.

Activiteiten in Finland

Het besneeuwde landschap met bevroren meren, dichte bossen en heuvels is ideaal voor vele buitensportentijdens de wintervakantie. Denk dan aan een sneeuwscootertocht, husky sledetocht, langlaufen of ook wel cross country skien, ijsvissen, wandelen met sneeuwschoenen of bezoek een Sami dorp en maak kennis met hun leefgewoonten en de rendieren. Wat ook mogelijk is om te overnachten in een glazen iglo zoals Kakslauttanen. Verstopt in de bossen kun je vanuit je iglo het Noorderlicht bekijken.

Vakantiebestemmingen in Finland

Het is goed je te verdiepen in de verschillende gebieden, want Finland is groot heeft veel te bieden. De populaire ski oorden zijn Levi, Ylläs, Ruka en Rovaniemi (hoofdstad Fins Lapland). De plaatsen zijn familievriendelijk, hebben een ontspannen sfeer en bieden veel horeca, accommodaties en dus ook drukte. Minder bekend en toeristisch is bijvoorbeeld Saariselkä. Zeer noordelijk gelegen en aan de rand van het Nationaal Park Urho Kekkonen.

TONEN
Meer over Abel »

Abel Reizen is...

  • natuurbeleving in Noord Europa.
  • betrokken bij het samenstellen van uw vakantie.
  • maatwerk voor iedere reiziger.
  • van en voor natuurliefhebbers.

Ik help u graag verder

Abel Reizen - Unieke reizen naar Scandinavië. Routes voor auto- en fietsreizen naar Noorwegen en Zweden
Ontworpen en ontwikkeld in WordPress door Internetbureau Jun-E-Jay