fbpx

Reisverslag 2018 fietsen in Noorwegen Phil en Liz

We hebben een heerlijke en onvergetelijke fietstocht gehad.

Het was fantastisch om op de fietst door een schitterend en gevarieerd landschap en langs eindeloos mooie fjorden te trekken. En het was verrassend dat ook de eilanden boven de Lofoten zulke adembenemende natuur hebben, met heel weinig mensen en verkeer!! Wij hadden lekker (fiets) weer, zo’n graad of 15, zonnig en meestal weinig wind. Op onze foto’s zie je blauwe luchten, met witte of donkere wolken, gelukkig kwamen die niet vaak naar beneden geregend. Het maakte dat het landschap op een ongelooflijke mooie manier steeds anders belicht werd.

Twee dagen hebben we regen en wind gehad, maar ook dan,  blijft het landschap boeiend en hadden wij plezier in het fietsen. Eenmaal zijn we op een van deze regendagen van de door jouw uitgestippelde route afgeweken, dat was vooral vanwege de harde regen en wind, waardoor we last hadden van de zuigingen werking van het auto-verkeer.

Het was een leuke combi van sportief en luxe: overdag lekker fietsen en dan ’s avonds in een comfortabele accommodatie met een goed en warm bed. De afstanden per dag waren prima, en met trapondersteuning waren de hoogte verschillen van het landschap en de (erg) hoge bruggen ook voor ons heel goed te be-fietsen. De wegen zijn heel goed en schoon. Het hele landschap is trouwens schoon, geen zwerfvuil te bekennen. De hoge bruggen en de tunnels (soms wel meer dan 2 km. lang) waren in eerste instantie wel een uitdaging, maar ook dat went. Het is prettig dat de Noorse automobilisten over het algemeen hoffelijk zijn, ze  houden veel ruimte bij het passeren van fietsers. De fietsen waren van heel goede kwaliteit, heel stabiel en prettig fietsend. Wel is belangrijk om zeer zuinig de trapondersteuning te gebruiken omdat de actie-radius krap bemeten is.

Voor ons geen probleem omdat het de tocht ook heel sportief maakte, en er in elke accomodaties de mogelijkheid was de accu goed op te laden. Wij vonden het heel prettig om af en toe wat langer op de zelfde plek te blijven zodat we ook wandelend de omgeving konden verkennen. Ook het verblijf in het Polar Light Center was een heel aangename stop. Er is zomers weliswaar geen noorderlicht zichtbaar, maar de lezing die je kan reserveren over het noorderlicht en het bezichtigen van de apparatuur in het Polar Light Center is zeker een aanrader. (Zie voor info www. polarlightcenter, com) Wij verbleven er 4 nachten en hebben overdag prachtige wandelingen gemaakt en koffie gedronken in een alleraardigst koffie tentje aan de haven van het dorp Laukvik.

De accomodaties waren prima tot heel goed. Vooral de appartementen, vissenhutten en het Trollenhuisje (Bleik) zijn ons goed bevallen. Ook omdat we er zelf eten konden maken, want naar onze smaak is elke dag eten in een restaurant wat veel van het goede.

De terug tocht naar Tromsø met de Hurtigruten  was comfortabel, en het is grappig om langs plekken te varen waar we gefietst hadden. Wij concludeerde tegelijk dat fietsend door het land toch en heel anders beleving geeft, die duidelijk onze voorkeur heeft.

Al met al een heerlijke vakantie, onze complimenten voor jullie perfecte voorbereiding, het reserveren van de accomodaties en het uitpluizen van de route.

Dat maakte dat het voor ons een sportieve en zorgeloze reis is geweest.

Hiervoor onze hartelijke dank!

Phil en Liz

Toevoeging Abel reizen: Phil en Liz hebben de fietsreis gemaakt van Tromsø naar Stamsund (Lofoten). Abel reizen verzorgt de fietsen, reserveert de cabins en de Hurtigruten en praktische zaken als kaarten, GPX bestanden en tips wat te doen onderweg. In overleg met de klanten is het aantal fiets- en rustdagen tot stand gekomen.

Meer over Abel »

Abel Reizen is...

 • een enthousiaste gids op afstand.
 • een reisadviseur die luistert.
 • een specialist in Noorwegen.
 • van en voor natuurliefhebbers.

Ik help u graag verder

Daan Remijnse

Misschien is dit iets voor jou...

bekijk reis
Fietsreizen

De Trollstigen Noorwegen

 • Noorwegen
 • 12 dagen
 • vanaf €1.625
bekijk reis
bekijk reis
Fietsreizen

Tromsø naar Stamsund

 • Noorwegen
 • 16 dagen
 • vanaf €2500
bekijk reis
bekijk reis
Fietsreizen

Oppdal naar Åndalsnes – mountainbike

 • Noorwegen
 • 5 dagen
 • vanaf €800 pp
bekijk reis