fbpx

Scandinavië XL

Scandinavië XL 2019

Het event van en voor liefhebbers van Scandinavië was een succes. Er was een hoge opkomst van bezoekers met een passie voor het koude noorden naar Hoevelaken gekomen. Er werden verhalen uitgewisseld, reisinspiratie opgedaan, heerlijk gegeten en volop geshopt. Abel reizen was net als vorig jaar aanwezig om de bezoekers te inspireren. Hier een kort fotoverslag van Scandinavië XL.

Scandinavië XL

Lifestyle en design producten op de Scandinavië XL beurs

“Voor de liefhebbers van het koude noorden is Scandinavië XL altijd een mooie gelegenheid om design- en lifestyle producten te kopen, een workshop te volgen of inspiratie op te doen op gebied van wonen en reizen.”

De beurs

Het weekend van 26 en 27 oktober was er de zesde editie van de Scandinavië XL beurs. Het evenement in Expo Hoevelaken kent tientallen stands, workshops en lezingen. Het thema was ‘beleef het beste van het Noorden’. Voor de liefhebbers van het koude noorden is Scandinavië XL altijd een mooie gelegenheid om design- en lifestyle producten te kopen, een workshop te volgen of inspiratie op te doen op gebied van wonen en reizen. De stands waren aangekleed met producten van Scandinavische webshops en culinaire specialiteiten. En dat samen met live muziek zorgde voor een ontspannen sfeer.

Scandinavië XL muziek

Muziek op de Scandinavië XL

Reisinspiratie

Reisinformatie was er te vinden over kayaktochten, wandelreizen, noorderlichtreizen, cruises, walvis- en jeepsafari’s. Het is duidelijk dat er veel actieve reizen te organiseren zijn waarbij maatwerk belangrijk is. Iedereen wil zo zijn eigen unieke reiservaring. Ouders met kinderen staan open voor een georganiseerde reis waarbij natuurbeleving en avontuur centraal staan. Bijvoorbeeld een autorondreis in Ijsland, een noorderlichtreis in Zweden of meerdaagse fietsreis in Noorwegen. De beurs is dan ook voor Abel reizen een mooie gelegenheid om de fiets- en noorderlichtreizen onder de aandacht te brengen.

Fietsreizen en praktische tips

Op beide dagen verzorgde Daan een lezing van circa 30 minuten over fietsen in Noorwegen. Tijdens de lezing werd er ingegaan op de infrastructuur, de regio’s, de weersomstandigheden en de algemene voorbereiding. Zo dient er rekening te worden gehouden met zeer onvoorspelbare weersomstandigheden. Het is aan te raden goede kleding mee te nemen en de weersvoorspelling in de gaten te houden. Het bergachtige landschap kent een infrastructuur van vele tunnels (wel 1.100 !), lange en steile bruggen en veel ferry diensten die vooral geschikt zijn voor gemotoriseerd vervoer. Wie op fietsreis gaat doet er goed aan om goede kaarten mee te nemen.

stand op de Scandinavië XL

stand Abel reizen op de Scandinavië XL

Fietsroute Tromsø – Lofoten

Speciaal aandacht was er voor de route over de eilandengroepen ten noorden van de poolcirkel. Vanuit Tromsø is het mogelijk om te fietsen over de bergachtige eilanden Kvaløya, Vesterålen en de Lofoten om vervolgens via de Hurtigruten terug te keren. Een avontuur van circa 650 km wat te doen is in 15 a 17 dagen. Lees het verslag van Roel en Aartje over hun fietsvakantie in Noorwegen. Met een dagafstand van gemiddeld 50 km is het fietsen mooi te combineren met wandelingen en andere activiteiten. Gezien het heuvelachtige karakter van het terrein en het weer is de mogelijkheid van trapondersteuning van een e-bike het overwegen waard. Vaststaat is dat de fietser een intense natuurbeleving te wachten staat wanneer men kiest voor een fietsreis in Noorwegen!

Scandinavië XL gemist?

Mocht je de lezing van Scandinavië XL hebben gemist en meer willen weten over de inhoud neem dan contact op. Abel reizen verzorgt individuele fietsreizen voor kleine gezelschappen in Noorwegen. Eigenaar Daan helpt bij het samenstellen van de ideale reis op maat waarbij vrijheid en natuurbeleving centraal staan.

Meer over Abel »

Abel Reizen is...

 • Reizen met meer natuurbeleving.
 • Betrokken bij het samenstellen van uw vakantie.
 • Maatwerk voor ieder reisgezelschap.
 • Van en voor natuurliefhebbers.

Ik help u graag verder

Daan Remijnse

Misschien is dit iets voor jou...

bekijk vakantie
Lapland-vakantie

Tromsø noorderlicht reis

 • 8 dagen
 • vanaf €2.300
bekijk vakantie
bekijk vakantie
E-bike / Fietsvakantie

Fietsvakantie Senja, Vesterålen en de Lofoten

 • Noorwegen
 • 15 dagen
 • vanaf €2000
bekijk vakantie
bekijk vakantie
E-bike / Fietsvakantie

Fietsen op de Lofoten

 • Noorwegen
 • 8 dagen
 • vanaf €1350
bekijk vakantie
Google Review Widget
bochure

Gratis de reisbrochure 2024 direct in je inbox!

 • Volledig reisaanbod
 • Laat je inspireren wanneer het jou uitkomt!
Vraag gratis brochure aan